IMG 20200725 WA0040

PK-35 Vantaa matkaa Ilveksen vieraaksi

Punamustien kausi Kansallisessa Liigassa kääntyy viikonloppuna jo loppusuoralle. Kauden viimeisessä vierasottelussaan PK-35 Vantaa kohtaa Tampereen Ilveksen. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 31.10. klo 15.00 Tammelan stadionilla.

PK-35 Vantaa majailee sarjataulukossa seitsemäntenä ennen kahta viimeistä kierrosta. Joukkue on kerännyttähän mennessä yhteensä 15 sarjapistettä neljällä voitolla ja kolmella pistejaolla. Kuudennelle sijalle nouseminen vaatisi huomattavia apuja muilta joukkueilta, joten tässä vaiheessa loppukauden keskeisin tavoite on nykyisen sijoituksen säilyttäminen.

Punamustien syksy on ollut tuloksellisesti todella vaikea, sillä joukkueella on takanaan viiden ottelun pisteetön jakso. Toissa viikonloppuna PK-35 Vantaa joutui Ahvenanmaalle pahasti siipirikkoisena ja joutui lopulta taipumaan tiukan puolustustaistelun jälkeen Åland Unitedille lukemin 2-0.

Ilves sen sijaan lähtee kahdelle viimeiselle kierroksella sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta eli karsijan paikalta. Eroa suoran putoajan paikkaan on vain kolme pistettä ja suoraan säilymiseen niin ikään kolme pistettä, joten tamperelaisten tilanne on varsin tukala ja pistetarve akuutti. Tähän mennessä Ilves on kerännyt sarjapeleistään kymmenen pistettä kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Tappioita tupsukorvat ovat kärsineet 12.

Tamperelaisryhmän edelliset kuukauden ovat olleet murheellisia, sillä joukkue on päässyt sarjapisteiden makuun viimeksi heinäkuussa. Sen jälkeen Ilves on kärsinyt peräti yhdeksän peräkkäistä tappiota. Edellisessä sarjapelissään Ilves kärsi karsijan paikan kannalta erittäin tärkeässä ottelussa 2-1-tappion JyPKin vieraana. Aino Varkoi vei Ilveksen toisen jakson alussa johtoon, mutta jyväskyläläiset nousivat lopulta rinnalle ja ohi.

Lauantai-iltapäivän keskinäinen ottelu on jo PK-35 Vantaan ja Ilveksen tämän vuoden kolmas kohtaaminen. Tammikuussa Suomen Cupin lohkovaiheessa joukkueet tasasivat Tampereella pisteet lukemin 1-1. Oona Sevenius vei tuolloin Punamustat johtoon avausjakson puolivälissä, mutta Aino Rasinen laukoi tamperelaiset tasoihin aivan ottelun viime hetkillä. Kauden ensimmäisessä liigakohtaamisessa PK-35 Vantaa piti elokuussa pisteet Myyrmäessä Netta Koson toisen jakson osuman turvin lukemin 1-0.

PK-35 Vantaan tämän kauden sarjapelien paras maalintekijä on ollut viidesti osunut Wilma Forsblom. Netta Koso ja Oona Sevenius ovat heiluttaneet verkkoa kolmeen otteeseen. Myös Ilveksen maalit ovat jakaantuneet varsin tasaisesti. Roosa Tuominen ehti tehtailla neljä osumaa ennen kauden päättänyttä loukkaantumistaan. Lisäksi viisi eri tamperelaispelaajaa on onnistunut kahdesti maalinteossa.

Punamustien kokoonpanotilanne on lauantain ottelun alla hyvä, sillä ainoastaan Netta Koso on todennäköisesti sivussa. Sen sijaan viime ottelusta sivussa olleista pelaajista Roosa Toivanen on kärsinyt pelikieltonsa ja lisäksi myös loukkaantumiset ja sairastelut selättäneet Oona Sevenius, Aurora Troberg, Tytti Kemppainen, Roosa Bröijer ja Siiri Koivula ovat jälleen käytettävissä. Lisäksi kaksi viikkoa sitten EBK:n nousukarsintaottelussa pelanneet Wilma Forsblom ja Ella Koivu palaavat jälleen Punamustien mukaan.

Vahva ryhmä jalkeilla

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kenties tärkein yksittäinen asia Ilves-pelin alla on kokoonpanohuolien helpottaminen. Samalla joukkueella on kuitenkin vielä viimeisiin peleihin muutamia pelillisiä tavoitteita, joihin on kiinnitetty huomiota.

– Åland United –pelin jälkeen olemme saaneet parsittua rivit kasaan ja saamme huomenna jälleen täyden kokoonpanon jalkeille. Se tarjoaa tietysti ihan erilaiset lähtökohdat, kun vaihtoehtoja on enemmän. Kun olemme saaneet pelaajia takaisin pelikuntoon, se on totta kai näkynyt myös harjoituksissa, joissa olemme pystyneet taas toteuttamaan vähän erilaisia harjoitteita, Väisänen sanoi.

– Yksi iso tavoitteemme on parantaa pallonhallintapeliämme kahteen edelliseen sarjapeliin nähden. Totta kai välillä pitää pelata myös suoraviivaisemmin silloin, kun se on tarpeellista.

Ilves on kohdattu tänä vuonna jo kahdesti, joten Väisäsellä on edellisten kohtaamisten ja videolta nähtyjen pelien myötä varsin selkeä käsitys tulevasta vastustajasta. Hän painottaa, että lauantaina vastaan asettuu varmasti taistelutahtoinen joukkue.

– Edellisessä pelissään Jyväskylässä Ilves osoitti kykenevänsä luomaan maalintekopaikkoja. Se peli olisi hyvin voinut päättyä toisenlaiseen tulokseen. Ilves pyrkii suoraviivaiseen pelaamiin ja riskien välttämiseen, Väisänen tiivisti.

– Aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet lukemien valossa tasaisia, vaikka edellinen peli olikin meiltä pelillisesti hyvä ja hallitsimme kenttätapahtumia. Se on varmaa, että Ilves tulee antamaan kaikkensa tässä pelissä ja meidän pitää pystyä tilanteissa vastaamaan siihen.

Ottelu pelataan tunnelmallisella ja perinteikkäällä Tammelan stadionilla. Myöhäissyksyn nurmipeli tuo peliin oman mausteensa, mutta Väisänen ei usko alustan kunnon vaikuttavan pelaamiseen.

– Tammela on ollut usein yksi Suomen parhaista nurmikentistä. Se on ollut yleensä hyvässä kunnossa, joten toivottavasti se on sitä nyt myös näin lokakuun lopussa, Väisänen totesi.

Ilves – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 31.10. klo 15.00 Tammelan stadionilla.