IMG 20200725 WA0056

PK-35 Vantaa matkaa lauantaina Ahvenanmaalle

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat huomenna vierasottelulla Ahvenanmaalla. PK-35 Vantaa tavoittelee paluuta pistekantaan, kun taas kotijoukkue Åland United tarvitsee pisteitä taistellessaan mestaruudesta. Ottelu pelataan lauantaina 17.10. klo 17.00 Wiklöf Holding Arenalla.

PK-35 Vantaa majailee kolmelle viimeiselle kierrokselle lähdettäessä sarjataulukon seitsemännellä sijalla. Punamustien ryhmä on kerännyt 15 ottelustaan yhtä monta pistettä neljällä voitolla ja kolmella pistejaolla. Vieraskentiltä pisteistä on tullut kolmasosa. PK-35 Vantaa otti kauden toistaiseksi ainoan vierasvoittonsa elokuun lopulla, kun se kaatoi Pallokerho-35:n Pihlajamäessä lukemin 1-2.

Ahvenanmaalle PK-35 Vantaa matkustaa täysin poikkeuksellisesti peräti neljä peräkkäistä tappiota niskassaan. Viime viikonloppuna joukkue kävi kotikentällään tiukan väännön sarjapisteistä, mutta joutui lopulta taipumaan KuPSille maalein 0-2. Ahvenanmaalla Punamustien selkeänä tavoitteena on siis vihdoin paluu sarjapisteiden makuun.

Huomisen kotijoukkue Åland United sen sijaan lähtee liigakauden ratkaisukierroksille sarjataulukon piikkipaikalta. Vain maaliero erottaa ahvenanmaalaisen sarjakärjen ja toisena olevan TiPSin, joten pistemenetyksiin ei olisi viimeisissä otteluissa varaa.

Saarelaisjoukkue on kerännyt 15 ottelustaan 34 pistettä. Pistepotti koostuu 11 voitosta ja yhdestä pistejaosta. Tappioita Åland United on kärsinyt kolme. Joukkueen menestys on nojannut ennen kaikkea pitävään puolustukseen, sillä saarelaisten verkkoon on tehty tähän mennessä vain yhdeksän maalia.

Åland United ei pelannut viime viikonloppuna, joten lauantain kohtaaminen on joukkueelle lokakuun ensimmäinen ottelu. Saarelaisten syyskuu oli kaksijakoinen. Joukkue kaatoi Ilveksen vieraissa lukemin 1-3 ja Pallokerho-35:n kotisaarellaan maalein niin ikään 3-1. Kahden voittopelin väliin mahtui kuitenkin 1-0-vierastappio HJK:ta vastaan.

Punamustien ja Åland Unitedin kuluvan kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin heinäkuun lopussa Myyrmäessä. Tuolloin PK-35 Vantaa palasi kahden peräkkäisen tappion jälkeen takaisin sarjapisteiden makuun kaatamalla Åland Unitedin lukemin 1-0. Ottelun ainoasta täysosumasta vastasi Punamustien Wilma Forsblom.

PK-35 Vantaan tämän kauden sarjapelien paras maalintekijä on ollut viidesti verkko heiluttanut Forslom. Kolmeen osumaan ovat yltäneet Netta Koso ja Oona Sevenius. Åland Unitedin riveissä maalintekovastuuta ovat kantaneet etenkin viisi osumaa tehtailleet Ode Fulutudilu sekä neljän maalin Emelie Johansson ja Rosa Maria Herreros.

Punamustien vahvuudesta puuttuvat Ahvenanmaalla varmuudella pelikieltojaan kärsivät Roosa Toivanen ja Netta Koso. Lisäksi pienten vammojen vuoksi sivussa ovat ja sairastelun takia sivussa ovat Aurora Troberg, Oona Sevenius ja Roosa Bröijer. Tytti Kemppaisen ja Siiri Koivulan pelaaminen on vielä epävarmaa.

Haastavat lähtökohdat

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan lähtökohdat lauantain vierasotteluun ovat poikkeuksellisen haastavat. Punamustien ryhmä joutuu matkustamaan Maarianhaminaan pahasti siipirikkoisena.

– Meillä on kaksi pelaajaa pelikiellossa ja sen lisäksi vielä loukkaantumisia ja flunssatapauksia, joten lähdemme Ahvenanmaalle todella pienellä ryhmällä. Vielä tällä viikolla harjoituksissa meiltä tipahti muutama pelaaja pois kokoonpanosta Väisänen harmitteli.

– Sarjan kannalta on kuitenkin tärkeää, että peli saadaan pelattua suunnitellusti.  Lisäksi poissaolojen kääntöpuolena on totta kai se, että ne avaavat näyttöpaikkoja muille pelaajille.

Huominen vastustaja Åland United johtaa ansaitusti Kansallista Liigaa. Väisäsen mukaan kyseessä on erittäin laadukas joukkue, jonka menestys on nojannut ennen kaikkea tiiviiseen puolustuspelaamiseen.

– Åland United pelaa vahvaa kautta. Heillä on cupin voitto jo taskussa, joten he hamuavat varmasti tuplamestaruutta. Vastaan asettuu kokonaisuudessaan vahva joukkue. Åland United puolustaa erittäin organisoidusti, minkä johdosta heitä vastaan on tehty todella vähän maaleja, Väisänen totesi.

– He kykenevät kuitenkin myös todella nopeisiin vastahyökkäyksiin ja hyviin palloihin linjan taakse. Etenkin nopea Ode Fulutudilu on niissä tilanteissa vahva.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaalla on huomiseen vierasotteluun selkeä suunnitelma, jota joukkue lähtee toteuttamaan.

– Meidän tavoitteemme on lähteä pelaamaan tosi tarkkaa puolustuspeliä ja estää juoksut linjan taakse. Myyrmäessä Åland United pääsi toisella jaksolla liikaa linjan taakse, mutta nyt meidän pitää olla niissä tilanteissa tarkempia ja välttää juoksukilpailuja. Lisäksi on tärkeää, että tiukan puolustamisen lisäksi pystymme myös pitämään pelivälinettä hallussamme.

Åland United – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 17.10. klo 17.00 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.