UUTISET

PK-35 Vantaa vierailee lauantaina Jyväskylässä

21.8.2020

Punamustien pistejahti Kansallisessa Liigassa jatkuu lauantaina Keski-Suomessa. PK-35 Vantaan tavoitteena on jatkaa sarjapelien hyvää tulosvirettään, kun se kohtaa vieraskentällä Jyväskylän Pallokerhon. Ottelu pelataan lauantaina 22.8. klo 16.00 Harjun stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee kauden jälkimmäiselle puolikkaalle sarjataulukon kuudennelta sijalta. Joukkue on kerännyt yhdeksästä ottelustaan 11 pistettä, joista seitsemän se on kerännyt kolmesta edellisestä ottelustaan. Viime viikon perjantaina PK-35 Vantaa nappasi kauden kolmannen täyden pistepottinsa, kun Ilves kaatui Myyrmäessä lukemin 1-0 Netta Koson osumalla.

JyPK sen sijaan majailee sarjataulukossa yhdeksäntenä eli karsijan paikalla. Eroa viimeiseen suoran säilyjän paikkaan on neljä pistettä ja toisessa suunnassa sarjajumbo TPS on viisi pistettä keskisuomalaisia jäljessä. JyPK on kerännyt yhdeksästä ottelustaan kuusi pistettä, jotka ovat kertyneet kahdesta voitosta. Pistejakoja jyväskyläläisillä ei ole lainkaan ja tappioita ryhmällä on tilillään seitsemän. Täydet pistepottinsa JyPK on ottanut 0-1-vierasvoitolla TPS:stä ja elokuun alkupuolella 2-0-kotivoitolla HJK:sta.

Maalinteko on tuottanut tuskaa sekä Punamustille että JyPKille. Vaikka PK-35 Vantaa on luonut monessa ottelussa runsaasti maalintekopaikkoja, on pallo saatu verkon perukoille sarjapeleissä vain seitsemän kertaa. JyPK on osunut vain kahdesti useamman maalisaldon näyttäessä yhdeksää.

JyPKillä on ollut ongelmia myös toisessa päässä, sillä joukkueen 23 päästettyä maalia on Kansallisen Liigan korkein lukema. Elokuussa joukkue on kuitenkin saanut apuja tolppien väliin, kun joukkueen monivuotinen luottovahti Pauliina Tähtinen palasi loukkaantumisensa jälkeen pelikentille. Hyökkäyspäähän sen sijaan vahvistusta tuo Italiasta Jyväskylään palannut Henna-Riikka Honkanen.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tänä vuonna jo kahteen otteeseen. Helmikuussa panoksena oli paikka Suomen Cupin puolivälierissä, kun kaksikko kohtasi lohkovaiheen päätösottelussa. JyPK tarjosi Myyrmäessä hyvän vastuksen, mutta PK-35 Vantaa vei Wilma Forsblom maalille pelin nimiinsä lukemin 1-0 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Kesäkuun puolivälin sarja-avauksessa numerot olivat selkeämmät, kun Roosa Bröijerin ja kahdesti osuneen Netta Koson osumat siivittivät Punamustat 3-0-voittoon.

PK-35 Vantaan tämän kauden sarjapelien paras maalintekijä on ollut kolme maalia tehtaillut Netta Koso. Lisäksi Oona Sevenius on osunut kahteen otteeseen. JyPKin riveistä kahteen otteeseen ovat osuneet Kia Voutilainen ja Riikka Lilja.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Netta Koso, Filippa Kilponen ja hyvää vauhtia viimekesäisestä loukkaantumisestaan kuntoutuva Aurora Troberg. JyPKiltä sen sijaan puuttuu ainakin korttitilin täyttymisestä seurannutta pelikieltoaan kärsivä Alma Forstén.

Tavoitteena jatkaa hyvää virettä

PK-35 Vantaa lähtee Jyväskylään mukavassa pisteputkessa. Joukkueen päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan viime viikonlopun Ilves-peli oli jälleen askel haluttuun suuntaan. Samalla hän kuitenkin muistutti, että pelin kehittäminen on koko ajan jatkuva prosessi.

– Viime peleissä olemme saaneet paljon toivottuja asioita esiin kentällä. Jyväskylässä tavoitteenamme on totta kai säilyttää sama vire, into ja peliaktiivisuus. On tärkeää, että uskallamme heittäytyä rohkeasti peliin ja tehdä haluttuja asioita, Väisänen sanoi.

– Ilvestä vastaan olimme rohkeita, minkä myötä palloa alkoivat pomppia enemmän meillekin. Pidimme hyvin palloja ja pääsimme maalipaikoille. Emme kuitenkaan saa tyytyä tähän, vaan meidän pitää yrittää koko ajan ottaa pieniä askeleita eteenpäin.

Yksi selkeä kehityskohde on ainakin maalinteko, johon PK-35 Vantaa kaipaa yhä lisää tehoja. Väisänen peräänkuuluttaa kuitenkin malttia hyökkäyspään pelaamisessa.

– Viime peleissä olemme saaneet jälleen luotua hyvin maalipaikkoja. Se on tietysti selvää, että jos tekee itse vain yhden maalin, ei vastustajalle saa antaa yhtään. Tavoitteenamme on rakentaa jälleen yhä parempia maalintekopaikkoja ja saada niistä onnistumisia. Jos JyPK vetäytyy syvälle, meille pitää olla riittävästi malttia.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo sarja-avauksessa, jolloin PK-35 Vantaa vei Myyrmäessä pelin nimiinsä selvin lukemin 3-0. Vaikka edellisestä kohtaamisesta on kulunut vain pari kuukautta, Väisäsen mukaan nyt vastaan asettuu hyvin erilainen vastustaja.

– JyPK on muuttunut jonkin verran viime kohtaamiseen nähden. Maalivahti on vaihtunut ja Honkanen on tietysti heille profiilipelaaja. Joukkue on siis vahvistunut ja saanut sen myötä lisää itseluottamusta, Väisänen totesi.

– He ovat päästäneet aika paljon maaleja, mutta viime peleissä siihen on selvästi kiinnitetty paljon huomiota. HJK- ja Pallokerho-35 –pelien perusteella JyPK puolustaa tarvittaessa todella syvällä ja suojelee tiukasti omaa maaliaan. Sieltä he pyrkivät mahdollisuuksien mukaan nopeisiin hyökkäyksiin. JyPKiltä löytyy nopeita pelaajia, joten meidän pitää säilyttää koko ajan tasapaino ja päästä nopeasti riistoihin.

Punamustilla on Harjun stadionilta sekä hienoja muistoja Suomen Cupin voitokkaasta loppuottelusta että ikävämpiä muistoja JyPKille kärsitystä tappiosta. Aiempien JyPK-vierailujen tavoin Väisänen odottaa Punamustien kohtaavan jälleen tiukasti taistelevan kotijoukkueen.

– Harju on mukava paikka pelata. Tulemme varmasti kokemaan, että JyPK pelaa etenkin kotiyleisön edessä kovaa, joten meidän pitää pystyä vastaamaan siihen ja panostaa kaksinkamppailuiden voittamiseen. Mielestäni olemme parantaneet sitä peli peliltä.

JyPK – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 22.8. klo 16.00 Harjun stadionilla Jyväskylässä.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot