IMG 20201108 WA0027

PK-35 Vantaa päätti kautensa voitokkaasti

Punamustien haastava sarjakausi sai lopulta voitokkaan päätöksen. PK-35 Vantaa päätti kauden vahvaan peliesitykseen ja selvänumeroiseen voittoon, kun Turun Palloseura kaatui Myyrmäessä lukemin 3-0.

Lähtökohdat päätöskierrokselle olivat selkeät, sillä liigakarsinnan välttääkseen PK-35 Vantaa tarvitse joko täyden kolmen pisteen potin tai vaihtoehtoisesti suotuisia lopputuloksia muilta paikkakunnilta. Kotijoukkue lähti siis isänpäivän otteluun vain voitto mielessään. TPS sen sijaan pelasi Myyrmäessä panoksetta, sillä turkulaisten putoaminen Ykköseen oli saanut sinettinsä jo viime viikonloppuna.

PK-35 Vantaa otti kauniissa marraskuisessa syyskelissä kenttätapahtumat heti hallintaansa. Pallonhallinta oli alusta lähtien tiukasti Punamustilla. Kotijoukkue liikutti palloa hyvin ja pyrki luomaan hyviä maalintekotilanteita niin maltilla rakentaen kuin tilanteen tullen myös suoraviivaisemmilla hyökkäyksillä. Ensimmäinen maalipaikka avautui Roosa Bröijerille, joka laukoi kuitenkin hyvästä paikasta maalivahdin syliin.

Avausjakson näkyvimpiin hahmoihin lukeutunut Bröijer pääsi yrittämään hetkeä myöhemmin uudestaan saatuaan jalkansa vapaaksi rangaistusalueella. Turkulaismaalia vartioinut Inkeri Niemi onnistui kuitenkin jälleen koppaamaan pallon. Seuraavasta hyökkäyksestä Bröijer vapautti hyvällä nostolla Wilma Forsblomin, joka ohitti yhden puolustajan ja pääsi laukomaan. Niemi ehti kuitenkin jälleen laukauksen tielle.

Vierailija TPS:n avausjakson molemmat maalipaikat avautuivat Eveliina Heinoselle. Hänen ensimmäinen yrityksensä päätyi suoraan Punamustien maalivahdin Velma Oikarisen käsiin, mutta hetkeä myöhemmin Heinosen rangaistusalueen kulmalta lähtenyt laukaus oli jo selvästi vaarallisempi. Oikarinen onnistui kuitenkin torjumaan etualakulmaan suuntautuneen laukauksen kulmapotkuksi.

Ottelun maalihanat aukesivat lopulta 27. minuutilla näyttävällä osumalla. Bröijer voitti pääpallon keskialueella ja jatkoi pelivälineen heti eteenpäin Netta Kosolle. Koso antoi pallon pompata muutaman kerran ja lähetti lopulta noin 20 metristä hienon noston kohti takayläkulmaa. Pallo painui voimattomaksi jääneen Niemen yli takakulmaan ja PK-35 Vantaa siirtyi ottelussa 1-0-johtoon. Osuma oli Kosolle kauden neljäs.

Reilua viittä minuuttia myöhemmin Roosa Toivanen puski kulmapotkusta pallon maalin edustalle ja Koso pääsi jälleen yrittämään. TPS-maalivahti onnistui kuitenkin torjumaan lähietäisyydeltä tulleen ohjauksen maalin yli. Aivan avausjakson lopussa Forsblom pääsi vielä kahdesti laukomaan rangaistusalueen rajan takaa, mutta ensimmäinen yritys suuntautui maalin ohi ja toinen yli. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 1-0-johtolukemissa.

Toinen jakso noudatti samanlaista käsikirjoitusta kuin avausjakso. PK-35 Vantaa hallitsi peliä ja loi mukavalla tahdilla hyviä tilanteita. Pelin jälkimmäistä puoliskoa oli takana noin kymmenen minuuttia, kun Oona Sevenius murtautui hyvin läpi päätyrajalta ja tarjoili syötön takaviistoon. Koso pääsi laukomaan rangaistuspilkun kohdalta, mutta yritys karkasi tällä kertaa maalin yli.

Seuraava hyökkäys tuotti kuitenkin 58. minuutilla lopulta Punamustien toisen täysosuman. Niemi torjui Forsblomin terävän laukauksen, mutta irtopallo jäi pahasti maalin eteen. Siihen ehti ensimmäisenä kotijoukkueen kapteeni Sanna Saarinen, joka yritti kääntää pallon keskustaan. Syöttöyritys osui kuitenkin turkulaispuolustajan jalkaan ja kimposi siitä maaliin. Kotijoukkueen 2-0-osuma kirjattiin siis vieraiden omaksi maaliksi.

TPS:llä oli toisella jaksolla vain yksi maalintekoyritys noin viisitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Gabriela Pelogi pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä vaarallisesti takayläkulmaa kohti, mutta Oikarinen venyi näyttävään torjuntaan.

PK-35 Vantaan sen sijaan iski vielä kertaalleen 85. minuutilla. Saarinen onnistui riistämään pelivälineen keskialueella ja lähti kuljettamaan kohti vieraiden rangaistusaluetta. Aivan alueen rajalla Saarinen tarjoili vapauttavan syötön oikealta mukaan nousseelle Forsblomille. Tämä otti pallon hyvin mukaansa ja laukoi sen toisella kosketuksellaan varmasti taka-alakulmaan. Punamustat 3-0-johtoon vienyt osuma oli Forsblomille sarjakauden seitsemäs.

Lisäosumia ei enää nähty, joten PK-35 Vantaan voittolukemiksi kirjattiin lopulta selvät numerot 3-0. Kun JyPK hävisi samaan aikaan pelatun oman ottelunsa, nousi PK-35 Vantaa lopullisessa sarjataulukossa pykälän ylemmäs seitsemänneksi. Punamustien ja Ilveksen voitettua omat päätöskierroksen pelinsä karsintoihin päätyi lopulta juuri Töölössä tappion kärsinyt JyPK.

Mukava päätös vaikealle kaudelle

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa pelisuoritukseen. Väisänen oli tyytyväinen etenkin onnistuneeseen puolustuspelaamiseen, joka palkittiin lopulta kauden viidennellä nollapelillä.

– Päällimmäinen fiilis on tietysti se, että teimme tässä pelissä sen mitä pitikin eli voitimme pelin. Se oli tänään kaikista tärkeintä. Joukkue antoi tänään kaikkensa, mikä näkyi hyvänä pelaamisena. Ihan lyhyitä hetkiä lukuun ottamatta veimme peliä selvästi, Väisänen sanoi.

– Hyvä muodossa puolustaminen ja onnistunut prässi olivat ratkaisevia asioita. Puolustimme hyvin eteenpäin oikeissa paikoissa, prässäsimme sovitusti tiettyjä alueita ja saimme tosi paljon riistoja. Lisäksi puolustimme hyvin kulmapotkut, joissa tiesimme TPS:n olevan vaarallinen.

Myös hyökkäyspäässä riitti tänään onnistumisia. Väisäsen mielestä kentällä nähtiin jälleen Punamustien parasta osaamista.

– Pallollinen pelaamisemme oli tänään sitä, mihin tämä joukkue pystyy. Kierrätimme palloa hyvin, pelasimme hyvin linjojen väliin ja saimme paljon myös nopeita hyökkäyksiä sekä tietysti laukauksia. Lisäksi onnistuimme välttämään turhat riskit alueilla, joissa niitä ei kannata ottaa. Pelaaminen oli nyt tosi kurinalaista, Väisänen totesi.

– Teimme hyökkäyspäässä haettuja asioita. Netan todella hieno 1-0-maali oli tietysti tämän pelin voittamisen kannalta tärkeä osuma ja muutenkin yksi kauden tärkeimmistä maaleista.

Vielä kauden viimeisessä ottelussa nähtiin myös yksi pääsarjadebyytti, kun lokakuussa Punamustien ryhmään liittynyt Emma Korkalainen oli heti avauskokoonpanossa ja teki ensiesiintymisensä Kansallisessa Liigassa. Väisäsen mukaan Korkalainen onnistui debyyttipelissään hyvin.

– Alkujännityksen kadottua Emma pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan ja paransi otteitaan. Hän oli rauhallinen pallon kanssa ja teki oikeita ratkaisuja. Ei ole tietenkään helppo paikka tulla mukaan heti tällaiseen tärkeään peliin, mutta Emma onnistui pelissä hyvin.

Vaikka kausi päättyi hienoon voittoon ja iloisiin tunnelmiin, oli se kokonaisuudessaan vaikea. Väisäsen mukaan kauteen mahtui useampia hyviä peliesityksiä, mutta muutamat selkeät ongelmakohdat kostautuivat takaiskumaaleina ja tappioina.

– Alkukausi oli meiltä pelillisesti ihan hyvää ja sen jälkeenkin pystyimme pelaamaan monia ihan tasaisia pelejä. Muutamat pelit olivat totta kai selvästi heikkoja suorituksia. Kenttätasapainomme oli usein riittämätöntä, minkä myötä päästimme liikaa liian helppoja maaleja. Sitä osa-aluetta meidän pitää pystyä parantamaan ensi kaudella ja tietysti kaipaamme myös lisää tehoja hyökkäyspäähän, Väisänen tiivisti.

– Tällaiseen peliin ja peliesitykseen oli kuitenkin mukava lopettaa tämä kausi.

 

PK-35 Vantaa – TPS 3-0 (1-0)

27´ 1-0 Netta Koso

58´ 2-0 oma maali

86´ 3-0 Wilma Forsblom

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

2 Emma Korkalainen

5 Eerika Appelqvist (90´ Ella Koivu)

9 Netta Koso (68´ Netta Koso)

10 Wilma Forsblom (86´ Karoliina Autio)

11 Oona Sevenius (90´ Anna Olmala)

13 Sanna Saarinen

19 Anna Vlasoff

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (68´ Vera Saastamoinen)

 

Vaihtopelaajat:

3 Ella Koivu

14 Elina Salmi

15 Karoliina Autio

17 Anna Olmala

22 Aurora Troberg

25 Vera Saastamoinen

31 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Punamustien kapteenin Sanna Saarisen ja debyyttinsä tehneen Emma Korkalaisen mietteitä kauden päätöspelistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com