Jatkosopimuskuva 2021, Aurora Troberg

Aurora Troberg jatkosopimukseen

PK-35 Vantaa ja Aurora Troberg ovat solmineet kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Tuleva kausi on hyökkäyspään pelaajalle kolmas Punamustien riveissä.

24-vuotias Troberg vietti juniorivuotensa espoolaisseurojen FC Hongan, FC Kasiysin ja FC Espoon riveissä. Viimeksi mainitun paidassa hän ehti pelata myös aikuisten pelejä Kakkosessa ennen kuin siirtyi loppuvuodesta 2018 PK-35 Vantaaseen.  Jalkapallon lisäksi Trobergilla on myös vankka yleisurheilutausta.

Kaudella 2019 Troberg ehti ennen loukkaantumistaan pelata yhteensä 12 Ykkösen ottelua ja onnistui niissä maalinteossa viidesti. Samalla kaudella hän kirjasi tililleen myös kaksi naisten Mestarien liigan ottelua. Pitkä loukkaantuminen piti Trobergin vuoden ajan sivussa pelikentiltä, mutta päättyneen kauden lopulla hän pääsi vihdoin tekemään ensiesiintymisensä pääsarjatasolla. Yhteensä hän ehti esiintyä loppukauden aikana kolmessa liigaottelussa.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan loukkaantuminen vesitti päättyneen kauden suunnitelmia, joten Trobergia ei vielä päästy toden teolla ajamaan sisään liigakentille. Tulevalla kaudella tavoitteena on hyödyntää hyökkääjän potentiaalia.

– Tavoitteenamme oli, että päättynyt kausi olisi ollut ”Aurulle” läpimurtokausi, mutta pitkä loukkaantuminen häiritsi sitä tavoitetta. Nyt panostamme tulevaan harjoitteluun ja siihen, että saamme Aurun taas kunnolla mukaan ja hän pääsee näyttämään osaamistaan. Joukkueemme ei ole vielä päässyt liigassa kunnolla hyödyntämään Aurun huippuvahvuuksia, Väisänen totesi.

– Auru on huiman nopea pelaaja. Hänen nopeusominaisuutensa ovat ihan huippua. Niihin kuuluu juoksemisen lisäksi tietysti myös esimerkiksi ponnistaminen.  Kun pystymme yhdistämään nopeuden ja lajinomaiset taidot entistäkin paremmin, saamme yhä enemmän tehoja kentälle.

Hyvät lähtökohdat talveen

Trobergin mukaan kuntoutuminen on sujunut hyvin ja sen myötä lähtökohdat valmistautumiskauteen ovat hyvät. Kuntoon päästyään hän uskoo pystyvänsä tuomaan Punamustien pelaamiseen jälleen uusia elementtejä.

– Päättynyt kausi meni omalta osaltani edelliskauden pahan loukkaantumisen takia käytännössä lähes kokonaan ohi. Kuntoutukseen on panostettu todella paljon ja nyt tuntuu vihdoin siltä, että jalka kestää kunnon treeniä ja pelaamista. Toivon, että talven treenit sujuvat suunnitelmien mukaan ja kroppa kestää, Troberg sanoi.

– Ehjän harjoittelu kauden myötä uskon, että minulla on joukkueelle paljon annettavaa etenkin hyökkäyssuuntaan. Aion panostaa vahvuuksiini nopeuteen ja suoraviivaisuuteen, ja niiden avulla monipuolistaa hyökkäyspelaamistamme. Lisäksi otan tavoitteekseni parantaa fyysistä kuntoani, joka on kärsinyt loukkaantumisen ja kuntoutumisen myötä.

Alavireisesti sujuneen päättyneen kauden jälkeen koko PK-35 Vantaan joukkue uhkuu näyttöhaluja uudelle kaudelle. Troberg uskoo, että joukkueella on yhä potentiaalia huomattavasti nähtyä parempaan.

– Uskon vahvasti, että pystymme tulevalla kaudella parantamaan huomattavasti peliämme joukkueena. Meillä on kasassa monipuolinen, taitava ja motivoitunut ryhmä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com