Jatkosopimuskuva 2021, Aurora Troberg

Aurora Troberg jatkosopimukseen

PK-35 Vantaa ja Aurora Troberg ovat solmineet kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Tuleva kausi on hyökkäyspään pelaajalle kolmas Punamustien riveissä.

24-vuotias Troberg vietti juniorivuotensa espoolaisseurojen FC Hongan, FC Kasiysin ja FC Espoon riveissä. Viimeksi mainitun paidassa hän ehti pelata myös aikuisten pelejä Kakkosessa ennen kuin siirtyi loppuvuodesta 2018 PK-35 Vantaaseen.  Jalkapallon lisäksi Trobergilla on myös vankka yleisurheilutausta.

Kaudella 2019 Troberg ehti ennen loukkaantumistaan pelata yhteensä 12 Ykkösen ottelua ja onnistui niissä maalinteossa viidesti. Samalla kaudella hän kirjasi tililleen myös kaksi naisten Mestarien liigan ottelua. Pitkä loukkaantuminen piti Trobergin vuoden ajan sivussa pelikentiltä, mutta päättyneen kauden lopulla hän pääsi vihdoin tekemään ensiesiintymisensä pääsarjatasolla. Yhteensä hän ehti esiintyä loppukauden aikana kolmessa liigaottelussa.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan loukkaantuminen vesitti päättyneen kauden suunnitelmia, joten Trobergia ei vielä päästy toden teolla ajamaan sisään liigakentille. Tulevalla kaudella tavoitteena on hyödyntää hyökkääjän potentiaalia.

– Tavoitteenamme oli, että päättynyt kausi olisi ollut ”Aurulle” läpimurtokausi, mutta pitkä loukkaantuminen häiritsi sitä tavoitetta. Nyt panostamme tulevaan harjoitteluun ja siihen, että saamme Aurun taas kunnolla mukaan ja hän pääsee näyttämään osaamistaan. Joukkueemme ei ole vielä päässyt liigassa kunnolla hyödyntämään Aurun huippuvahvuuksia, Väisänen totesi.

– Auru on huiman nopea pelaaja. Hänen nopeusominaisuutensa ovat ihan huippua. Niihin kuuluu juoksemisen lisäksi tietysti myös esimerkiksi ponnistaminen.  Kun pystymme yhdistämään nopeuden ja lajinomaiset taidot entistäkin paremmin, saamme yhä enemmän tehoja kentälle.

Hyvät lähtökohdat talveen

Trobergin mukaan kuntoutuminen on sujunut hyvin ja sen myötä lähtökohdat valmistautumiskauteen ovat hyvät. Kuntoon päästyään hän uskoo pystyvänsä tuomaan Punamustien pelaamiseen jälleen uusia elementtejä.

– Päättynyt kausi meni omalta osaltani edelliskauden pahan loukkaantumisen takia käytännössä lähes kokonaan ohi. Kuntoutukseen on panostettu todella paljon ja nyt tuntuu vihdoin siltä, että jalka kestää kunnon treeniä ja pelaamista. Toivon, että talven treenit sujuvat suunnitelmien mukaan ja kroppa kestää, Troberg sanoi.

– Ehjän harjoittelu kauden myötä uskon, että minulla on joukkueelle paljon annettavaa etenkin hyökkäyssuuntaan. Aion panostaa vahvuuksiini nopeuteen ja suoraviivaisuuteen, ja niiden avulla monipuolistaa hyökkäyspelaamistamme. Lisäksi otan tavoitteekseni parantaa fyysistä kuntoani, joka on kärsinyt loukkaantumisen ja kuntoutumisen myötä.

Alavireisesti sujuneen päättyneen kauden jälkeen koko PK-35 Vantaan joukkue uhkuu näyttöhaluja uudelle kaudelle. Troberg uskoo, että joukkueella on yhä potentiaalia huomattavasti nähtyä parempaan.

– Uskon vahvasti, että pystymme tulevalla kaudella parantamaan huomattavasti peliämme joukkueena. Meillä on kasassa monipuolinen, taitava ja motivoitunut ryhmä!