Ella Koivu 2021, Sopimuskuva

Ella Koivu sopimukseen PK-35 Vantaan kanssa

PK-35 Vantaa on solminut Ella Koivun kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Nuori hyökkääjä siirtyy Punamustiin yhteistyöseura Esbo Bollklubbista. Seurojen välisen yhteistyösopimuksen myötä Koivu on edustuskelpoinen jo loppukauden otteluissa.

17-vuotias Koivu aloitti jalkapallotaipaleensa jo kolmevuotiaana EBK:n riveissä ja on sen jälkeen käynyt läpi seuran kaikki juniori-ikäluokat. Tällä kaudella hän on pelannut espoolaisseuran paidassa pääosin B-tyttöjen pelejä, mutta mukaan mahtuu myös muutama naisten peli Kakkosessa. Hyökkääjä on esiintynyt myös Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa.

Ensiesiintymisensä PK-35 Vantaan paidassa Koivu teki jo kaudella 2019 naisten Ykkösessä. Tuolloin nuori hyökkääjä pääsi vaihdosta kentälle syyskuisessa vierasottelussa Ilves/2:ta vastaan. Koivu osoitti heti maalintekokykyään ja viimeisteli Tampereella kaksi tyylikästä osumaa.

Tällä kaudella Koivu on esiintynyt Punamustien paidassa EBK-yhteistyön kautta kahdesti. Helmikuussa Koivu pääsi reiluksi tunniksi tositoimiin Suomen Cupin puolivälierässä, kun PK-35 Vantaa kaatoi FC Hongan lukemin 1-0. Pääsarjadebyytti sen sijaan nähtiin Vantaan derbyssä heinäkuussa, jolloin Koivu pääsi toisella jaksolla kentälle kotiottelussa TiPSiä vastaan.

Koivu siirtyy nyt vakituisesti EBK:sta PK-35 Vantaan liigaryhmään. Nuori hyökkääjä tarttuu uuteen haasteeseen hyvillä mielin.

– Seurasta ja joukkueesta on jäänyt tosi hyvä fiilis. Tänne on mukavaa tulla treeneihin. Ensi kaudelta odotan, että kehityn kauden aikana paljon ja saan sen myötä vastuuta peleissä, Koivu sanoi.

– Parhaita ominaisuuksiani ovat nopeus ja loppuun asti yrittäminen.

”Erittäin potentiaalinen hyökkääjä”

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Koivun vahvuudet ja potentiaali ovat jo hyvin tiedossa. Nuori hyökkääjä on harjoitellut ja pelannut Punamustien riveissä ensimmäisen kerran jo yli vuosi sitten.

– ”Eltsu on harjoitellut kanssamme jonkin verran ja pelasi viime kaudella yhden pelin Ykkösessä – ja teki siinä heti kaksi maalia. Tiedämme Eltsun olevan erittäin potentiaalinen hyökkääjä. On tosi hienoa päästä työstämään hänen kanssaan seuraavia askeleita ja auttamaan häntä eteenpäin, Väisänen sanoi.

– Eltsu on hyökkääjä, jolla on vahva halu mennä  eteenpäin, haastaa, mennä linjan taakse ja päästä maalipaikoille. Niitä ominaisuuksia meidän pitää pystyä ruokkimaan ja kehittämään entisestään.

Koivun siirto Punamustien liigaryhmään on jälleen hyvä osoitus toimivasta yhteistyöstä Esbo Bollklubbin kanssa. Väisänen muistuttaa, että urheilullisen menestyksen lisäksi osapuolten yhteisenä tavoitteena on auttaa pelaajia eteenpäin urallaan.

– Eltsu on nyt toinen meille EBK:sta täysipainoisesti siirtyvä pelaaja. EBK tekee jatkuvasti hyvää työtä ja sieltä nousee lupaavia nuoria pelaajia nuorisomaajoukkueisiin ja liigatasolle asti. Ensi kaudella pystymme toivottavasti tiivistämään tätä yhteistyötä entisestään ja antamaan nuorille pelaajille yhä enemmän mahdollisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com