IMG 20200703 WA0033

PK-35 Vantaa ja HJK tasasivat pisteet Myyrmäessä

Runsaslukuinen kotiyleisö pääsi todistamaan viihdyttävää ottelua Myyrmäen perjantai-illassa. Kotijoukkue esitti vahvaa pallollista peliä ja maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä, kun PK-35 Vantaa ja HJK tasasivat sarjapisteet maalittomin tasalukemin.

PK-35 Vantaa otti pelin alussa pallonhallintaa itselleen. Kotijoukkue liikutti pelivälinettä rauhallisesti, etsi tilaisuuksia etenemiseen ja pyrki juoksuttamaan vastustajaansa. Onnistuneen prässipelin ja useiden hyvien riistojen ansiosta PK-35 Vantaa onnistui pitämään vierailija HJK:n pallolliset jaksot lyhyinä. Muutamaa lyhyttä pallonhallintajaksoa lukuun ottamatta HJK pyrki Myyrmäessä pallon saadessaan varsin nopeasti ylöspäin.

Nopean hyökkäyksen päätteeksi syntyi myös ottelun ensimmäinen selkeä maalintekopaikka, kun helsinkiläisten Eveliina Parikka haastoi hyvin puolustajan ja pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta. Punamustien maalia vartioinut Velma Oikarinen onnistui kuitenkin heittäytyen koppaamaan laukauksen. Hetkeä myöhemmin oli kotijoukkueen vuoro hätyytellä maalia. Eerika Appelqvist tarjoili keskityksen rangaistusalueelle ja Sanna Saarinen pääsi pienen kimmokkeen jälkeen yrittämään, mutta HJK-maalivahti Anna Koivunen venyi hyvään torjuntaan.

Ottelun ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia olivat vielä hieman tarkkailevaa pelaamista, mutta kun ensimmäiset maalipaikat oli nähty, niitä alkoi syntyä tasaisesti kummassakin päässä. HJK:n Essi Sainio pääsi laukomaan kulmapotkutilanteessa, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus suuntautui sivuverkkoon.  Toisessa päässä Roosa Toivanen yritti yllättää maalivahdin noin 35 metristä, mutta yritys jäi aavistuksen liian matalaksi ja putosi suoraan Koivusen käsiin.

Noin kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä HJK:n Hanna Ruohomaa pääsi vastahyökkäystilanteessa karkaamaan jo nokikkain maalivahdin kanssa, mutta Oikarinen pääsi tilanteessa hyvin vastaan peittämään ja lopulta pallo karkasi hyökkääjältä yli päätyrajan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Saarinen tarjoili vieraiden rangaistusalueella syötön takaviistoon Wilma Forsblomille, jonka vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus painui kuitenkin maalin yli.

PK-35 Vantaa oli avausjaksolla joukkueista aloitteellisempi ja pallollisessa pelissä hieman vieraitaan edellä. HJK väläytti kuitenkin vaarallisuuttaan nopeasti käynnistyneissä vastahyökkäyksissä, joten Punamustien puolustus sai olla jatkuvasti valppaana. Aivan avausjakson lopussa HJK pääsi vielä laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta hyvän ottelun pelannut keskuspuolustaja Roosa Toivanen pääsi peittämään laukauksen. Tapahtumia siis riitti etenkin jakson loppua kohden, mutta tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Tauon jälkeen kentälle asteli entistäkin päättäväisempi kotijoukkue. PK-35 aloitti toisen jakson vahvasti ja loi heti painetta helsinkiläisten puolustusalueelle. Pian tauon jälkeen pallo pomppi kahdesti jo aivan HJK:n maalin edustalla, mutta Punamustien pelaajat eivät aivan onnistuneet siirtämään palloa verkon perukoille. Kotijoukkueen tavoin myös vieraat puolustivat omaa aluettaan tiukasti ja HJK:n tolppien välissä seissyt Koivunen selvitti useamman uhkaavan tilanteen. Punamustien painostuksen jatkuessa Forsblom laukoi rangaistusalueen rajan tuntumasta Koivusen syliin ja Oona Seveniuksen yritys suuntautui vain hetkeä myöhemmin maalin yli.

Pelin jälkimmäinen puolisko oli PK-35 Vantaalta jopa vielä avausjaksoa vahvempaa pelaamista. Prässipeli ja koko joukkueen kollektiivinen suorittaminen olivat hyvällä tasolla, mikä tuki myös yksilötason onnistumisia. Niin Punamustien nuoret kuin kokeneemmat pelaajat huokuivat peli-iloa ja esittivät kaksinkamppailuissa hyvää taisteluilmettä.

Vaikka toinen jakso oli kokonaisuudessaan kotijoukkueen hallintaa, oli myös HJK:lla tilaisuutensa maalintekoon. Tunnin kohdalla Mimmi Nurmela pääsi karkaamaan oikealta laidalta ja tarjoili hyvän keskityksen maalille, mutta Parikka ei aivan osunut palloon kunnolla. Myös Ruohomaa pyrki toistamiseen karkumatkalle, mutta Oikarinen ehti hyvällä vastaantulollaan palloon ennen HJK-hyökkääjää.

Toisessa päässä PK-35 Vantaa pääsi hyvin rangaistusalueen tuntumaan ja jopa keskityspaikoille, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan. Forsblom sai jalkansa vapaaksi ja laukoi rangaistusalueen rajalta, mutta Koivunen onnistui vangitsemaan syliinsä suuntautuneen laukauksen. Hetkeä myöhemmin Forsblom onnistui jatkamaan Siiri Koivulan keskityksen hyvän ottelun pelanneelle Anna Olmalalle, joka tarjoili pelivälineen maalille, mutta HJK-torjuja ehti palloon ensimmäisenä.

Aivan ottelun lopussa HJK:lle tuomittiin vapaapotku hyvästä paikasta ja vieraat pääsivät vielä pelaamaan keskityksen rangaistusalueelle. Vaihdosta kentälle tullut Wilma Sjöholm pääsi puskemaan taka-alueelta, mutta pusku suuntautui ohi maalin. Tilanne jäi lopulta illan viimeiseksi, sillä erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi ennen kuin pallo ehdittiin laittaa takaisin peliin.

Myyrmäen perjantai-illassa päädyttiin siis värikkäistä vaiheista ja hyvistä maalintekopaikoista huolimatta maalittomiin tasalukemiin 0-0. Vaikka osumia ei nähty, yli 400-päinen kotiyleisö pääsi todistamaan viihdyttävää ja jännittävää pääsarjaottelua.

Vain voittomaali jäi uupumaan

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun päätyttyä tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. Hänen mukaansa Punamustien pelaaminen on kehittynyt koko ajan ja joukkueen hyvä ilmapiiri heijastuu myös kentälle.

– Tämä oli meille jälleen askel oikeaan suuntaan. Tänään tärkeintä oli hyvä peli-ilme. Pelaajat selvästi nauttivat pelaamisesta, uskoivat omaan tekemiseensä ja tekivät töitä joukkueen eteen. Kun jokainen pelaaja antaa kaikkensa, pystymme todella hyviin suorituksiin. Voimme olla tyytyväisiä joukkueen suoritukseen, Väisänen sanoi.

– Pystyimme hallitsemaan palloa, rytmittämään peliä ja rikkomaan HJK:n pelaamista. Pidimme palloa rauhassa ja pääsimme juoksuttamaan HJK:ta. Myös prässipelimme oli parasta, mitä olemme toistaiseksi tällä kaudella esittäneet. Hyvän pallonhallinnan lisäksi pääsimme tänään myös maalintekosektorille hyviin tilanteisiin. Kenties olimme maalintekotilanteiden valossakin hieman vastustajaa edellä.

Vierasjoukkueen maalipaikat syntyivät Myyrmäessä nopeista vastahyökkäyksistä ja kahdesta erikoistilanteesta. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa onnistui puolustuspelissään hyvin, mutta myös HJK:lla oli siitä huolimatta omat hyvät tilaisuutensa maalintekoon.

– Muuten pystyimme aika hyvin riisumaan HJK:n aseista, mutta vastahyökkäyksissä he olivat vaarallisia. Tiesimme, että heillä on nopeita pelaajia ja pystyimme aika hyvin puolustamaan niitä tilanteita, mutta pari kertaa HJK pääsi iskemään nopeasti. Onneksi selvisimme kuitenkin niistä tilanteista kunnialla, kun puolustus ja Velma pystyivät lopulta hoitamaan tilanteet.

Väisänen ei jäänyt ottelun jälkeen liikaa harmittelemaan voittoon vaaditun osuman uupumista. Joukkue etenee peli kerrallaan ja lähestyy otteluita pienten osatavoitteiden kautta. Samaan hengenvetoon Väisänen kuitenkin myönsi, että Punamustilla olisi ollut hallussaan myös voiton avaimet.

– Pääsimme tänään niihin tavoitteisiin, joita ennen peliä asetimme. Jos saavutamme koko ajan tavoitteitamme, pääsemme eteenpäin joukkueena. Hyvä peliesitys kasvatti taas itseluottamusta ja antaa meille hyvät lähtökohdat TiPS-peliin, Väisänen totesi.

– Piste hyvää joukkuetta vastaan on tietysti kelpo tulos, mutta pelitilanteisiin nähden olisi ollut kolme pistettä tarjolla.

Punamustien riveistä löytyi perjantai-iltana onnistujia täyden avauskokoonpanollisen verran ja myös vaihdosta kentälle tulleet pelaajat esiintyivät pirteästi.

– Koko joukkue pelasi hienon pelin, mutta etenkin nuorten pelaajien onnistumisia on tietysti aina mukavaa nostaa esiin. Wilma, Oona ja Eerika esittivät etenkin toisella jaksolla vahvoja otteita ja ottivat taas hyviä askeleita eteenpäin, Väisänen kiitteli.

– Tolppien välissä Velma selvitti tarvittavat tilanteet varmaotteisesti ja oli jälleen jalalla loistava. Lisäksi Anna pelasi vuoden takaisen pahan loukkaantumisen jälkeen nyt ensimmäisen täyden ottelun ja esiintyi todella hyvin.

Väisäsen mukaan Myyrmäen perjantai-illassa nähtiin yleisöystävällinen ottelu ja kahden joukkueen rehti kamppailu sarjapisteistä. Päävalmentaja jakoi kiitosta myös erotuomarikolmikolle, joka suoriutui tehtävästään mallikkaasti.

– Tämä oli jännittävä ottelu, jossa molemmilla oli omat paikkansa. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan kunnon jalkapalloa eikä kentällä nähty törkeyksiä. Välillä pelattiin kovaa, mutta kuitenkin rehellisesti.

Punamustien sarjapelit jatkuvat tasan viikon kuluttua perjantaina 10.7. Silloin Myyrmäessä pelataan yksi kauden odotetuimmista kohtaamisista, kun PK-35 Vantaa saa Vantaan paikallisottelussa vieraakseen Tikkurilan Palloseuran.

 

PK-35 Vantaa – HJK 0-0 (0-0)

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

5 Eerika Appelqvist

9 Netta Koso (78´ Tytti Kemppainen)

10 Wilma Forsblom

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi (66´ Siiri Koivula)

17 Anna Olmala

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen (83´ Filippa Kilponen)

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

4 Filippa Kilponen

6 Emmi Mäensivu

7 Siiri Koivula

29 Tytti Kemppainen

31 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Punamustien maalivahdin Velma Oikarisen ja hyökkääjä Anna Olmalan kommentit maalittomasta tasapelistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com