IMG 20200201 WA0010

Punamustat vastaavat yleisön kysymyksiin

Pyysimme viime viikolta kannattajilta ja yleisöltä kysymyksiä seuraamme tai joukkueeseemme liittyen. Kysymyksiä tuli mukava määrä ja aiheiden kirjo oli vaihteleva. PK-35 Vantaan puolesta yleisökysymyksiin vastasivat muun muassa valmentajat Jari Väisänen ja Pasi Jaakonsaari, joukkueen tuore fysiikkavalmentaja Jani Hägg, huoltaja Sini Nevala, seuran puheenjohtaja Samu Liski sekä pelaajista Oona Sevenius, Roosa Bröijer ja Anna Olmala.

Te kysyitte ja Punamustat vastasivat!

 

Onko mahdollista päästä mukaan PK-35 Vantaan vapaaehtoishommiin? Minkälaisia tehtäviä?

Ilman muuta. Viime kauden aikana saimme ilahduttavasti lisää uusia tekijöitä seuraan ja etenkin ottelutapahtumiin. Tekemistä riittää edelleen, omista kiinnostuksen kohteista riippuen. Ottelutapahtumien kehittäminen on meille tärkeä tavoite ja moni siihen liittyvä asia vaatii tietysti lisää käsipareja. Kotipelien ulkopuolella etenkin kaikki varainhankintaan liittyvä apu on totta kai arvokasta.

Mikäli vapaaehtoistoiminta kiinnostaa, kannattaa olla rohkeasti yhteydessä esimerkiksi sähköpostitse: info@pk35vantaa.fi

Onko odotettavissa paljon uusia pelaajahankintoja vielä? Innolla odotan uutta kautta.

Ryhmään ovat nyt liittyneet uusina pelaajina Reetta Suomela, Sophie Maidell, Tuulia Mikkola, Laura Kölhi ja Emma Korkalainen, joka ehti tekemään liigadebyyttinsä jo kauden päätöspelissä. Ella Koivu pelasi meillä EBK-yhteistyön myötä jo viime kaudella, mutta siirtyi nyt täysipainoisesti mukaan.

Haemme ryhmään vielä yhtä tai kahta uutta pelaajaa. Vaihtoehtoja on kartoitettu jo hyvän aikaa ja toiveissamme on, että joukkue saataisiin kokoon mahdollisimman pian. Haluamme myös uudet tulokkaat jo hyvissä ajoin mukaan harjoitusvahvuuteen. Totta kai seuraamme koko ajan tilannetta ja olemme aina kiinnostuneita hyvistä pelaajista myös myöhäisemmässä vaiheessa.

– Samu Liski, puheenjohtaja

Mikä oli päättyneen kauden yllättävin vastustajajoukkue ja miksi?

Kenties suurin yllätys oli se, miten hyvin Helsingin PK-35 (Pallokerho-35) pärjäsi. Etenkin alkukausi oli yllättävän vahvaa joukkuepelaamista. Pelaajat olivat hyvin treenanneita, heillä oli hyvä yhtenäinen pelitapa ja he pelasivat hyvin joukkueena. Loppukausi meni toki heidän osaltaan huonommin.

– Pasi Jaakonsaari, valmentaja

Ensimmäisenä yllättävimmästä vastustajajoukkueesta tulee mieleen JyPK, koska vieraspeli heitä vastaan oli aika erikoinen. Pelitapahtumat olivat yllättäviä, tulos mielenkiintoinen ja maalit hienoja.

– Anna Olmala

Mihin hävisi Olivia Doak?

Olivian tapaus oli harmillinen, sillä alku hänen kanssaan sujui hyvin. Viime maaliskuussa Suomeen iskenyt koronaviruspandemia kuitenkin muutti tilannetta, sillä pelaaja ei tuntenut enää oloaan mukavaksi epävarmassa tilanteessa ja täysin vieraassa maassa. Etenkin kevään eristäymisjakson aikana koimme, että Olivian on parempi olla kotimaassaan kuin Suomessa.

Seuran tahtotilana oli, että Olivia olisi palannut Suomeen sarjakauden alkaessa ja koronatilanteen hellitettyä kesällä. Olivia oli kuitenkin edelleen huolissaan tautitilanteesta. Hänen kotimaassaan tilanne oli – ja on edelleen – selvästi pahempi kuin Suomessa, joten hän ei välttämättä täysin ymmärtänyt, että täällä kausi päästiin viemään läpi lopulta melko normaalisti.

Lopulta päätimme loppukesästä – sarjakauden ollessa jo puolivälissään – yhteisesti, että Olivia ei palaa enää kauden aikana joukkueeseen. Urheilullisesti se jätti tietysti loven, mutta kaikki tekijät huomioon ottaen koimme, että ratkaisu oli lopulta kaikkien osapuolten kannalta paras. Tilanteen pitkittyminen ja siitä johtunut puutteellinen tiedottaminen oli tietysti seuran ja yleisön näkökulmasta harmillista.

Olivian pesti Suomessa jäi siis lopulta vian yhden virallisen ottelun mittaiseksi. Siinä hän puski meidän Suomen Cupin välieriin, joten pelistä jäi varmasti hyvät muistot.

– Samu Liski, puheenjohtaja

Minkä joukkueiden kanssa teette pelaaja- tai muuta yhteistyötä?

Meillä on Esbo Bollklubbin kanssa yhteistyösopimus, joka on voimassa vielä kaksi seuraavaa kautta. Molemmat osapuolet halusivat pitkäjänteistä yhteistyötä ja tähän asti olemme olleet siihen tyytyväisiä. Yhteistyössä on kyse muustakin, mutta EBK:sta meille ponnistaneet pelaajat ovat tietysti se näkyvin esimerkki hyvin sujuvasta ja onnistuneesta yhteistyöstä.

Urheilupuolen yhteistyötä meillä ei ole muiden seurojen kanssa, mutta Vantaan Jalkapalloseuran kanssa jaamme samoja olosuhteita, joten heidän kanssaan olemme tietysti arjessa paljon tekemisissä.  Yhteiselo on sujunut mukavasti ja esimerkiksi stadionin ja jalkapallohallin harjoitus- tai pelivuoroista on aina pystytty sopimaan hyvässä hengessä.

Lisäksi pallotyttöjä ja kentällesaattajia olemme saaneet otteluihin useammastakin eri seurasta.

– Samu Liski, puheenjohtaja

Kuinka moni joukkueesta uskoo vielä joulupukkiin?

Kaikki nuorimmasta vanhempaan uskovat joulupukkiin! Myös huoltaja Jari Mäensivu uskoo joulupukkiin, vaikka ei ole viime vuosina saanut lahjoja. Osa joukkueesta uskoo myös Teemu Pukkiin, mutta joukkueenjohtaja Jukka Laaksalo sen sijaan ei usko sahapukkiin saati valepukkiin.

Miten usein treenejä on? Onko mahdollista antaa treenaamiseen vinkkejä?

Joukkue treenaa normaalisti iltaisin neljä kertaa viikossa ja aamutreenit päälle. Nyt ennen joulua on kuitenkin ollut vielä normaalia vähemmän joukkuetreenejä, jotta pelaajat ovat voineet keskittyä omatoimiseen treenaamiseen ja fyysisen kunnon kasvattamiseen.

Treenivinkkini on se, että kannattaa keskittyä täysillä siihen mitä tekee.

– Oona Sevenius

Minkälaista ravintoa suositellaan pelaajille? Onko mahdollista saada ravintovinkkejä?

Pelaajan ruokavalio koostuu hiilihydraateista, proteiinista, rasvoista, vitamiineista ja hivenaineista. Niiden määrä vaihtelee sen mukaan, kuinka rasittavaa harjoittelua pelaaja päivän aikana tekee. Harjoittelun ollessa kevyttä ja harjoittelumäärien vähentyessä kasvisten osuus aterioilla kasvaa ja hiilihydraattien määrä pienenee. Vastaavasti harjoittelun intensiteetin ja määrien kasvaessa hiilihydraattilähteiden osuus aterioilla kasvaa ja kasvisten osuus pienenee. Proteiinin tarve pysyy suhteellisen vakiona erilaisten harjoittelupäivien välillä. Ateriavälit ja säännöllisyys on tärkeää muistaa, mutta muuten tämä on tosi simppeliä!

– Sini Nevala, huoltaja

Minkälaisia koulutusmahdollisuuksia on jalkapallossa?

Jalkapallon parista löytyy paljon erilaisia koulutusmahdollisuuksia. Palloliiton koulutustarjonnasta löytyy kursseja niin valmentajille, erotuomareille, fysioterapeuteille kuin seuratoimijoillekin. Koulutustarjonta on laajentunut viime vuosien aikana todella paljon ja uusia kursseja löytyy esimerkiksi videovalmennukseen. Myös urheilujohtamiseen, -markkinointiin ja seuratoimintaan koulutustarjonta on nykyisin laaja aina korkeakoulututkinnoista lähtien.

Minkälaista on valmentajan työ jalkapallossa?

Valmentajan tärkein tehtävä on pitää joukkue kokonaisuutena käsissä. kehottaa pelaajia rohkeuteen.. tärkeä saada pelaajista kaikki potentiaali irti, niin että uskaltavat tehdä sitä asiaa, missä ovat parhaita. unohtamatta kuitenkaan joukkueen kollektiivia. huomioidaan kollektiivi, jalkapallo on kuitenkin joukkuepeli. pitää huomioida kaikki kentällä olevat pelaajat sillä tavoin, että se tukee parhaiten joukkueen etua.

Vastuuvalmentajan näkökulmasta ensimmäinen tehtävä on tietysti rakentaa valmennusryhmä, joka tukee mahdollisimman hyvin joukkueen peli-identiteettiä sekä sitä, millaista futista joukkue haluaa pelata. Kaikkien kanssa pitää löytää yhteinen sävel ja muistaa, että kaikilla on keskeinen rooli. Valmennuksen on oltava erittäin kollektiivista eli pyrimme kaikki ajattelemaan asioita mahdolllisimman samalla tavalla ja viemään joukkuetta haluttuun suuntaan. Kun nämä asiat ovat selvillä, voidaan lähteä miettimään, miten kausi rakennetaan käytössä olevien resurssien puitteissa.

Kausi jaetaan yleensä useampaan osaan: milloin pelaajia testataan, millaisia omatoimisia ohjelmia heille annetaan ja miten harjoitusohjelmia rakennetaan viikkotasolla. Kaiken harjoittelun pitää tukea mahdollisimman hyvin joukkueen ja yksilöiden kehittymistä.

Valmentajan tehtäviin kuuluu myös pelaajien rasitustasojen seuraaminen kuukausi-, viikko- ja päivätasolla. Pyrimme löytämään harjoitteluun mahdollisimman optimaalisen rytmin sekä pitämään pelaajat virkeinä ja innostuneina, sillä kausi on pitkä. Hyvä fiilis ja kaikkien viihtyminen on aina tärkeä asia.

Jokainen peli pitää analysoida ja käydä läpi joukkueen kanssa. Lisäksi käymme tulevia vastustajia läpi ja rakennamme peliä edeltävän viikon harjoittelua sen mukaisesti. Kirsikkana kakun päälle valmentalle tulevat tietysti pelit ja niiden vetäminen.

– Jari Väisänen, päävalmentaja

Minkälaista tukea ja avustusta haluatte tulevaisuudessa saada?

Kaikki tuki on meille arvokasta, on kyse sitten kannustuksesta katsomossa tai rahallisesta tuesta esimerkiksi kausikorttien, kannatustuotteiden tai kioskin antimien muodossa. Tuotetarjonnan osalta tarkoituksena on tuoda lähiaikoina myyntiin jälleen muutamia uutuustuotteita.

Mikä on paras treeni pelaajan nopeuden kehittämiseen?

Nopeudesta puhuttaessa nopeuden tuottamiseen vaikuttaa vahvasti liikehermoston kyky käskyttää lihaksia ensimmäisten millisekuntien aikana. Vastusharjoittelua on hyvä toteuttaa 0-85 % vastuksilla ja tehdä liikkeet mahdollisimman nopeasti ja räjähtävästi. Jalkapalloon sopiva nopeusharjoittelu voisi koostua erilaisista spurtti- ja hyppyharjoitteista pitkillä 3-5 minuutin palautumisajoilla.

– Jani Hägg, fysiikkavalmentaja

Kuinka monta kaappia Roosa Bröijer iskee ensi kaudella?

Olen tehnyt pääsarjatasolla parhaimmillaan kuusi maalia kaudessa, joten sen lukeman päihittäminen voisi olla hyvä tavoite.

– Roosa Bröijer

 

 

PK-35 Vantaan kausikortteja voi hankkia 23.12. asti edullisempaan tarjoushintaan. Kortteja voi tilata sähköpostitse: info@pk35vantaa.fi

Kausikorttien hinnat 2021 (kampanjahinnat voimassa 23.12.2020 asti)

  • Aikuiset: 55,00€ (norm. 65,00€)
  • Alennusryhmät*: 35,00€ (norm. 45,00€)
  • Lapset (12-17v): 20,00€ (norm. 25€)
  • *opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com