PK 35 Vantaa – PKKU 7 0

Punamustien otteluvuosi käynnistyi 7-0-voitolla

PK-35 Vantaa aloitti lauantai-iltana vuoden 2021 voitokkaasti. Ykkösessä pelaava Pallokerho Keski-Uusimaa kaatui vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa tyylipuhtaasti lukemin 7-0 ja kentällä nähtiin heti paljon hyviä onnistumisia.

Ensi viikolla alkavaan Suomen Cupin lohkovaiheeseen valmistava ottelu pelattiin Kauniaisten jalkapallohallissa ja poikkeuksellisesti 3×25 –minuuttisena. PK-35 Vantaan paidassa nähtiin kolme debytanttia, kun Laura Kölhi, Reetta Suomela ja Tuulia Mikkola tekivät ensiesiintymisensä Punamustien riveissä.

Ottelu eteni vahvasti sarjatasoa ylempänä pelaavan PK-35 Vantaan hallinnassa. Joukkue liikutti palloa sujuvasti ja loi tasaiseen tahtiin hyviä maalintekotilanteita. Peliesitys oli onnistunut myös puolustussuuntaan, sillä Punamustien tolppien välissä torjuntavastuun jakaneille Velma Oikariselle ja Sanni Solehmaiselle ei kertynyt lauantai-iltana torjuttavaa.

Avausmaali syntyi 18. peliminuutilla, kun Reetta Suomela pääsi tuikkaamaan pallon kaksinkamppailutilanteessa Oona Seveniukselle. Nuori hyökkääjä pääsi laukomaan oikealta ja ohitti PKKU-maalivahdin tarkalla sijoituksella. PK-35 Vantaa tuplasi johtonsa vain viisi minuuttia myöhemmin, kun Roosa Toivanen tarjoili näyttävän noston puolustuslinjan selustaan ja läpi karannut Suomela sijoitti pelivälineen varmasti maalivahdin ohi. Näin ollen Suomela onnistui maalinteossa heti debyyttiottelussaan.

Myös Punamustien kolmas osuma syntyi ensiesiintyjän jalasta. Suomela tarjoili oikealta hyvän matalan syötön maalin edustalle ja Tuulia Mikkola pääsi siirtämään pallon läheltä verkon perukoille. Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen lähdettiin vetämään happea lukemissa 3-0.

Toinen kolmas ehti vanhentua vain reilun minuutin, kun Sevenius antoi syötön takaviistoon ja hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tullut Wilma Forsblom sijoitti pallon oikeaan alakulmaan. Forsblom oli asialla myös 51. minuutilla. Tällä kertaa Karoliina Autio tarjoili hyvän vapauttavan syötön ja Forsblom laukoi pelivälineen takayläkulmaan. Tässä vaiheessa Punamustien johtolukemiksi kirjattiin jo 5-0.

Kaksi viimeistä maalia olivat molemmat saman pelaajan käsialaa. Tunnin täytyttyä Forsblom antoi hyvän kulmapotkun maalille ja Mikkola ohjasi pallon rangaistuspilkun kohdalta suoraan ilmasta etukulmaan. Hattutemppunsa Mikkola täydensi vain neljä minuuttia myöhemmin, kun Tia-Maria Jaakonsaari tarjoili hyvän pystysyötön ja debytanttihyökkääjä sijoitti pallon läpiajosta maalivahdin ohi.

Ottelun lopputulokseksi kirjattiin lopulta PK-35 Vantaan 7-0-voitto. Punamustilta nähtiin heti vuoden ensimmäisessä ottelussa pirteä peliesitys ja sen myötä mukava aloitus uudelle jalkapallovuodelle.

Energinen esitys

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan PKKU-ottelu oli joukkueelta onnistunut iltapuhde. Tärkeän pelituntuman lisäksi Väisänen oli erityisen tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen.

– Tärkeintä oli tietysti saada yksi harjoituspeli alle ennen Suomen Cupin pelejä. Joukkue on harjoitellut hyvin ja nyt pääsimme kokeilemaan niitä asioita kunnolla pelissä. Pelaajatkin olivat totta kai innoissaan, kun pääsivät vihdoin pelaamaan, Väisänen sanoi.

– Tämä oli meiltä hyvä peli ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Seitsemän maalin lisäksi myös joukkueen energisyys oli tänään hienoa.

PK-35 Vantaan riveissä nähtiin lauantai-iltana kolme ensikertalaista. Väisäsen mukaan Laura Kölhi, Reetta Suomela ja Tuulia Mikkola esiintyivät heti edukseen.

– Debytanteissa Laura jaksoi tehdä hyvin töitä ja nousi muiden laitapakkiemme tavoin hyvin mukaan hyökkäyksiin. Se toimi pelissämme tänään hyvin. Myös Reetta oli kentällä erittäin pirteä. Hän hakeutui hyvin pelattavaksi ja pystyi pitämään palloa hyvin. Onnistunut suoritus, Väisänen arvioi.

– ”Tuuska” onnistui hyvin, kun hän pääsi pelaamaan ylimmässä linjassa. Hän on vahva pelaaja ja teki hyviä juoksuja. Kolme maalia on tietysti aina hyvä suoritus.

Punamustien pelit jatkuvat viikon kuluttua lauantaina Suomen Cupin merkeissä. Lohkovaiheen avausottelussa PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä paikallisvastustaja Tikkurilan Palloseuran. Ottelu pelataan lauantaina 6.2. klo 19.00 Peakfin Arenalla Korsossa.

 

PK-35 Vantaa – PKKU 7-0

18´ 1-0 Oona Sevenius

23´ 2-0 Reetta Suomela

24´ 3-0 Tuulia Mikkola

27´ 4-0 Wilma Forsblom

51´ 5-0 Wilma Forsblom

61´ 6-0 Tuulia Mikkola

65´ 7-0 Tuulia Mikkola

 

Punamustien kokoonpano:

Velma Oikarinen

Sanni Solehmainen

Roosa Toivanen

Laura Kölhi

Anna Vlasoff

Eerika Appelqvist

Tia-Maria Jaakonsaari

Sanna Saarinen

Wilma Forsblom

Oona Sevenius

Karoliina Autio

Reetta Suomela

Ella Koivu

Tuulia Mikkola

Roosa Bröijer

 

PK-35 TV: Oona Seveniuksen ja Tuulia Mikkolan mietteet vuoden avausottelusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com