Jatkosopimuskuva, Eerika Appelqvist

Eerika Appelqvistille jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut puolustaja Eerika Appelqvistin kanssa kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen.  Viime talvena Punamustiin siirtynyt Appelqvist on lukeutunut heti ensimmäisellä liigakaudellaan joukkueen tärkeisiin vastuunkantajiin.

19-vuotias Appelqvist on ottanut ensiaskeleensa jalkapallon parissa espoolaisessa FC Hongassa. Siellä hän kävi läpi juniori-ikäluokat B-tyttöihin saakka, kunnes siirtyi kauden 2019 päätteeksi PK-35 Vantaan liigaryhmään.

Appelqvist otti nopeasti paikkansa joukkueessa, sillä hän pelannut tällä kaudella Punamustien kaikki 14 liigaottelua avauskokoonpanossa. Peliminuutteja on tullut sekä keskuspuolustajan että laitapuolustajan roolissa.

Runsas vastuu on tuonut mukanaan arvokasta liigakokemusta ja samalla hyviä onnistumisia kentällä. Appelqvist on ollut avauskauteensa tyytyväinen ja kokee kehittyneensä sen aikana paljon.

– Jatkosopimuksesta on tosi hyvä fiilis. Olen viihtynyt hyvin joukkueessa ja ollut tyytyväinen valmennukseen. Olen saanut tällä kaudella paljon vastuuta ja roolia joukkueessa, mikä on varmasti suuri syy siihen, että olen kehittynyt tämän kauden aikana, Appelqvist sanoi.

– Odotan jo innolla ensi kautta. Tällä kaudella roolini on ollut enemmän puolustava, sillä joukkueen kausi ei ole mennyt tuloksellisesti niin hyvin kuin oli odotettu. Toivon, että ensi kaudella pystyisin puolustamisen lisäksi tukemaan enemmän hyökkäyspeliä ja sitä kautta auttamaan joukkuetta taistelemaan mitaleista.

Myös PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen on ollut tyytyväinen Appelqvistin otteisiin. Samalla hän muistuttaa, että kyse on edelleen kehittyvästä nuoresta pelaajasta, joka pelaa vasta ensimmäistä pääsarjakauttaan.

– Eerika on ollut yksi joukkueemme tämän kauden nuorista läpimurtopelaajista. Hän tuli meille suoraan B-tytöistä eli nämä ovat olleet hänelle ensimmäisiä naisten pelejä, mutta hän on ollut heti tärkeä palanen puolustuspään pelaamisessamme, Väisänen totesi.

– Eerika on pelaaja, joka pystyy pelaamaan puolustuslinjassa sekä laidalla että keskellä ja tarvittaessa myös pykälää ylempänä laitahyökkääjän roolissa. Hänen parhaita ominaisuuksiaan ovat muun muassa nopeus ja rauhallisuus pallon kanssa. Eerika on mennyt tämän kauden aikana paljon eteenpäin, mutta hänellä on edelleen paljon potentiaalia kehittyä. Kun alla on hyvä ensimmäinen liigakausi, ensi kausi tulee varmasti olemaan vieläkin parempi.