Sopimusuutiskuva 2021, Sophie Maidell

Sophie Maidell Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut Sophie Maidellin kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. 18-vuotias hyökkääjä siirtyy Punamustiin Helsingin Jalkapalloklubin B-tytöistä.

Maidell otti ensiaskeleensa jalkapallon parissa espoolaisen FC Kasiysin riveissä. Suurimman osan juniorivuosistaan hän vietti Vantaan Jalkapalloseurassa, joten Länsi-Vantaan pelikentät ovat hänelle jo ennestään tuttuja. VJS:ssä hän pelasi 15-vuotiaaksi saakka, kunnes siirtyi HJK:n B-tyttöihin. Päättyneellä kaudella hyökkääjä onnistui kahdesti maalinteossa niin SM-karsinnoissa kuin varsinaisessa SM-sarjassa. Maidell kuuluu tällä hetkellä myös Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmään.

Pääsarjadebyyttinsä Maidell pääsi tekemään jo viime kesänä, kun hän vietti muutaman viikon lainasopimuksella Turun Palloseurassa. Turkulaisseuran riveissä hän pääsi tositoimiin Kansallisen Liigan otteluissa TiPSiä ja tuoretta seuraansa PK-35 Vantaata vastaan.

Hyvä kehittymisympäristö

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Maidell teki loka- ja marraskuun aikana harjoituksissa nopeasti hyvän vaikutuksen. Hän uskoo, että nuoressa hyökkääjässä on paljon kehityspotentiaalia.

– Sophie on harjoitellut mukanamme muutaman viikon ja osoittanut olevansa tosi potentiaalinen pelaaja. Hän on päässyt jo näyttämään rauhallisuuttaan ja kykyään pitää pallosta huolta. Lisäksi hän on myös hyvä viimeistelijä, Väisänen sanoi.

– On kiva päästä tekemään Sophien kanssa nyt kunnolla töitä. Uskomme, että hän on erittäin potentiaalinen liigapelaaja ja tavoitteemme on tietysti, että hän pääsisi näyttämään osaamistaan jo tulevalla kaudella.

Myös Maidell on ollut Punamustien toimintaan tyytyväinen. Hän kokee seuran tarjoavan hänelle sopivan ympäristön kehittyä pelaajana ja ottaa seuraavat askeleet liigatasolla.

– Siirryn innolla PK-35 Vantaaseen uusien haasteiden perässä.  Seura sopii mainiosti arkeeni, koska treenit ovat lähellä ja treeniympäristö vaikuttaa mahtavalta kehittymispaikalta. Jo ensimmäisten viikkojen perusteella valmennus on ollut todella hyvää ja tulen koko valmennustiimin kanssa hyvin toimeen, Maidell totesi.

– Ympäristö vaikuttaa avoimelta ja motivoivalta. Lisäksi yhteishenki on hyvä nuorille pelaajille. Tulevalla kaudella odotan kehittyväni ja meneväni jalkapallourallani eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com