UUTISET

Punamustat vastakkain Pihlajamäessä

25.8.2020

Kansallisessa Liigassa nähdään keskiviikkoiltana kauden toinen täysin punamusta kohtaaminen. Tällä kertaa on Pallokerho-35:n vuoro emännöidä ottelua, kun PK-35 Vantaa suuntaa vastavierailulle Koillis-Helsinkiin. Ottelu pelataan keskiviikkona 26.8. klo 18.00 Pihlajamäen tekonurmella.

PK-35 Vantaa lähtee arkikierrokselle sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Kymmenestä sarjaottelusta Punamustien pistetilille on kertynyt 12 pistettä kolmella voitolla ja kolmella pistejaolla. Tappioita ryhmä on kärsinyt neljä.

Haastavan alkukauden jälkeen PK-35 Vantaa on löytänyt heinä-elokuun aikana hyvän tulosvireen ja kerännyt neljästä viimeisimmästä sarjapelistään kahdeksan pistettä. Viime viikonloppuna Jyväskylässä nähtiin kenties kauden värikkäin kamppailu, kun PK-35 Vantaa ja JyPK tasasivat pisteet maalirikkaasti lukemin 4-4. Punamustien osumista vastasivat Keski-Suomessa Oona Sevenius, Anna Vlasoff, Wilma Forsblom ja Sanna Saarinen.

Keskiviikkoillan kotijoukkue Pallokerho-35 on ollut Kansallisen Liigan tämän kauden yllättäjä. Kymmenen pelatun ottelun jälkeen nousijajoukkue on sarjassa neljäntenä kerättyään yhteensä 18 sarjapistettä. Pistepotti koostuu viidestä voitosta ja kolmesta pistejaosta. Tappioita Pallokerho-35 on kokenut vasta kaksi.

Pihlajamäen ylpeyden hyvä sarjamenestys on perustunut etenkin tiiviiseen puolustuspeliin. Sen verkkoon on tehty kymmenessä ottelussa ainoastaan kuusi maalia. Osumat ovat kuitenkin olleet tiukassa myös toisessa päässä, sillä Pallokerho-35 on tehtaillut itse 11 maalia. Edellisessä sarjapelissään helsinkiläisryhmä jäi maaleitta, kun se kärsi viime keskiviikkona Helsingin Olympiastadionilla 0-2-tappion HJK:lle.

Punamustat joukkueet kohtasivat toisensa jo toisella sarjakierroksella Myyrmäessä. Tuolloin runsaslukuinen yleisö pääsi todistamaan tiukkaa ja tasaista ottelua, jossa kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Pallokerho-35:n Amanda Rantanen sen sijaan osui heti tauon jälkeen ja Katja Hakala noin 15 minuuttia ennen päätösvihellystä, joten sarjapisteet matkasivat tuolloin Pihlajamäkeen lukemin 0-2.

PK-35 Vantaan tämän kauden liigapelien tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet kolmesti osuneet Netta Koso ja Oona Sevenius. Pallokerho-35:n maalintekovastuu sen sijaan on levännyt vahvasti joukkueen kapteeni Rantasen harteilla, sillä hän on viimeistellyt joukkueen liigaosumista yli puolet. Rantanen on osunut tämän kauden liigapeleissä jo kuudesti.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on keskiviikon ottelun alla hyvä, sillä joukkueen vahvuudesta puuttuu tämän hetken tiedon mukaan ainoastaan Aurora Troberg. Myös hänen kuntoutumisensa on edennyt hyvin ja paluu pelikentille lähestyy hyvää vauhtia.

Tavoitteena joukkuepuolustuksen tiivistäminen

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue on käynyt alkuviikon aikana viikonlopun JyPK-peliä tarkasti läpi. Hyökkäyspään onnistumiset pyritään ottamaan mukaan myös tuleviin peleihin, mutta samaan aikaan oma pää pitää kyetä tilkitsemään pitävämmin.

– Takana on maali- ja tilannerikas peli. Positiivista oli tietysti se, että teimme paljon maaleja, mutta valmennuksellisesta näkökulmasta mieleen jäi päällimmäisenä se, että meille myös tehtiin liikaa maaleja. Neljällä tehdyllä maalilla pitäisi voittaa ottelu, Väisänen myönsi.

– Olemme käyneet sen pelin tilanteet läpi ja ottaneet niistä opiksemme. Tavoitteenamme on olla valmiimpia tähän peliin ja pelata kontrolloidumpi peli kuin Jyväskylässä.

Keskiviikkoillan vastustaja Pallokerho-35 on PK-35 Vantaalle viime kauden ja kesäkuun kohtaamisten myötä jo varsin tuttu vastustaja. Väisäsen mukaan pihlajamäkeläisjoukkue on onnistunut hyödyntämään vahvuuksiaan tehokkaasti.

– Edellinen keskinäinen peli on vielä hyvin muistissa. Pallokerho-35 on pystynyt pelaamaan hyvin vahvuuksillaan läpi kauden. Heidän hyvät tuloksensa perustuvat etenkin tiukkaan joukkuepuolustamiseen. Se on ollut heille tällä kaudella hyvä resepti, Väisänen sanoi.

– Abu ja Rantanen ovat olleet hyökkäyspäässä tärkeässä roolissa. Heidän kanssaan meidän pitää olla tarkkana, sillä siinä emme viime kerralla oikein onnistuneet. Joukkue ei kuitenkaan ole ainoastaan noiden kahden pelaajan varassa, sillä Pallokerho-35:llä on riveissään paljon hyviä yksilöitä.

Väisäsellä on selkeä käsitys siitä, millaisin eväin PK-35 Vantaa lähtee punamustien kohtaamiseen. Joukkue on kyennyt pelaamaan nousujohteisesti, mutta pelaamisesta löytyy vielä muutamia selkeitä kehityskohteita, joihin on kiinnitetty erityisesti huomiota.

– Meillä on nyt alla useampia varsin hyviä pelejä ja joukkue on löytänyt pelirytmiä yhä paremmin. Pallollinen pelaamisemme on parantunut, mutta meidän pitää vielä saada joukkuepuolustamisemme ja kenttätasapainon säilyttäminen paremmiksi. Sen myötä pystymme paremmin estämään myös vastustajien nopeita vastahyökkäyksiä, Väisänen totesi.

– Pallokerho-35 on aggressiivinen joukkue, joten meidän pitää pystyä vastaamaan siihen. Meidän pitää voittaa ykkös- ja kakkospalloja ja pitää sen myötä pallo meillä. Viime peleissä olemme luoneet hyvin maalipaikkoja ja se on tietysti selkeä tavoitteemme myös tässä pelissä.

Pallokerho-35 – PK-35 Vantaa pelataan keskiviikkona 26.8. klo 18.00 Pihlajamäen tekonurmella.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot