Emma Korkalainen, Sopimusjulkaisukuva 2021

Emma Korkalainen Punamustien riveihin

PK-35 Vantaa on solminut Emma Korkalaisen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Keskikenttäpelaaja siirtyy Punamustiin Helsinki Football Academystä.

17-vuotias Korkalainen on pelannut kaikki juniorivuotensa Esbo Bollklubbin riveissä. Espoolaisseuran ja PK-35 Vantaan välisen yhteistyöseurasopimuksen myötä Korkalainen kävi jo viime keväänä harjoittelemassa Myyrmäessä. Lisäksi hän pääsi jo tuolloin tekemään ensiesiintymisensä Punamustien paidassa Ykkösen vierasottelussa PKKU:ta vastaan. Viime syksynä Korkalainen päätti siirtyä kymmenen EBK:ssa vietetyn vuoden jälkeen Mäkelänrinteen urheilulukion alaisuudessa toimivan HFA:n riveihin. Lukioikäisistä pelaajista koostuva joukkue pelaa 15-vuotiaiden poikien alueellista sarjaa.

Päättyneellä kaudella Korkalainen pelasi HFA:n kaikissa 12 sarjaottelussa ja onnistui niissä kahdesti maalinteossa. Keskikentän lisäksi myös keskuspuolustuksessa esiintynyt Korkalainen kuuluu myös Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmään.

Korkalainen liittyy Punamustien harjoitusryhmään ensi viikolla ja on pelikelpoinen jo marraskuun kauden päättävissä liigaotteluissa.

Ennestään tuttu pelaaja

Korkalainen harjoitteli Punamustien mukana jo alkuvuodesta 2019 ja debytoi tuolloin jo sarjapelissäkin. Hänen mukaansa siirtyminen tuttuun liigaryhmään tuntui luontevalta vaihtoehdolta.

– Liityn joukkueeseen hyvällä ja odotan innolla, mitä ensi kausi tuo tullessaan. Pääsin jo EBK:ssa pelatessani yhteistyöseurasopimuksen myötä harjoittelemaan joukkueen mukana, ja joukkueesta ja valmennuksesta muodostui positiivinen kuva, Korkalainen kertoi.

– Tavoitteena on kehittyä pelaajana, saada pelikokemusta ja päästä nopeasti mukaan joukkueeseen ja pelitapaan. Haluan omilla vahvuuksillani auttaa joukkuetta menestymään ja taistelemaan ensi kaudella mitaleista. On todella hienoa päästä mukaan joukkueeseen!

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen uskoo Korkalaisen olevan hyvä lisä Punamustien joukkueeseen. Siirtoa helpotti sekin, että kyseessä oli jo ennestään tuttu pelaaja.

– Emma on meille tuttu pelaaja jo viime vuodelta EBK:n kautta. Hän kävi mukanamme harjoittelemassa jo viime vuonna ja pelasi yhdessä Ykkösen pelissäkin. Hän esitti jo silloin hyviä otteita, Väisänen sanoi.

– Nyt Emma on saanut kasvaa vuoden ajan HFA:ssa ja hän on kehittynyt sen aikana paljon muun muassa fyysisesti. Emma esiintyi hyvin myös tämän syksyn maajoukkuepeleissä. Hän on meille varmasti hyvä lisä kentän keskimmäisen ja alimman linjan keskisektorille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com