IMG 20200725 WA0056

PK-35 Vantaa matkaa lauantaina Ahvenanmaalle

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat huomenna vierasottelulla Ahvenanmaalla. PK-35 Vantaa tavoittelee paluuta pistekantaan, kun taas kotijoukkue Åland United tarvitsee pisteitä taistellessaan mestaruudesta. Ottelu pelataan lauantaina 17.10. klo 17.00 Wiklöf Holding Arenalla.

PK-35 Vantaa majailee kolmelle viimeiselle kierrokselle lähdettäessä sarjataulukon seitsemännellä sijalla. Punamustien ryhmä on kerännyt 15 ottelustaan yhtä monta pistettä neljällä voitolla ja kolmella pistejaolla. Vieraskentiltä pisteistä on tullut kolmasosa. PK-35 Vantaa otti kauden toistaiseksi ainoan vierasvoittonsa elokuun lopulla, kun se kaatoi Pallokerho-35:n Pihlajamäessä lukemin 1-2.

Ahvenanmaalle PK-35 Vantaa matkustaa täysin poikkeuksellisesti peräti neljä peräkkäistä tappiota niskassaan. Viime viikonloppuna joukkue kävi kotikentällään tiukan väännön sarjapisteistä, mutta joutui lopulta taipumaan KuPSille maalein 0-2. Ahvenanmaalla Punamustien selkeänä tavoitteena on siis vihdoin paluu sarjapisteiden makuun.

Huomisen kotijoukkue Åland United sen sijaan lähtee liigakauden ratkaisukierroksille sarjataulukon piikkipaikalta. Vain maaliero erottaa ahvenanmaalaisen sarjakärjen ja toisena olevan TiPSin, joten pistemenetyksiin ei olisi viimeisissä otteluissa varaa.

Saarelaisjoukkue on kerännyt 15 ottelustaan 34 pistettä. Pistepotti koostuu 11 voitosta ja yhdestä pistejaosta. Tappioita Åland United on kärsinyt kolme. Joukkueen menestys on nojannut ennen kaikkea pitävään puolustukseen, sillä saarelaisten verkkoon on tehty tähän mennessä vain yhdeksän maalia.

Åland United ei pelannut viime viikonloppuna, joten lauantain kohtaaminen on joukkueelle lokakuun ensimmäinen ottelu. Saarelaisten syyskuu oli kaksijakoinen. Joukkue kaatoi Ilveksen vieraissa lukemin 1-3 ja Pallokerho-35:n kotisaarellaan maalein niin ikään 3-1. Kahden voittopelin väliin mahtui kuitenkin 1-0-vierastappio HJK:ta vastaan.

Punamustien ja Åland Unitedin kuluvan kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin heinäkuun lopussa Myyrmäessä. Tuolloin PK-35 Vantaa palasi kahden peräkkäisen tappion jälkeen takaisin sarjapisteiden makuun kaatamalla Åland Unitedin lukemin 1-0. Ottelun ainoasta täysosumasta vastasi Punamustien Wilma Forsblom.

PK-35 Vantaan tämän kauden sarjapelien paras maalintekijä on ollut viidesti verkko heiluttanut Forslom. Kolmeen osumaan ovat yltäneet Netta Koso ja Oona Sevenius. Åland Unitedin riveissä maalintekovastuuta ovat kantaneet etenkin viisi osumaa tehtailleet Ode Fulutudilu sekä neljän maalin Emelie Johansson ja Rosa Maria Herreros.

Punamustien vahvuudesta puuttuvat Ahvenanmaalla varmuudella pelikieltojaan kärsivät Roosa Toivanen ja Netta Koso. Lisäksi pienten vammojen vuoksi sivussa ovat ja sairastelun takia sivussa ovat Aurora Troberg, Oona Sevenius ja Roosa Bröijer. Tytti Kemppaisen ja Siiri Koivulan pelaaminen on vielä epävarmaa.

Haastavat lähtökohdat

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan lähtökohdat lauantain vierasotteluun ovat poikkeuksellisen haastavat. Punamustien ryhmä joutuu matkustamaan Maarianhaminaan pahasti siipirikkoisena.

– Meillä on kaksi pelaajaa pelikiellossa ja sen lisäksi vielä loukkaantumisia ja flunssatapauksia, joten lähdemme Ahvenanmaalle todella pienellä ryhmällä. Vielä tällä viikolla harjoituksissa meiltä tipahti muutama pelaaja pois kokoonpanosta Väisänen harmitteli.

– Sarjan kannalta on kuitenkin tärkeää, että peli saadaan pelattua suunnitellusti.  Lisäksi poissaolojen kääntöpuolena on totta kai se, että ne avaavat näyttöpaikkoja muille pelaajille.

Huominen vastustaja Åland United johtaa ansaitusti Kansallista Liigaa. Väisäsen mukaan kyseessä on erittäin laadukas joukkue, jonka menestys on nojannut ennen kaikkea tiiviiseen puolustuspelaamiseen.

– Åland United pelaa vahvaa kautta. Heillä on cupin voitto jo taskussa, joten he hamuavat varmasti tuplamestaruutta. Vastaan asettuu kokonaisuudessaan vahva joukkue. Åland United puolustaa erittäin organisoidusti, minkä johdosta heitä vastaan on tehty todella vähän maaleja, Väisänen totesi.

– He kykenevät kuitenkin myös todella nopeisiin vastahyökkäyksiin ja hyviin palloihin linjan taakse. Etenkin nopea Ode Fulutudilu on niissä tilanteissa vahva.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaalla on huomiseen vierasotteluun selkeä suunnitelma, jota joukkue lähtee toteuttamaan.

– Meidän tavoitteemme on lähteä pelaamaan tosi tarkkaa puolustuspeliä ja estää juoksut linjan taakse. Myyrmäessä Åland United pääsi toisella jaksolla liikaa linjan taakse, mutta nyt meidän pitää olla niissä tilanteissa tarkempia ja välttää juoksukilpailuja. Lisäksi on tärkeää, että tiukan puolustamisen lisäksi pystymme myös pitämään pelivälinettä hallussamme.

Åland United – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 17.10. klo 17.00 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com