Jatkosopimuskuva 2021, Velma Oikarinen

Velma Oikarinen jatkaa Punamustien maalilla

PK-35 Vantaa ja maalivahti Velma Oikarinen ovat solmineet kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Tuleva kausi on Oikariselle jo peräti kymmenes Punamustien riveissä, joten hän edustaa joukkueessa tärkeää jatkuvuutta.

25-vuotias Oikarinen on syntyperäinen vantaalainen, joka vietti juniorivuotensa Vantaan Jalkapalloseurasta. Sieltä hän ponnisti jo todella nuorena PK-35 Vantaan liigarinkiin vuonna 2012. Liigadebyyttinsä Oikarinen teki kahta vuotta myöhemmin kaudella 2014, minkä jälkeen hän on aina kunnossa ollessaan kantanut säännöllisesti vastuuta tolppien välissä. Yhteensä Oikarinen on pelannut urallaan 44 liigaottelua. Kuluvalla kaudella hän on pelannut Punamustien kaikki liiga- ja cup-ottelut.

Yhdeksän PK-35 Vantaassa vietetyn kauden aikana Oikarinen on ollut mukana voittamassa viittä Suomen mestaruutta ja yhtä Suomen Cupin mestaruutta. Lisäksi hän oli nostamassa joukkuetta takaisin pääsarjaan viime syksynä. Kansainvälisillä kentillä Oikarinen on pelannut kuusi naisten Mestarien liigan ottelua.

Oikarisen mukaan päätös PK-35 Vantaan riveissä jatkamisesta syntyi helposti. Maalivahti odottaa ensi kautta innolla, mutta muistuttaa samalla, että Punamustilla on vielä kuluvalla sarjakaudella jäljellä neljä liigaottelua.

– Laitoin nimen paperiin hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä. Kausi jatkuu vielä muutaman viikon ajan, jonka jälkeen voidaan vasta kääntää katseet kohti ensi vuotta. Viimeisiin matseihin laitetaan kaikki peliin ja lähdetään ottamaan pisteitä, Oikarinen sanoi.

– Ensi kautta varten tavoitteet on asetettava korkealle sekä henkilökohtaisesti että joukkueena. Nyt kun hieman uudistunut joukkueemme on saanut enemmän yhteisiä pelejä alle, odotan ensi kaudella pelin hitsautuvan entistä paremmin yhteen.

Tunnollinen harjoittelija

Punamustien maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen on mielissään päästessään jatkamaan yhteistyötä Oikarisen kanssa myös tulevalla kaudella. Kausi 2021 on kaksikolle jo peräti kymmenes yhteinen kausi.

– Voimme olla tosi tyytyväisiä, että Velma jatkaa myös ensi kaudella. Hänellä on nyt menossa moneen vuoteen ensimmäinen ehjä kausi ilman loukkaantumisia. Velma on nyt ihan loistavassa kunnossa, kun hän on saanut treenata terveenä, Puttonen sanoi.

– Velma on tunnollinen harjoittelija, minkä myötä hän on mennyt maalivahtina vuosi vuodelta eteenpäin. Kyseessä on joukkueen kannalta luotettava ja varma pelaaja.

Puttosen mukaan Oikarisella on kaikki hyvältä maalivahdilta vaaditut ominaisuudet. Pitkään PK-35 Vantaata edustaneena torjujana hän tuo ryhmään myös kaivattua jatkuvuutta ja arvokasta kokemusta.

– Velma on tasaisen hyvä joka osa-alueella. Hänellä ei oikeastaan ole mitään selkeitä heikkouksia. Velma on ihan loistava reaktiotorjuja ja jalalla varmasti yksi liigan parhaista. Lisäksi hän ohjaa hyvin peliä ja on jatkuvasti äänessä pelin aikana. Velma on alakerran johtavia pelaajia ja kuuluu myös joukkueen kapteenistoon.