UUTISET

PK-35 Vantaa saa vieraita Ahvenanmaalta

23.7.2020

Punamustien pelit naisten Kansallisessa Liigassa jatkuvat lauantaina jälleen kotiyleisön edessä. PK-35 Vantaa tavoittelee paluuta voittokantaan, kun vieraaksi saapuu sarjakauden vahvasti aloittanut ahvenanmaalainen Åland United. Ottelu pelataan lauantaina 25.7. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee viikonlopun kierrokselle sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. Joukkue on kerännyt kuudesta pelaamastaan ottelusta neljä pistettä yhdellä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Sarjakausi alkoi vahvasti 3-0-voitolla Jyväskylän Pallokerhosta, mutta sen jälkeen PK-35 Vantaa ei ole kyennyt nappaamaan täyttä pistepottia. Kotiottelu HJK:ta vastaan päättyi pistejakoon Punamustien hyvästä otteesta huolimatta.

Viime kierroksella PK-35 Vantaa kärsi KuPSin vieraana selvänumeroisen 3-0-tappion. Ottelussa tiivistyivät Punamustien alkukauden haasteet, kun maalinteko on tuottanut vaikeuksia ja samaan aikaan omassa päässä takaiskumaaleja on kertynyt liikaa.

Viime kauden pronssijoukkue Åland United sen sijaan on aloittanut myös kuluvan kauden vahvasti ja majailee kuuden kierroksen jälkeen sarjataulukossa toisena. Piste-eroa kärkipaikalle on vain yksi piste. Saarelaiset ovat keränneet kuudesta ottelustaan 13 pistettä neljällä voitolla ja yhdellä tasapelillä.

Kauden toistaiseksi ainoan tappionsa Åland United kärsi heinäkuun alussa, kun Ilves haki viime hetkien maalilla Ahvenanmaalta 0-1-vierasvoiton. Viime viikonloppuna Åland United nappasi kuitenkin toisen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan kotonaan HJK:n lukemin 2-1. Saarelasjoukkueen osumista vastasivat Monica Hagström ja Emelie Johansson.

Åland United ja PK-35 Vantaa muodostivat tiukan kilpakaksikon etenkin 2010-luvun ensimmäisellä puoliskolla, jolloin joukkueet taistelivat keskenään mestaruuksista. Joukkueiden lähihistorian kohtaamisia on leimannut ennen kaikkea tasaisuus ja vähämaalisuus. Edellisen kerran jompikumpi joukkueista onnistui kahdesti maalinteossa vuonna 2016, jolloin PK-35 Vantaa haki Ahvenanmaalta 0-2-vierasvoiton. Sen jälkeen joukkueiden keskinäisten kohtaamisten maalisarakkeissa on nähty kummaltakin vain ykköstä tai nollaa. Pistejakoja on nähty usein, mutta Åland Unitedin edellinen voitto on peräti kuuden vuoden takaa.

PK-35 Vantaan ja Åland Unitedin edelliset kohtaamiset ovat vuodelta 2018, jolloin joukkueet kohtasivat toisensa Naisten Liigassa kolmeen otteeseen. Molemmat runkosarjakohtaamiset päättyivät tuolloin pistejakoon, mutta yläloppusarjan keskinäinen ottelu päättyi Myyrmäessä Punamustien 1-0-voittoon.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella Aurora Troberg ja Roosa Bröijer sekä todennäköisesti Vera Saastamoinen, joka kuitenkin lähestyy jo kovaa vauhtia pelikuntoa.

Tavoitteena pelitempon nostaminen

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaan alkukauden ottelut olivat mollivoittoisista tuloksista huolimatta pelillisesti nousujohteisia viime viikonlopun KuPS-kamppailuun saakka. Tappiollisen vierasottelun jälkeen joukkue on käynyt läpi pelinsä kehityskohteita.

– Pelimme kehitys oli alkukauden aikana pääosin nousujohteista, mutta Kuopiossa meille sattui liikaa virheitä. KuPS prässäsi hyvin ja vaikeutti pelin avaamistamme ja maalintekotilanteisiin pääsemistä, Väisänen myönsi.

– Meidän pitää miettiä joukkueena puolustamista vähän eri tavalla kuin aikaisemmissa peleissä ja muuttaa hieman tapaa, jolla puolustamme. Myös tulevalla vastustajalla on vahva hyökkäyskalusto ja suoraviivainen pelitapa, joten meidän pitää välttää turhia riskejä tietyillä alueilla.

Puolustussuunnan pelaamisen lisäksi PK-35 Vantaa pyrkii terävöittämään tekemistään myös toiseen suuntaan. Väisäsen mukaan pelitempo on ollut yksi kuluvan harjoitusviikon keskeisistä teemoista.

– Tavoitteenamme on nopeuttaa omaa pelaamistamme viime peliin nähden. Olemmekin harjoituksissa keskittyneet pelitempon nostamiseen. Toivottavasti saamme sen näkymään kentällä Åland Unitedia vastaan. Tempoa nopeuttamalla pyrimme löytämään etenemistilanteita aiempaa tehokkaammin, Väisänen sanoi.

– Haluamme kuitenkin olla pelin avaamisessamme rohkeita. Meidän pitää pystyä pitämään palloa pienissäkin tiloissa. Siinä korostuu pelin nopeuttaminen, jotta prässi ei pääse liian lähelle. Tarkoituksenamme on hieman selkeyttää avaamis- ja rakenteluvaiheen pelaamista.

Väisäsen mukaan lauantai-iltapäivän vastustaja Åland United on yksi sarjan tasokkaimmista joukkueista. Saarelaisten pelaaminen nojaa muutamiin selkeisiin pääperiaatteisiin, joita joukkue toteuttaa onnistuneesti. Myös joukkueen yksilöiden vahvuudet tukevat hyvin joukkueen pelillisiä pyrkimyksiä.

– Åland Unitedin pelitapa on varmasti yksi liigan selkeimmistä. Se muistuttaa aika paljon perinteistä ruotsalaista jalkapalloa. He perustavat pelinsä tiukkaan puolustamiseen, oikea-aikaiseen prässiin ja hyviin palloihin sekä liikkeisiin linjan taakse. Vaikka pääpaino on suoraviivaisessa pelaamisessa, tarvittaessa he pystyvät myös pitämään palloa ja etsimään tilaisuuksia etenemiseen. Kyseessä on todella kurinalainen joukkue, Väisänen arvioi.

– Erittäin nopea Ode Fulutudilu sekä hänen rinnallaan pelaava toinen targetmaisempi hyökkääjä sopivat heidän pelitapaansa hyvin. Lisäksi Ashley Riefner tuo Åland _Unitedin peliin juoksuvoimaa ja tempokuljetuksia. Hyvän hyökkäyskaluston lisäksi joukkueella on myös hyvä keskikenttä, vahva alakerta ja hyvä maalivahti. Åland United on kaiken kaikkiaan tasapainoinen kokonaisuus.

Viime vuosikymmenellä PK-35 Vantaan ja Åland Unitedin kohtaamiset olivat tasaisia ja usein myös vähämaalisia. Väisänen tietää joukkueiden keskinäisen historian, mutta muistuttaa, että aiempia kohtaamisia ei kannata liikaa miettiä.

– Kumpikin joukkue on muuttunut ja uudistunut paljon edellisen kohtaamisen jälkeen. Åland United oli vahva jo viime kaudella, mutta nyt joukkue on vahvistunut entisestään. Meidän pitää pystyä parantamaan pelaamistamme ja lähteä sen myötä hakemaan myös voittoja.

Kansallisen Liigan ottelu PK-35 Vantaa – Åland United pelataan lauantaina 25.7. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Portilta hinta on aikuisille 12 euroa ja alennusryhmille 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Ennakkolipunmyyntiin pääset TÄSTÄ!

 

Joukkueiden edelliset kohtaamiset:

23.9.2018        PK-35 Vantaa – Åland United 1-0 (1-0)         Naisten Liiga

18.8.2018        Åland United – PK-35 Vantaa 0-0                   Naisten Liiga

19.5.2018        PK-35 Vantaa – Åland United 1-1 (0-1)         Naisten Liiga

18.6.2017        Åland United – PK-35 Vantaa 1-1 (1-1)         Naisten Liiga

14.4.2017        PK-35 Vantaa – Åland United 1-0 (1-0)         Naisten Liiga

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.