Sopimusuutiskuva 2021, Reetta Suomela

Reetta Suomela PK-35 Vantaan riveihin

PK-35 Vantaa on solminut Reetta Suomelan kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Hyökkäyspään laitarooleissa viihtyvä pelaaja siirtyy Punamustiin Vantaan Jalkapalloseurasta.

22-vuotias Suomela aloitti jalkapallotaipaleensa kotipaikkakuntansa seurassa Rajamäen Kehityksessä. Sieltä hän siirtyi jo varsin nuorena heti 2010-luvun alussa VJS:n riveihin. Länsi-Vantaalla Suomela kävi läpi VJS:n vanhimmat juniori-ikäluokat B-tyttöjen SM-sarjaan saakka.

Aikuisten sarjoissa hän on pelannut VJS:ssä sekä Kakkosta että kauden ajan Ykköstä vuonna 2016. Päättyneellä kaudella Suomela oli tärkeässä roolissa, kun VJS selvitti tiensä nousukarsintojen kautta jälleen Ykköseen. Seitsemän runkosarjaosuman lisäksi Suomela onnistui maalinteossa myös molemmissa nousukarsintapeleissä pietarsaarelaista FC Unitedia vastaan. Yhteensä Suomela kirjasi kaudella 2020 tililleen 14 Kakkosen ottelua ja niissä yhdeksän maalia. Hän oli jaetusti joukkueensa paras maalintekijä.

Uusi askel liigatasolle

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen on iloinen, että Suomela päätti vihdoin tarttua tilaisuuteen ja kokeilla rahkeitaan liigatasolla. Väisänen uskoo, että Suomela on kiinnostava lisä PK-35 Vantaan pelaajaryhmään.

– Reetalla olisi ollut jo usean vuoden ajan potentiaalia pelata ylemmissä sarjoissa. Nyt syksyllä hän halusi vihdoin ottaa seuraavan askeleen. Reetta kävi harjoituksissamme ja osoitti heti hyvää tekemistä ja työmoraalia. On tosi hienoa saada Reetta mukaan joukkueeseen. Uskomme, että hänen kykynsä riittävän hyvin liigatasolle, Väisänen sanoi.

– Reetta on urheilullinen ja vahva tahtopelaaja. Harjoituksissa hän on osoittanut olevansa erittäin päättäväinen ja rohkea tilanteissa. Hän sopeutuu ryhmään varmasti hyvin myös kentän ulkopuolella.

Suomela liittyy uuteen joukkueeseen hyvillä mielin. Hän suhtautuu uuteen haasteeseen innolla ja odottaa jo lajiharjoitusten jatkumista.

– Nyt on hyvät fiilikset siirrosta ja samalla tosi odottavainen fiilis, että saadaan kausi kunnolla käyntiin. Odotan uutta kautta innolla. Tuntui luontevalta vaihtoehdolta siirtyä PK-35 Vantaan riveihin, sillä ympäristö on tuttu ja mukana on paljon ennestään tuttuja pelaajia, Suomela kertoi.

– Haluan kehittyä pelaajana, treenata kovaa ja saada pääsarjatason pelikokemusta. Odotan, että pääsen pelitapaan kiinni ja pääsen sitä kautta tuomaan omia vahvuuksiani esille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com