TUULIAFEED2

Tuulia Mikkola siirtyy Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut Tuulia Mikkolan kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Hyökkäyspään pelaaja siirtyy Punamustiin Tampereen Ilveksestä.

21-vuotias Mikkola aloitti taipaleensa jalkapallon parissa Valkeakosken Nappulaliigassa ja siirtyi sieltä saman kaupungin lippulaivan Hakan junioreihin. Viimeiset juniorivuotensa hän vietti Ilveksessä, jonka riveistä hän ponnisti lopulta myös naisten pääsarjaan. Liigadebyyttinsä Mikkola teki vuonna 2016.

Mikkola edusti Ilvestä liigatasolla yhteensä viiden kauden ajan. Hän on pelannut urallaan yhteensä 64 liigaottelua ja viimeistellyt niissä 15 maalia. Parhaalla pääsarjakaudellaan Mikkola osui seitsemän kertaa. Hän on esiintynyt myös Suomen nuorisomaajoukkueissa.

Kausi 2019 jäi Mikkolalta täysin väliin loukkaantumisen takia, mutta päättyneellä kaudella hän kirjasi tililleen yksitoista liigaottelua ja onnistui kertaalleen maalinteossa. Kauden viimeiset kuukaudet Mikkola joutui seuraamaan vamman takia sivusta, mutta nyt hän on jälleen hyvää vauhtia palaamassa harjoituskentille.

Sopiva ympäristö kehittyä

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Mikkola on monella tavalla Punamustien profiiliin sopiva pelaaja. Vaikka kyseessä on vasta 21-vuotias pelaaja, hän tuo samalla joukkueeseen jälleen lisää liigakokemusta monen kauden ajalta.

– Tuulia on pelaaja, joka on motivoinut harjoittelemaan ja haluaa mennä eteenpäin. Juuri sellaisia pelaajia haluamme joukkueeseemme. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo kokenut liigapelaaja, joka tuo meille uusia vaihtoehtoja hyökkäyspäähän. Tuulian perustaidot ovat korkealla tasolla ja uskomme, että pystymme auttamaan hänet seuraavalle tasolle. Uskomme, että Tuulia sopii myös luonteeltaan hyvin tähän joukkueeseen, Väisänen totesi.

– Viime kaudella Tuulia pääsi jälleen pelaamaan pitkän vamman jälkeen. Hän oli syksyllä hetken aikaa sivussa, mutta nyt vammat on selätetty ja kuntoutuminen on sujunut hyvin. Nyt seuraava askel on päästä kunnolla mukaan harjoittelu- ja pelirytmiin.

Usean Tampereella pelatun kauden jälkeen nyt oli Mikkolan mielestä oikea hetki siirtyä uusien haasteiden pariin pääkaupunkiseudulle.

– Siirryn hyvillä mielin PK-35 Vantaan riveihin. Odotan innolla treenejä ja uuden ympäristön tuomia haasteita. Tämä tuntui hyvältä vaihtoehdolta, koska minut otettiin heti hyvin vastaan ja uskon, että tämä on minulle sopiva ympäristö kehittyä jalkapalloilijana, Mikkola sanoi.

– Ensi kaudella haluan saada ehjän kauden ja auttaa parhaani mukaan joukkuetta vahvuuksillani. Joukkueen osalta odotan tasaisen hyviä tuloksia ja sitä kautta hyvää sijoitusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com