Jatkosopimuskuva 2021, Velma Oikarinen

Velma Oikarinen jatkaa Punamustien maalilla

PK-35 Vantaa ja maalivahti Velma Oikarinen ovat solmineet kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Tuleva kausi on Oikariselle jo peräti kymmenes Punamustien riveissä, joten hän edustaa joukkueessa tärkeää jatkuvuutta.

25-vuotias Oikarinen on syntyperäinen vantaalainen, joka vietti juniorivuotensa Vantaan Jalkapalloseurasta. Sieltä hän ponnisti jo todella nuorena PK-35 Vantaan liigarinkiin vuonna 2012. Liigadebyyttinsä Oikarinen teki kahta vuotta myöhemmin kaudella 2014, minkä jälkeen hän on aina kunnossa ollessaan kantanut säännöllisesti vastuuta tolppien välissä. Yhteensä Oikarinen on pelannut urallaan 44 liigaottelua. Kuluvalla kaudella hän on pelannut Punamustien kaikki liiga- ja cup-ottelut.

Yhdeksän PK-35 Vantaassa vietetyn kauden aikana Oikarinen on ollut mukana voittamassa viittä Suomen mestaruutta ja yhtä Suomen Cupin mestaruutta. Lisäksi hän oli nostamassa joukkuetta takaisin pääsarjaan viime syksynä. Kansainvälisillä kentillä Oikarinen on pelannut kuusi naisten Mestarien liigan ottelua.

Oikarisen mukaan päätös PK-35 Vantaan riveissä jatkamisesta syntyi helposti. Maalivahti odottaa ensi kautta innolla, mutta muistuttaa samalla, että Punamustilla on vielä kuluvalla sarjakaudella jäljellä neljä liigaottelua.

– Laitoin nimen paperiin hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä. Kausi jatkuu vielä muutaman viikon ajan, jonka jälkeen voidaan vasta kääntää katseet kohti ensi vuotta. Viimeisiin matseihin laitetaan kaikki peliin ja lähdetään ottamaan pisteitä, Oikarinen sanoi.

– Ensi kautta varten tavoitteet on asetettava korkealle sekä henkilökohtaisesti että joukkueena. Nyt kun hieman uudistunut joukkueemme on saanut enemmän yhteisiä pelejä alle, odotan ensi kaudella pelin hitsautuvan entistä paremmin yhteen.

Tunnollinen harjoittelija

Punamustien maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen on mielissään päästessään jatkamaan yhteistyötä Oikarisen kanssa myös tulevalla kaudella. Kausi 2021 on kaksikolle jo peräti kymmenes yhteinen kausi.

– Voimme olla tosi tyytyväisiä, että Velma jatkaa myös ensi kaudella. Hänellä on nyt menossa moneen vuoteen ensimmäinen ehjä kausi ilman loukkaantumisia. Velma on nyt ihan loistavassa kunnossa, kun hän on saanut treenata terveenä, Puttonen sanoi.

– Velma on tunnollinen harjoittelija, minkä myötä hän on mennyt maalivahtina vuosi vuodelta eteenpäin. Kyseessä on joukkueen kannalta luotettava ja varma pelaaja.

Puttosen mukaan Oikarisella on kaikki hyvältä maalivahdilta vaaditut ominaisuudet. Pitkään PK-35 Vantaata edustaneena torjujana hän tuo ryhmään myös kaivattua jatkuvuutta ja arvokasta kokemusta.

– Velma on tasaisen hyvä joka osa-alueella. Hänellä ei oikeastaan ole mitään selkeitä heikkouksia. Velma on ihan loistava reaktiotorjuja ja jalalla varmasti yksi liigan parhaista. Lisäksi hän ohjaa hyvin peliä ja on jatkuvasti äänessä pelin aikana. Velma on alakerran johtavia pelaajia ja kuuluu myös joukkueen kapteenistoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com