Jatkosopimuskuva 2021, Netta Koso

Netta Koso jatkaa Punamustien riveissä

PK-35 Vantaa ja Netta Koso ovat solmineet kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Tuleva kausi on 29-vuotiaalle Kosolle jo yhdeksäs Punamustien riveissä.

Syntyperäinen vantaalainen ja VJS:n kasvatti nousi PK-35 Vantaan liigajoukkueen mukaan jo vuonna 2013. Hän on edustanut seuraa yhtäjaksoisesti siitä lähtien ja ollut saavuttamassa Punamustien paidassa neljää Suomen mestaruutta, kahta Suomen Cupin voittoa ja yhtä liiganousua.

Liigauransa aikana Koso on pelannut kaikkiaan 67 pääsarjaottelua, joissa on syntynyt yhteensä 15 maalia. Päättyneellä kaudella Koso kirjasi tililleen 15 liigaottelua ja viimeisteli niissä neljä maalia. Niiden myötä hän oli lopulta myös PK-35 Vantaan sarjapelien toiseksi paras maalintekijä.

”Yksi sarjan kovimmista hyökkääjistä”

Koso iloitsee etenkin siitä, että kausi 2020 oli hänelle monia aiempia kausia ehjempi. Hän uskoo, että tulevasta kaudesta tulee onnistunut niin henkilökohtaisesti kuin koko joukkueen osalta.

– Pysyin pieniä loukkaantumisia lukuun ottamatta varsin hyvin terveenä, mikä luo omalta osaltani hyvää pohjaa tulevaan. Nyt ylimenokaudella on hyvin aikaa laittaa itseni vielä parempaan kuntoon, Koso totesi.

– Meillä on paljon opittavaa päättyneestä kaudesta. Ne opit ovat arvokkaita, sillä olimme erilaisessa tilanteessa kuin aiempina kausina. Olemme kuitenkin saaneet tosi hyviä pelaajia vahvistamaan rinkiämme ja uskon, että ensi kaudella olemme vaarallisempi ja tasaisempi joukkue. Toivottavasti pystymme treenaamaan talven hyvin ja hitsautumaan pelillisesti yhteen, sillä joukkuehenki on jo entuudestaan hyvällä mallilla.

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Koso on kunnossa ollessaan aina vaarallinen hyökkäyspäässä. Samalla hän muistutti, että kyseessä on ennen kaikkea yllätyksellisiin ratkaisuihin kykenevä pelaaja.

– Netta on taitava ja juonikas pelaaja, joka on parhaimmillaan hyökkääjänä tai kymppipelaajana vastustajan rangaistusalueen läheisyydessä. Netta lukeutuu myös niihin pelaajiin, jotka tekevät kaikkensa urheilun ja jalkapallon eteen, Väisänen sanoi.

– Pienet vammat verottivat jälleen jonkin verran vastuuta, mutta Netta oli jälleen minuutteihin nähden tehokas ja lopulta myös joukkueen toiseksi paras maalintekijä. Tämän kauden maalit olivat jälleen hyviä osoituksia Netan peliälystä ja oveluudesta. Nyt on tärkeää, että Netta saa alle hyvän ja ehjän talvikauden. Kunnossa ollessaan hän on yksi sarjan kovimmista hyökkääjistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com