Jatkosopimuskuva 2021, Netta Koso

Netta Koso jatkaa Punamustien riveissä

PK-35 Vantaa ja Netta Koso ovat solmineet kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Tuleva kausi on 29-vuotiaalle Kosolle jo yhdeksäs Punamustien riveissä.

Syntyperäinen vantaalainen ja VJS:n kasvatti nousi PK-35 Vantaan liigajoukkueen mukaan jo vuonna 2013. Hän on edustanut seuraa yhtäjaksoisesti siitä lähtien ja ollut saavuttamassa Punamustien paidassa neljää Suomen mestaruutta, kahta Suomen Cupin voittoa ja yhtä liiganousua.

Liigauransa aikana Koso on pelannut kaikkiaan 67 pääsarjaottelua, joissa on syntynyt yhteensä 15 maalia. Päättyneellä kaudella Koso kirjasi tililleen 15 liigaottelua ja viimeisteli niissä neljä maalia. Niiden myötä hän oli lopulta myös PK-35 Vantaan sarjapelien toiseksi paras maalintekijä.

”Yksi sarjan kovimmista hyökkääjistä”

Koso iloitsee etenkin siitä, että kausi 2020 oli hänelle monia aiempia kausia ehjempi. Hän uskoo, että tulevasta kaudesta tulee onnistunut niin henkilökohtaisesti kuin koko joukkueen osalta.

– Pysyin pieniä loukkaantumisia lukuun ottamatta varsin hyvin terveenä, mikä luo omalta osaltani hyvää pohjaa tulevaan. Nyt ylimenokaudella on hyvin aikaa laittaa itseni vielä parempaan kuntoon, Koso totesi.

– Meillä on paljon opittavaa päättyneestä kaudesta. Ne opit ovat arvokkaita, sillä olimme erilaisessa tilanteessa kuin aiempina kausina. Olemme kuitenkin saaneet tosi hyviä pelaajia vahvistamaan rinkiämme ja uskon, että ensi kaudella olemme vaarallisempi ja tasaisempi joukkue. Toivottavasti pystymme treenaamaan talven hyvin ja hitsautumaan pelillisesti yhteen, sillä joukkuehenki on jo entuudestaan hyvällä mallilla.

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Koso on kunnossa ollessaan aina vaarallinen hyökkäyspäässä. Samalla hän muistutti, että kyseessä on ennen kaikkea yllätyksellisiin ratkaisuihin kykenevä pelaaja.

– Netta on taitava ja juonikas pelaaja, joka on parhaimmillaan hyökkääjänä tai kymppipelaajana vastustajan rangaistusalueen läheisyydessä. Netta lukeutuu myös niihin pelaajiin, jotka tekevät kaikkensa urheilun ja jalkapallon eteen, Väisänen sanoi.

– Pienet vammat verottivat jälleen jonkin verran vastuuta, mutta Netta oli jälleen minuutteihin nähden tehokas ja lopulta myös joukkueen toiseksi paras maalintekijä. Tämän kauden maalit olivat jälleen hyviä osoituksia Netan peliälystä ja oveluudesta. Nyt on tärkeää, että Netta saa alle hyvän ja ehjän talvikauden. Kunnossa ollessaan hän on yksi sarjan kovimmista hyökkääjistä.