UUTISET

Sarjakausi huipentuu tärkeään TPS-kotiotteluun

7.11.2020

Poikkeuksellisen pitkälle syksyyn jatkunut sarjakausi huipentuu sunnuntaina tärkeään päätöskierroksen otteluun. PK-35 Vantaa kaipaa liigakarsinnat välttääkseen kotiyleisön edessä vielä yhtä voittoa, kun vieraaksi saapuu Turun Palloseura. Ottelu pelataan sunnuntaina 8.10. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee viimeiselle ottelukierrokselle sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. Joukkue on kerännyt kaikkiaan 15 sarjapistettä neljällä voitolla ja kolmella pistejaolla. Etenkin kauden syyspuolisko on ollut Punamustille tuskainen, sillä sunnuntain TPS-peliin lähdettäessä joukkueella on alla peräti kuusi peräkkäistä tappiota. Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa aloitti Tampereella pirteästi ja meni Wilma Forsblomin osumalla johtoon, mutta Ilves rankaisi lopulta vierailijoita virheistä tylysti ja vei voiton lukemin 4-1.

Päätöskierroksella Punamustien selkeänä tavoitteena on paluu voittojen tielle ja sen myötä sarjapaikan varmistaminen tulevalle kaudelle. Eroa karsijan paikalla majailevaan Ilvekseen on kaksi pistettä. Seitsemättä sijaa hallussaan pitävä JyPK sen sijaan on yhden pisteen vantaalaisia edellä.

Voitto riittää varmuudella takaamaan PK-35 Vantaalle vähintään suoraan säilymiseen oikeuttavan kahdeksannen sijan. Tasapelipiste sen sijaan riittää siinä tapauksessa, että JyPK häviää samaan aikaan oman ottelunsa HJK:n vieraana, sillä Punamustien maaliero olisi tuossa tapauksessa keskisuomalaisia parempi.

Kaikista tukalin tilanne on Ilveksellä, joka lähtee päätöskierrokselle karsijan paikalta. Tamperelaiset ovat pakkovoiton edessä vierasottelussa Pallokerho-35:ttä vastaan, sillä vain kolme pistettä tarjoaa mahdollisuuden säilymiseen. Voiton hetkelläkin tupsukorvien pitäisi vielä toivoa suotuisia lopputuloksia muilta paikkakunnilta.

Sunnuntain vierailijan TPS:n kausi Kansallisessa Liigassa on ollut todella vaikea. Mustavalkoraidoistaan tunnettu ryhmä on kerännyt tällä kaudella vain seitsemän sarjapistettä kahdella voitolla ja yhdellä pistejaolla. TPS on päästänyt paljon maaleja, mutta kenties suurin syy laihaan pistepussiin löytyy silti joukkueen hyökkäyspäästä. Turkulaisjoukkue on onnistunut sarjapeleissään maalinteossa vain yhdeksän kertaa.

Päätöskierroksella turkulaisilla ei ole enää panosta, sillä joukkueen putoaminen sarjaporrasta alemmas sai sinettinsä jo viime viikonloppuna. TPS kärsi kotikentällään 1-4-tappion FC Honkaa vastaan. Turkulaisten ainoasta osumasta vastasi Daniela Sandås.

Molemmat voittonsa TPS on saalistanut vieraskentiltä kaadettuaan syyskuussa FC Hongan Espoossa ja lokakuussa Ilveksen Tampereella. TPS:n kauden ainoa tasapeli sen sijaan nähtiin elokuussa juuri PK-35 Vantaata vastaan. Joukkueiden sarjakauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi tuolloin Turun yläkentällä tasalukemiin 1-1. Oona Sevenius vei Punamustat avausjaksolla johtoon, mutta TPS nousi pelin jälkimmäisellä puoliskolla tasoihin vieraiden omalla maalilla.

Punamustien tämän kauden sarjapelien paras maalintekijä on ollut kuudesti osunut Wilma Forsblom. Kolmeen osumaan ovat yltäneet Netta Koso ja Oona Sevenius. TPS:n leirissä sarjapelimaalit ovat jakautuneet poikkeuksellisen tasaisesti, sillä kukaan turkulaispelaajista ei ole osunut yhtä kertaa useammin.

Kokoonpanotilanteen osalta PK-35 Vantaan lähtökohdat sarjan päätöskierrokselle ovat hyvät, sillä joukkueella ei ole loukkaantumishuolia. Lisäksi viime ottelusta sivussa ollut Netta Koso palaa jälleen kokoonpanoon ja HFA:sta Punamustiin siirtynyt Emma Korkalainen on ensimmäistä kertaa pelikelpoinen.

Rennosti ratkaisupeliin

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkueen harjoituksissa on ollut koko viikon hyvä ja latautunut ilmapiiri. Vaikka sarjatilanne on Punamustille täysin uusi, on Väisäsen mukaan tärkeintä luottaa edelleen joukkueen omiin vahvuuksiin.

– Tämä viikko on ollut joukkueelta hyvää tekemistä ja siinä mielessä lähdemme hyvällä fiiliksellä TPS-peliin. Jokainen pelaaja varmasti tiedostaa pelin tärkeyden, mutta sitä ei tietenkään saa miettiä liikaa. Meidän pitää pystyä säilyttämään rentous pelissä, sillä muuten oma pelaaminen kärsii liikaa.

– Emme saa luopua omasta peli-identiteetistämme. Vaikka pelaamisemme on tarvittaessa suoraviivaisempaa kuin aikaisemmin, se ei saa ohjata pelaamistamme liikaa. Meidän pitää pystyä luottamaan omaan pelaamiseemme vaikeassakin paikassa.

Samalla on kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota pelaamisen ongelmakohtiin ja välttää samojen virheiden toistamista.

– Kauden päätöshetkilläkin pitää huomioida ne asiat, joihin vastustajat ovat päässeet iskemään. Kenttätasapainon säilyttäminen on erittäin tärkeää, sillä sen kanssa meillä on ollut tällä kaudella liian usein ongelmia. Kaikkia alueita ei aina pysty tukkimaan, mutta pallonmenetyksiin meidän pitää pystyä reagoimaan nopeammin, Väisänen painotti.

Sunnuntain vastustaja TPS on majaillut koko kauden sarjataulukon jumbosijalla, mutta syksyä kohden turkulaisryhmä on saanut lisää ryhtiä otteisiinsa. Sarjapaikkaa syksyn piristyminen ei kuitenkaan enää riittänyt pelastamaan.

– TPS on parantanut peliään selkeästi nyt loppukauden aikana, mikä on näkynyt hyvinä otteina lähes kaikkia vastustajia vastaan. Viime viikonloppuna FC Honkaa vastaankin he esittivät ajoittain ihan hyviä otteita ja saivat luotua maalipaikkoja. TPS pystyy puolustamaan tiukasti, mutta maalinteko on ollut heille vaikeaa, Väisänen arvioi.

– Syksyn aikana TPS on ollut hyvä koko joukkueen puolustamisessa, vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa. Lisäksi yhdysvaltalaiskärki Gabriela Pelogi on päässyt hyvään iskuun. TPS pyrkii varmasti jälleen pelaamaan suoraviivaisesti pitkiä palloja puolustuslinjan eteen tai sen taakse.

PK-35 Vantaa – TPS pelataan sunnuntaina 8.11. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 12 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Edellytämme tapahtumassa katsojilta kasvomaskin käyttöä.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot