IMG 20200814 WA0029

Punamustille toinen peräkkäin kotivoitto

Myyrmäen kotiyleisö pääsi perjantai-iltana todistamaan Punamustien toista peräkkäistä kotivoittoa. Tiukasti puolustanut Tampereen Ilves tarjosi hyvän vastuksen, mutta kannattajilleen hyvän peliesityksen tarjonnut PK-35 Vantaa oli lopulta etevämpi lukemin 1-0.

PK-35 Vantaa lähti otteluun hyvällä peli-ilmeellä ja otti heti alusta lähtien kenttätapahtumat hallintaansa. Kotijoukkue liikutti palloa sujuvasti, vei pelin painopisteen vastustajan kenttäpuoliskolle ja loi jatkuvasti uhkaa tamperelaisten puolustukselle. Ilves sen sijaan joutui vetäytymään syvälle omalle alueelleen puolustamaan eikä vierasjoukkue päässyt ensimmäisen puolituntisen aikana lainkaan pois omalta kenttäpuoliskoltaan.

Kotijoukkueen ensimmäinen maalintekopaikka syntyi kulmapotkutilanteesta. Wilma Forsblom antoi hyvän pallon rangaistuspilkun kohdalle ja Roosa Toivanen pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui maalin katolle. Hetkeä myöhemmin Sanna Saarinen tarjoili hienon noston Ilveksen puolustuslinjan selustaan ja Oona Sevenius pääsi yrittämään aivan maalivahdin edestä, mutta Ilveksen maalia vartioinut Annika Laihanen onnistui selvittämään tilanteen.

Punamustilla oli avausjaksolla paljon kulmapotkuja ja muutama vapaapotku hyvistä paikoista. Kotijoukkue sai niiden myötä luotua painetta ja pelattuja palloja tamperelaisten rangaistusalueelle, mutta uhrautuvasti omaa aluettaan puolustanut Ilves onnistui purkamaan tilanteet. Rangaistusalueen rajan takaa ratkaisua yrittivät niin Forsblom kuin Karoliina Autio, mutta molempien yritykset suuntautuivat Laihasen syliin.

Ilves pääsi lopulta ensimmäistä kertaa hyökkäämään avausjakson viimeisellä kymmenminuuttisella.  Nopea hyökkäys päättyi matalaan keskitykseen, joka otti Punamustien pelaajasta ikävän kimmokkeen, mutta päätyi kotijoukkueen onneksi vain kulmapotkuksi. Tauolle lähdettiin lopulta Punamustien vahvasta hallinnasta huolimatta maalittomissa tasalukemissa.

Toisen jakson alku jatkui siitä, mihin pelin ensimmäisellä puoliskolla jäätiin. Ensimmäiset maalipaikat nähtiin pian tauon jälkeen, kun ensin Sevenius puski Forsblomin antamasta kulmapotkusta ohi maalin ja hetkeä myöhemmin Forsblom pääsi itse puskemaan Eerika Appelqvistin nappikeskityksestä, mutta pusku suuntautui yli maalin.

Ottelun jälkimmäistä puoliskoa oli pelattu vajaat kymmenen minuuttia, kun nähtiin pelin siihen mennessä puhuttanein tilanne. Punamustien pelaajat jäivät odottamaan paitsiovihellystä avustavan erotuomarin nostettuaan jo lippunsa, mutta vihellystä ei ikinä kuulunut ja Ilves jatkoi pelaamista. Vieraiden Heta Olmala pääsi pystysyötön jälkeen nappaamaan pelivälineen juuri Punamustien maalivahdin Velma Oikarisen näppien edestä. Olmala onnistui ohittamaan maalivahdin rangaistusalueen rajan tuntumassa, mutta ajautui lopulta liian pieneen kulmaan aivan päätyrajalle. Oikarinen pelasi tilanteen hyvin loppuun asti ja ehti viime hetkillä etutolpalle pelastamaan tilanteen. Toisessa päässä Forsblom tarjoili hyvän jatkon Seveniukselle, joka laukoi kuitenkin läheltä päin maalivahtia.

Maalihanat kuitenkin aukesivat vihdoin 69. peliminuutilla. Ilves-vahti Laihasen avaus epäonnistui ja päätyi suoraan Punamustien Seveniukselle ja Netta Kosolle noin 25 metriin. Tauolla vaihdosta kentälle tullut Koso kuljetti muutaman metrin ja nosti lopulta pelivälineen rangaistusalueen rajan takaa näyttävästi maaliltaan ulkona olleen Laihasen yli verkon perukoille.

Kotijoukkueen johtomaalin myötä pelin luonne muuttui hieman. Ilves oli tappioasemaan jouduttuaan pakotettu avaamaan omaa peliään ja nostamaan jopa riskejä ottaen lisää pelaajia mukaan hyökkäyksiin. Se avasi myös Punamustille hyviä tilaisuuksia nopeisiin vastaiskuihin, joita myös nähtiin, mutta toista täysosumaa ei kuitenkaan tällä kertaa nähty. Myös PK-35 Vantaan puolustus onnistui hyvin selvittämään vieraiden pitkät pallot ja purkamaan muutaman orastavan vaarallisen tilanteen. Ilveksen takaa-ajovaiheen ainoa todella vaarallinen paikka avautui 82. minuutilla Aino Rasiselle, joka pelasi taidokkaasti jalkansa vapaaksi rangaistusalueella. Rasinen pääsi laukomaan läheltä kohti etualakulmaa, mutta Oikarinen venytti kätensä laukauksen tielle.

Noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä nähtiin hieno hetki, kun PK-35 Vantaa suoritti pelaajavaihdon ja kentälle juoksi pitkän loukkaantumisensa selättänyt Vera Saastamoinen. Nyt kauden avausminuuttinsa kellottanut Saastamoinen palasi pelikentille muutamaa viikkoa vaille vuoden tauon jälkeen.

PK-35 Vantaa onnistui lopulta melko hyvin tyrehdyttämään Ilveksen loppukiriyrityksen ja säilytti johtoasemansa päätösvihellykseen saakka. Koson osuma jäi ottelun ainoaksi, joten pisteet jäivät Myyrmäkeen lukemin 1-0. Toisen peräkkäisen kotivoiton myötä Punamustien liigapelien pisteputki venyi kolmeen otteluun, joista joukkue on kerännyt haastavan alkukauden jälkeen mukavat seitsemän pistettä. Samalla PK-35 Vantaa kohensi sarjasijoitusta kahdella pykälällä noustuaan kuudenneksi.

Todella tärkeät pisteet

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun päätyttyä tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. Hänen mukaansa pelaajat toteuttivat kentällä suunniteltuja asioita ja etenkin avausjaksolla peli eteni täysin kotijoukkueen määräämässä tahdissa.

– Tavoitteenamme oli olla pelissä kuskin paikalla ja mielestäni onnistuimme siinä hyvin. Pidimme palloa, pääsimme luomaan monipuolisesti tilanteita ja saimme myös paljon erikoistilanteita. Ilves kuitenkin puolusti tosi uhrautuvasti ja emme päässeet ihan vaarallisimmille sektoreille, joten ehkä olisimme kaivanneet vieläkin enemmän palloja maalille, Väisänen totesi.

– Tärkeää oli sekin, että meiltä löytyi malttia silloin kuin sitä tarvittiin. Lisäksi pystyimme rikkomaan hyvin Ilveksen pelin rakentelua. Vaikka maali jäi toisella jaksolle, voimme olla ensimmäisen jakson pelisuorituksiin tyytyväisiä.

Maalinteko on ollut Punamustille tällä kaudella vaikeaa, mutta tällä kertaa joukkue sai lopulta vapauttavan 1-0-osuman. Väisäsen mukaan kotijoukkueella oli hyvin tiedossa, että Ilveksen alakerran pallollinen pelaaminen saattaa kostautua virheinä, joihin pelaajat olivat jatkuvasti valmiina reagoimaan.

– Tiesimme Ilveksen avaavan peliään rohkeasti. Odotimme sopivaa tilaisuutta iskeä ja lopulta sellainen tuli maalivahdin virheen seurauksena. Hyödynsimme sen hyvin ja Netta nosti pallon tyylikkäästi maaliin. Hetkeä myöhemmin Netalle oli hyvä tilaisuus muuttaa numeroiksi jo 2-0, mutta muutamasta tilanteesta huolimatta emme saaneet tärkeää toista maalia.

– Ilvekselläkin oli pari hyvää paikkaa. Epäselvässä paitsiotilanteessa Velma pelasi tilanteen hienosti loppuun asti ja onnistui pelastamaan tilanteen. Lisäksi hän otti yhden hyvän torjunnan etualakulmasta. Torjuntatöiden ohella Velma pelasi jälleen hienosti jalalla ja pystyi rauhoittamaan peliä hyvin alimpana pelaajana.

Johtomaalinsa jälkeen PK-35 Vantaa ei enää jahdannut tyylipisteitä. Väisäsen mukaan ottelun loppuhetkillä kaikista tärkeintä oli oman maalin ja sen myötä kolmen sarjapisteen turvaaminen.

– Pelin loppupuolella lähdimme selkeämmin puolustamaan voittoa ja muutimme ryhmitystämme. Ilves sai sen myötä enemmän tilaa ja he saivat pelattua enemmän pitkiä palloja, mutta saimme purettua ne pääasiassa hyvin. Kun on johtoasemassa ja peliä on vain vähän jäljellä, pitää pelata sen mukaisesti. Silloin ei enää otettu turhia riskiä. Ilveksen nostaessa enemmän pelaajia ylös, meillekin avautui lopussa vielä hyviä nopeita hyökkäyksiä.

Väisäsen mukaan täysi pistepotti oli haastavan alkukauden jälkeen tärkeä niin sarjataulukon kannalta kuin myös henkisesti. Päävalmentaja uskoo, että PK-35 Vantaalla on hyvät edellytykset kohentaa edelleen sijoitustaan kauden jälkimmäisellä puoliskolla.

– Nämä olivat meille tässä vaiheessa kautta tosi tärkeät pisteet. Tänään kentällä näkyi jälleen se, että pelaajat laittoivat itseään likoon ja halusivat voittaa viimeistään kakkospallot. Se on pelin voittamisen kannalta yksi tärkeimmistä asioista. Edelliset kolme liigapeliä ovat olleet vahvasti nousujohteisia, joten nyt meidän pitää säilyttää hyvä vire. Emme saa tyytyä tähän, vaan meidän pitää jatkaa työntekoa ja pyrkiä jatkuvasti parempiin pelisuorituksiin, Väisänen sanoi.

– Samalla myös joukkueen terveystilanne alkaa olla hyvä, kun saimme nyt Veran takaisin vahvuuteen ja myös Aurora Troberg saadaan toivottavasti pian mukaan.  Lisäksi tänään vaihdosta kentälle tullut Netta Koso pystyi taas tekemään täysipainoisia suorituksia, mikä näkyi vahvasti kentällä. Se lupaa hyvää tulevaa ajatellen. Kaiken kaikkiaan tästä on hyvä jatkaa kauden toiselle puolikkaalle.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat ensi viikon lauantaina 22.8. vierasottelulla Jyväskylän Pallokerhoa vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 30.8., jolloin vieraaksi saapuu FC Honka.

 

PK-35 Vantaa – Ilves 1-0 (0-0)

69´ 1-0 Netta Koso

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

5 Eerika Appelqvist

10 Wilma Forsblom (85´ Tytti Kemppainen)

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi

15 Karoliina Autio (46´ Netta Koso)

17 Anna Olmala (76´ Tia-Maria Jaakonsaari)

19 Anna Vlasoff

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (82´ Vera Saastamoinen)

 

Vaihtopelaajat:

4 Filippa Kilponen

6 Emmi Mäensivu

9 Netta Koso

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Vera Saastamoinen

29 Tytti Kemppainen

31 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Videolla Punamustien Elina Salmen ja Anna Vlasoffin mietteitä 1-0-kotivoitosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com