IMG 20200826 WA0011

PK-35 Vantaa vei pisteet Pihlajamäestä

Punamustien loppukesän vahva tulosvire sai jatkoa keskiviikkoiltana Pihlajamäessä. Pallokerho-35 ja PK-35 Vantaa tarjosivat yleisölle jännittävän ottelun, jonka vierasjoukkue käänsi lopulta edukseen. Tärkeän 1-2-vierasvoiton myötä PK-35 Vantaa kohensi jälleen asemiaan sarjataulukossa.

Ottelu käynnistyi varsin tasaisissa merkeissä ja peliä käytiin pitkään pääasiassa keskialueella. PK-35 Vantaa oli lähestynyt punamustaderbyä totuttua varovaisemmin, mikä näkyi muun muassa avausjakson matalampana prässinä ja siinä, että Pallokerho-35 pääsi pitämään pelivälinettä monia muita vastustajia enemmän. Muodossa puolustaessaan PK-35 Vantaa onnistui kuitenkin pitämään kotijoukkueen poissa vaarallisilta maalintekosektoreilta.

Pallonhallinta jakautui avausjaksolla melko tasan, mutta vieraiden osalta se painottui hieman liikaa omalle alueelle. Maltillinen pallon liikuttelu omalla puolustusalueella pakotti kuitenkin etenkin kotijoukkueen ylimmät pelaajat tekemään paljon ylimääräisiä juoksuja.

Ensimmäistä todella hyvää maalintekopaikkaa saatiin lopulta odottaa yli puoli tuntia. Vieraiden harhasyöttö tarjosi tilaisuuden Pallokerho-35:n Marie Mäkiselle, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta rangaistusalueen sisältä. Terävä laukaus suuntautui kuitenkin hieman etuyläkulman ohi. Viisi minuuttia myöhemmin nähtiin myös ottelun ensimmäinen laukaus maalia kohti. Kotijoukkueen Krista Hakala haki ratkaisua noin 20 metristä, mutta PK-35 Vantaan maalia vartioinut Velma Oikarinen onnistui torjumaan laukauksen yläriman yli. Sen lähemmäksi maalinteko ei avausjaksolla päästy, joten tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

PK-35 Vantaa aloitti ottelun jälkimmäisen puoliskon pirteästi ja otti heti pallonhallintaa enemmän itselleen. Myös toisen jakson ensimmäinen maalipaikka avautui kuitenkin Pallokerho-35:lle. Katja Hakala pääsi vieraiden pallonmenetyksen jälkeen laukomaan, mutta Oikarinen venyi hyvään torjuntaan. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue kävi kulmapotkutilanteessa lähellä maalintekoa, mutta vieraiden puolustus onnistui purkamaan pallon aivan maalin edustalta. Toisessa päässä Tia-Maria Jaakonsaari hätyytteli maalia noin 25 metristä lähteneellä laukauksellaan, mutta Pallokerho-35:n maalivahti Lotta Rosenström ehti pallon tielle.

Illan maalihanat aukesivat lopulta 67. minuutilla. Roosa Toivanen pelasi hienon pystypallon kotijoukkueen puolustuksen selustaan ja Anna Vlasoff pääsi vasemmalla laidalla vapaaksi. Vlasoffi eteni puolustajien ohi päätyrajalle ja laukoi pienestä kulmasta. Rosenström torjui laukauksen, mutta irtopallo jäi edelleen maalin edustalle. Oona Sevenius ja Sanna Saarinen pääsivät vuorollaan yrittämään, mutta molempien laukauksen kohdistuivat Pallokerho-35:n puolustajiin. Neljäs laukaus tuotti lopulta tulosta, kun Wilma Forsblom pääsi laukomaan pelivälineen noin kymmenestä metristä verkon perukoille.

PK-35 Vantaa ei kuitenkaan ehtinyt kauaa iloita 0-1-johtomaalista. Pallokerho-35 pelasi hyvän juoksupallon pystyyn ja vieraiden puolustajan syöttö maalivahdille jäi liian lyhyeksi. Kotijoukkueen kapteeni Amanda Rantanen pääsi karkaamaan nokikkain Oikarisen kanssa ja laukoi varmasti etukulmaan lukemiksi 1-1.

Vieraiden päät eivät painuneet nopean tasoituksen jälkeen. Pallokerho-35:n sivuvapaapotku kolahti onnekkaasti tolppaan ja Rantanen laukoi kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa painavan vapaapotkun Oikarisen syliin, mutta sen jälkeen alkoi jälleen tapahtua myös toisessa kenttäpäädyssä.

PK-35 Vantaa sai kotijoukkueen sivurajaheittotilanteessa hyvän prässin päälle eikä vastustaja saanut palloa kunnolla kontrolliin. Rantasen poikittaissyöttö kimposi Krista Hakalan jalasta suoraan Pallokerho-35:n omalle rangaistusalueelle ja hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tullut Vera Saastamoinen oli tilanteessa hyvin hereillä. Saastamoinen sai pelivälineen rangaistusalueen reunalla noin kymmenen metriä päätyrajasta. Pitkän loukkaantumisensa selättänyt hyökkääjä ei aikaillut, vaan sijoitti pallon heti ensimmäisellä kosketuksella näyttävästi takayläkulmaan. Osuma maistui erityisen hyvältä, sillä maali oli Saastamoisen ensimmäinen vuoden mittaisen poissaolon jälkeen.

Arvokkaan 1-2-johtomaalin jälkeen PK-35 Vantaa keskittyi pelin loppuhetkillä pääasiassa johtoasemansa turvaamiseen. Pallokerho-35 pyrki pelaamaan palloa nopeasti ylöspäin ja luomaan vielä viimeistä painetta, mutta kotijoukkueen puolustajat onnistuivat selvittämään alueelleen pelatut pallot. Pelivälineen saatuaan PK-35 Vantaa pyrki pitämään pelin mahdollisimman kaukana omasta maalistaan ja piti lopulta johdostaan kiinni loppuun asti. PK-35 Vantaa vei pelin nimiinsä lukemin 1-2 ja nappasi samalla täydet kolme sarjapistettä Pihlajamäestä Myyrmäkeen. Sarjakauden ensimmäisen vierasvoittonsa myötä PK-35 Vantaa venytti liigapelien pisteputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

Tärkeät kolme pistettä

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli luonnollisesti tyytyväinen hienoon vierasvoittoon. Kesäkuun keskinäisessä kohtaamisessa kelpo peliesitystä ei palkittu sarjapisteillä, mutta tällä kertaa PK-35 Vantaa vei täyden pistepotin, vaikka ei yltänyt aivan parhaimpaansa.

– Päällimmäisenä mielessä on tietysti se, että saimme todella tärkeät kolme pistettä. Edellisessä keskinäisessä pelissä pelasimme hyvin, mutta Pallokerho-35 rankaisi meitä virheistämme. Nyt pelimme ei ollut ihan parasta, mutta pystyimme vastaamaan heidän fyysisyyteensä paremmin ja otimme loistavan voiton, Väisänen sanoi.

Pihlajamäessä nähtiin varsinkin avausjaksolla hieman erilainen PK-35 Vantaa. Väisäsen mukaan valittu ottelusuunnitelma toimi pääosin suunnitellusti.

– Ensimmäisellä jaksolla pidimme palloa omalla puoliskollamme pitkiäkin aikoja, mutta jos puhutaan hyökkäyssuunnan pelaamisesta, siinä Pallokerho-35 oli ensimmäisellä jaksolla aktiivisempi. Kokeilimme tässä pelissä hieman erilaista lähestymistapaa ja annoimme vastustajalle enemmän palloa kuin tavallisesti, Väisänen kertoo.

– Kun olimme tiukasti muodossa, sen sisään oli vaikeaa pelata. Toteutimme sitä ensimmäisellä jaksolla hyvin. Vastustajalla oli pari laukausta ja kulmapotkua, mutta ei muita vaarallisia paikkoja. Me sen sijaan pidimme puolustusalueella ajoittain vähän riskilläkin palloa, mikä pakotti Pallokerho-35:n puolustamaan eteenpäin ja olemaan aktiivisia prässissään. Se pitää sanoa, että vastustaja prässäsi tosi aktiivisesti ja hyvin, mutta se juokseminen ehkä myös hieman uuvutti heitä toista jaksoa ajatellen.

Väisäsen mukaan vierasjoukkue muutti tauon jälkeen pelaamistaan aktiivisemmaksi ja onnistui siinä varsin hyvin. Samalla päävalmentaja kuitenkin muistutti, että myös vastustaja pääsi toisella jaksolla maalipaikoille.

– Ensimmäisellä jaksolla saimme muodossa puolustamalla hyviä riistoja, mutta menetimme niiden jälkeen pallon usein liian nopeasti. Toinen jakso oli hieman erilainen, sillä nostimme selkeästi prässiämme. Se vaati tietysti enemmän juoksemista, mutta sen myötä saimme hyviä riistoja ja pallonhallintaa ylemmäs vastustajan kenttäpuoliskolle, Väisänen totesi.

– Pallokerho-35 oli tosi vaarallinen vastahyökkäyksissä ja he olisivat hyvin voinee rokottaa meitä parista virheestämme, mutta Velma hoiti alimpana lukkona tilanteet hyvin. Velma pelasi hienon pelin ja teki myös yhden todellisen gamesaverin.

PK-35 Vantaan aktiivisuus palkittiin lopulta toisen jakson puolivälissä, kun Wilma Forsblom laukoi vieraat 0-1-johtoon. Pallokerho-35 nousi vielä tasoihin, mutta vaihdosta kentälle juossut Vera Saastamoinen nousi lopulta arki-illan sankariksi.

– Ensimmäisessä maalissa Roosa Toivanen pelasi hyvän pallon linjan taakse ja ”Haba” pääsi luikertelemaan hyvin päätyrajalle. Meillä oli siinä tilanteessa paljon pelaajia maalilla ja Wilma pääsi lopulta laukomaan pallon verkkoon. Alkukaudesta meiltä on puuttunut pelaajia maalipaikoilta, mutta nyt heitä oli siellä riittävästi, Väisänen kiitteli.

– Voittomaaliin johtaneessa tilanteessa saimme hyvin painetta ylös ja onnistuneen prässin seurauksena pallo kimpoili puolustajien jaloista Veralle. Hän osoitti siinä tilanteessa maalintekijän vaistoa ja sijoitti pallon tarkasti takanurkkaan. Se oli todella hieno maali.

Päästyään toistamiseen johtoon PK-35 Vantaa ei enää luopunut asemastaan. Väisäsen mukaan johdon säilyttäminen oli loppuhetkillä tyylipisteitä tärkeämpää.

– Pallokerho-35 pelasi vielä lopussa palloja puolustusalueellemme, mutta onnistuimme purkamaan ne. Pystyimme myös pitämään pelivälinettä ylhäällä ja pelaamaan tärkeitä minuutteja pois kellosta. Lopputuloksena oli tällä kertaa kolme pistettä Vantaalle.

PK-35 Vantaa on löytänyt heinä-elokuussa vahvan tulosvireen. Viidestä edellisestä sarjaottelustaan joukkue on kerännyt mukavat 11 pistettä. Väisänen on tuloskehitykseen tyytyväinen, mutta muistutti joukkueen yhteisen prosessin jatkuvan edelleen.

– Haastavan alkukauden jälkeen olemme menneet koko ajan eteenpäin. Uudistunut joukkue hitsautuu yhä paremmin yhteen ja otteet paranevat koko ajan. Olemme kuitenkin vasta matkalla sinne, missä haluamme olla. Se on totta kai henkisesti tärkeää, että pystymme kääntämään tiukkoja pelejä eduksemme Pallokerho-35:n kaltaista hyvää joukkuetta vastaan.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat jo tulevana sunnuntaina 30.8. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen espoolaisen FC Hongan.

 

Pallokerho-35 – PK-35 Vantaa 1-2 (0-0)

65´ 0-1 Wilma Forsblom

70´ 1-1 Amanda Rantanen

86´ 1-2 Vera Saastamoinen

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

5 Eerika Appelqvist

10 Wilma Forsblom (79´ Vera Saastamoinen)

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi

15 Karoliina Autio (64´ Anna Olmala)

19 Anna Vlasoff

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (64´ Netta Koso)

 

Vaihtopelaajat:

4 Filippa Kilponen

7 Siiri Koivula

9 Netta Koso

17 Anna Olmala

25 Vera Saastamoinen

29 Tytti Kemppainen

31 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Videolla PK-35 Vantaan maalintekijöiden Wilma Forsblomin ja Vera Saastamoisen mietteet ottelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com