Oona Sevenius 2021, Jatkosopimuskuva

Oona Sevenius jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Oona Seveniuksen kanssa kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Viime talvena Punamustiin siirtynyt nuori hyökkääjä on ollut heti avauskaudellaan näkyvässä roolissa.

16-vuotias Sevenius on ottanut ensiaskeleensa jalkapallon parissa kotipaikkansa Rajamäen Kehityksen riveissä. Sieltä matka jatkui naapuriin Nurmijärven Jalkapalloseuraan ja viime syksynä lopulta Myyrmäkeen PK-35 Vantaan riveihin. Sevenius kuuluu myös Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmään.

Sevenius on pelannut heti ensimmäisellä pääsarjakaudellaan PK-35 Vantaan kaikissa 13 liigaottelussa. Uransa ensimmäisen liigamaalin hyökkääjä viimeisteli heti kolmannella kierroksella vierasottelussa FC Honkaa vastaan. Tähän mennessä osumia on syntynyt yhteensä kolme.

Seveniuksen mukaan ensimmäinen liigakausi Punamustien mukana on ollut opettavainen. Hän uskoo, että tänä vuonna saatu oppi tarjoaa hyvän alustan seuraaville kehitysaskeleille.

– Hyvät fiilikset. joukkue on tullut tutuksi ja olen oppinut paljon pelitavastamme. Olen tällä kaudella saanut tärkeää pelikokemusta ja päässyt joukkueeseen hyvin sisään. Tulevalla kaudella pystyn varmasti keskittymään yhä enemmän vain pelaamiseen ja sitä kautta saamaan itsestäni pelaajana enemmän irti, Sevenius sanoi.

– Nyt kun joukkue ja liiga ovat tulleet tutuiksi, odotan itseltäni tulevalla kaudella rohkeutta ottaa vastuuta ja ratkaista. Toivon, että pystyn antamaan enemmän itsestäni joukkueelle. Joukkueena toivon, että pystyisimme taistelemaan ensi kaudella mitaleista, mikä vaatii meiltä vielä laadukkaampaa pelaamista ja kovaa panostusta harjoituksissa.

Vahva halu kehittyä

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Sevenius on ottanut heti avauskaudellaan hienosti paikkansa joukkueessa.

– Tämä on Oonan ensimmäinen kausi liigassa, mutta hän on pystynyt jo pelaamaan täysiä pelejä ja olemaan nuoresta iästään huolimatta joukkueen kantavia voimia. Oona on rooliltaan hyökkäävä pelaaja, mutta hän pystyy tarpeen mukaan pelaamaan monipuolisesti myös eri paikoilla, mikä on nuorelle pelaajalle harvinaista. On tosi hienoa päästä jatkamaan työntekoa hänen kanssaan, Väisänen sanoi.

– Nuoresta iästään huolimatta Oona on fyysisesti todella vahva pelaaja. Lisäksi hän on hyvä viimeistelijä, jolla on ihan huippulaukaus.

Väisäsen mukaan halu oppia ja kehittyä paistaa vahvasti läpi kaikesta Seveniuksen tekemisestä. Nuoret kehittyvät pelaajat ovat koko joukkueelle tulevaa kautta ajatellen tärkeä voimavara.

– Oona lukeutuu niihin pelaajiin, jotka panostavat tähän lajiin todella paljon. Hänellä on vahva halu koko ajan kehittyä ja mennä eteenpäin. Harjoituksissakin Oona haluaa aina voittaa kaikki kaksinkamppailutilanteet. Oona pystyy omalta osaltaan vahvistamaan voittamisen kulttuuria joukkueessa, Väisänen totesi.

– Tämä kausi on ollut sekä Oonalle että joukkueelle jonkinlainen sisäänajovuosi. Ensi kaudella tavoitteemme on pelata jälleen paremmista sijoituksista. Sitä tavoiteltaessa nuorten pelaajien kehitysaskeleet nostavat koko joukkueen tasoa.