Jatkosopimuskuva, Eerika Appelqvist

Eerika Appelqvistille jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut puolustaja Eerika Appelqvistin kanssa kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen.  Viime talvena Punamustiin siirtynyt Appelqvist on lukeutunut heti ensimmäisellä liigakaudellaan joukkueen tärkeisiin vastuunkantajiin.

19-vuotias Appelqvist on ottanut ensiaskeleensa jalkapallon parissa espoolaisessa FC Hongassa. Siellä hän kävi läpi juniori-ikäluokat B-tyttöihin saakka, kunnes siirtyi kauden 2019 päätteeksi PK-35 Vantaan liigaryhmään.

Appelqvist otti nopeasti paikkansa joukkueessa, sillä hän pelannut tällä kaudella Punamustien kaikki 14 liigaottelua avauskokoonpanossa. Peliminuutteja on tullut sekä keskuspuolustajan että laitapuolustajan roolissa.

Runsas vastuu on tuonut mukanaan arvokasta liigakokemusta ja samalla hyviä onnistumisia kentällä. Appelqvist on ollut avauskauteensa tyytyväinen ja kokee kehittyneensä sen aikana paljon.

– Jatkosopimuksesta on tosi hyvä fiilis. Olen viihtynyt hyvin joukkueessa ja ollut tyytyväinen valmennukseen. Olen saanut tällä kaudella paljon vastuuta ja roolia joukkueessa, mikä on varmasti suuri syy siihen, että olen kehittynyt tämän kauden aikana, Appelqvist sanoi.

– Odotan jo innolla ensi kautta. Tällä kaudella roolini on ollut enemmän puolustava, sillä joukkueen kausi ei ole mennyt tuloksellisesti niin hyvin kuin oli odotettu. Toivon, että ensi kaudella pystyisin puolustamisen lisäksi tukemaan enemmän hyökkäyspeliä ja sitä kautta auttamaan joukkuetta taistelemaan mitaleista.

Myös PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen on ollut tyytyväinen Appelqvistin otteisiin. Samalla hän muistuttaa, että kyse on edelleen kehittyvästä nuoresta pelaajasta, joka pelaa vasta ensimmäistä pääsarjakauttaan.

– Eerika on ollut yksi joukkueemme tämän kauden nuorista läpimurtopelaajista. Hän tuli meille suoraan B-tytöistä eli nämä ovat olleet hänelle ensimmäisiä naisten pelejä, mutta hän on ollut heti tärkeä palanen puolustuspään pelaamisessamme, Väisänen totesi.

– Eerika on pelaaja, joka pystyy pelaamaan puolustuslinjassa sekä laidalla että keskellä ja tarvittaessa myös pykälää ylempänä laitahyökkääjän roolissa. Hänen parhaita ominaisuuksiaan ovat muun muassa nopeus ja rauhallisuus pallon kanssa. Eerika on mennyt tämän kauden aikana paljon eteenpäin, mutta hänellä on edelleen paljon potentiaalia kehittyä. Kun alla on hyvä ensimmäinen liigakausi, ensi kausi tulee varmasti olemaan vieläkin parempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com