Jatkosopimuskuva, Autio Ja Solehmainen

Sanni Solehmainen ja Karoliina Autio jatkosopimuksiin

PK-35 Vantaa on solminut Sanni Solehmaisen ja Karoliina Aution kanssa ensi kauden kattavat jatkosopimukset. Maalivahtina pelaavalle Solehmaiselle ja monipuolisesti hyökkäyksessä sekä laitarooleissa viihtyvälle Autiolle tuleva kausi on kolmas Punamustien riveissä.

20-vuotiaat Solehmainen ja Autio ovat Vantaan Jalkapalloseuran kasvatteja, jotka edustivat samaa seuraa koko junioriuransa ajan. Kaksikko siirtyi lopulta VJS:stä PK-35 Vantaan riveihin alkuvuodesta 2019.  Ensimmäisellä kaudellaan he olivat auttamassa Punamustia takaisin korkeimmalle sarjatasolle, joten kuluva kausi on Aution ja Solehmaisen ensimmäinen pääsarjakausi.

Aution osalta loukkaantuminen häiritsi ensimmäisen liigakauden alkua, mutta hän pääsi lopulta tekemään ensiesiintymisensä Kansallisessa Liigassa elokuun vierasottelussa TPS:ää vastaan. Sen jälkeen Autio on kirjannut tililleen seitsemän liigaottelua. Esimakua hyökkäävän pelaajan osaamisesta saatiin jo viime kaudella Ykkösessä, kun Autio pelasi Punamustien kaikissa 22 ottelussa ja viimeisteli niissä 11 maalia sekä tarjoili esityön seitsemään osumaan.

Solehmainen sen sijaan ei ole vielä päässyt tekemään liigadebyyttiään. Viime kaudella nuoren maalivahdin tilille kertyi kaikkiaan 14 Ykkösen ottelua, yksi Suomen Cupin ottelu ja lisäksi yksi naisten Mestarien liigan karsintaottelu Tallinnassa.

Nuori vantaalaiskaksikko jatkaa Punamustien riveissä hyvillä mielin. Jatkosopimus oli molemmille luonteva päätös.

– Jatkan täällä hyvillä fiiliksillä. Viihdyn todella hyvin joukkueessa, Autio sanoi.

– On kivaa jatkaa täällä. Minulla on vielä paljon kehitettävää, ja PK-35 Vantaassa se onnistuu loistavan valmennuksen ja pelaajien tuella, Solehmainen komppasi.

Sekä Autio että Solehmainen haluavat ottaa tulevalla kaudella jälleen uusia kehitysaskeleita ja auttaa sen myötä Punamustia nousemaan takaisin kohti sarjataulukon kärkisijoja.

– Odotan ensi kautta jo innolla, sillä tämä kausi jäi omalta osaltani hieman lyhyeksi. Toivottavasti saan nyt ehjän harjoittelukauden ja pääsisin sen myötä ensi kaudella pelaamaan paljon sekä auttamaan joukkuetta menestymään, Autio tuumasi.

– Toivottavasti pääsisin pelaamaan enemmän ja pärjäisimme joukkueena paremmin, Solehmainen totesi.

Tunnollisia harjoittelijoita

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Autio ei etenkin alkukaudesta vaivanneiden loukkaantumisten myötä päässyt vielä tekemään toden teolla läpimurtoaan pääsarjassa. Tulevalla kaudella siihen on Väisäsen mukaan kuitenkin hyvät edellytykset.

– Tänä vuonna ”Karkin” pelit ovat jääneet vammojen takia vähiin, joten nyt on tärkeää saada hänelle hyvä ja ehjä harjoittelukausi alle. Sen myötä uskomme saavamme hänestä ensi kaudella entistä vahvemman liigapelaajan, Väisänen totesi.

– Karkki on vahva ja nopea. Hänellä on myös erittäin hyvät keskitykset, laukaukset ja pääpelitaidot. Lisäksi hän on saanut tänä vuonna paljon lisää rohkeutta. Karkilla on paljon hyviä ominaisuuksia, joita pitää nyt jalostaa eteenpäin. Se on totta kai joukkueen kannalta arvokasta, että Karkki pystyy monipuolisuutensa ansiosta pelaamaan usealle eri pelipaikalla.

Punamustien maalivahtivalmentaja Jouni Puttosen mukaan Solehmainen on hoitanut roolinsa tällä kaudella ensiluokkaisesti, vaikka peliminuutteja ei ole vielä liigapeleissä tullut.

– Sanni on esimerkillinen ja ahkera harjoittelija. Hän treenaa aina hyvällä asenteella ja on sen myötä joukkueelle tärkeä pelaaja, Puttonen sanoi.

– Maalivahtina Sanni on mennyt koko ajan eteenpäin joka osa-alueella. Jalalla pelaaminen on kenties se hänen suurin vahvuutensa. Lisäksi Sanni menee rohkeasti tilanteisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com