Sopimusuutiskuva 2021, Laura Kölhi

Laura Kölhi siirtyy idästä länteen

PK-35 Vantaa on solminut Laura Kölhin kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Laitapuolustaja siirtyy Punamustiin Tikkurilan Palloseurasta.

21-vuotias Kölhi edusti juniorivuosinaan ensin kotikaupunkinsa Hyvinkään Palloseuraa ja siirtyi sieltä myöhemmin Vantaan Jalkapalloseuran riveihin. VJS:ssä Kölhi pelasi junioripelien lisäksi myös naisten Ykköstä kausina 2015 ja 2016.

Kaudeksi 2018 Kölhi siirtyi Itä-Vantaalle pääsarjaan nousseen Tikkurilan Palloseuran riveihin ja teki siellä liigadebyyttinsä samana vuonna. Kolmen kauden mittainen jakso TiPSissä huipentui kuluneena syksynä Kansallisen Liigan hopeamitaleihin.  Liigakenttien lisäksi Kölhi on esiintynyt myös Suomen nuorisomaajoukkueissa.

Nuoresta iästään huolimatta Kölhi on jo kokenut liigapelaaja. Kolmen kauden aikana hän on pelannut yhteensä 54 pääsarjaottelua ja viimeistellyt niissä yhden maalin. Päättyneellä kaudella Kölhi pelasi PK-35 Vantaata vastaan täydet minuutit sekä Suomen Cupin välierässä että jälkimmäisessä liigakohtaamisessa, joten pelaaja on vastustajan paidasta tuoreessa muistissa.

Sopiva palanen joukkueeseen

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukana Kölhi on hyvä lisä joukkueeseen. Vasenjalkaisena laitapuolustajana hän vastaa hyvin Punamustien etsimää pelaajatyyppiä.

– Laura on pelannut aiemmin VJS:ssä tässä lähellä ja hän on siinä mielessä jo jossain määrin tuttu pelaaja. Nyt on tietysti hienoa, että saimme hänet meidän mukaamme. Olemme hakeneet puolustuslinjaan vasenjalkaista pelaajaa, joten Laura vastaa tarpeeseen hyvin. Meiltä löytyy nyt puolustuslinjasta sekä vasen- että oikeajalkaisia pelaajia, mikä tukee hyvin pallonhallintapeliämme, Väisänen totesi.

– Lauran harjoitteluasenne on ollut ihan loistava ja hän on jo parissa treenissä osoittanut, että pystyy tekemään kentällä haluttuja asioita ja pelaamaan monipuolisesti. Laura tuo hyvän lisän siihen pelaamiseen, jota rakennamme nyt ensi kautta varten.

Kölhin mukaan siirtyminen kaupungin toiselle puolelle on sujunut luontevasti. Alku Punamustien kanssa on sujunut mukavasti ja sen myötä odotukset uutta kautta kohden ovat korkealla.

– Siirryn tänne hyvillä mielin ja odotan, mitä uusi kausi tuo tullessaan. Ensivaikutelma on ollut hyvä. Treenien taso on kova ja joukkueessa on mukavia ihmisiä, Kölhi sanoi.

– Ensi kaudelta odotan, että pääsen hyvin mukaan joukkueeseen, kehityn pelaajana monipuolisemmaksi ja pääsen huippukuntoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com