UUTISET

PK-35 Vantaalle tappio punamustien kohtaamisessa

17.6.2020

PK-35 Vantaa kärsi tappion kauden toisessa Kansallisen Liigan ottelussaan. Myyrmäessä nähtiin keskiviikkoiltana tasainen punamustien joukkueiden kohtaaminen, jossa ei maalipaikoilla juhlittu. Vierailija Pallokerho-35 kuitenkin käytti omat tilaisuutensa hyödykseen ja vei pisteet lukemin 0-2.

Lämmin kesäsää ja mielenkiintoinen asetelma olivat houkutelleet Myyrmäen stadionin lehtereille mukavasti jalkapallon ystäviä. Vaikka pelilliset hienoudet ja todella vaaralliset maalipaikat jäivät helteisessä illassa vähiin, pääsivät katsojat todistamaan tiukkaa ja tasaista kohtaamista. Molemmat joukkueet pyrkivät paineistamaan vastustajaansa ja rakentamaan hyökkäyksiä, mutta kokonaisuudessaan taistelua käytiin pääosin keskialueella.

Ottelun ensimmäinen maalintekoyritys nähtiin viidennellä minuutilla, kun vieraiden Amanda Rantanen pääsi laukomaan hieman vaikeasta asennosta noin 25 metristä. Punamustien maalivahti Velma Oikarinen onnistui kuitenkin vangitsemaan sylinsä tulleen laukauksen vaivattomasti. Kymmenen minuuttia myöhemmin Netta Koso alusti toisessa päässä hienon hyökkäyksen päätteeksi maalipaikan Roosa Bröijerille. Koso pelasi hyvän syötön takaviistoon, mutta Bröijerin laukaus karkasi maalin yli. Nämä kaksi maalipaikkaa jäivät lopulta avausjakson ainoiksi konkreettisiksi maalipaikoiksi,joten tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Vierasjoukkue Pallokerho-35 pääsi lopulta iskemään pian toisen jakson alkupuolella. Marie Mäkinen antoi nopean pystysyötön keskialueelta ja Rantanen pääsi juoksemaan karkuun PK-35 Vantaan puolustajien välistä. Rantanen pääsi nokikkain maaliltaan vastaan tulleen Oikarisen kanssa, sai tuikattua pallon etualakulmaan ja vei vieraat 0-1-johtoon.

Takaiskuosuman jälkeen PK-35 Vantaa jahtasi tasoitusta ja pyrki pallonhallinnan kautta löytämään väyliä murtautua maalintekopaikoille. Wilma Forsblom pääsi yrittämään nopeaa tasoitusta, mutta rangaistusalueen rajalta lähtenyt laukaus suuntautui maalin yli. Reilun tunnin pelin jälkeen Bröijer vapautti kaukaa näyttävällä pystysyötöllä Sanna Saarisen, jonka pienestä kulmasta lähtenyt laukaus painui kuitenkin pihlajamäkeläisten maalia vartioineen Lotta Rosenströmin syliin.

PK-35 Vantaalla oli keskiviikkoillassa vaikeuksia päästä aivan vaarallisimmille maalintekosektoreille. Viikonlopun vierasjoukkue JyPKistä poiketen myös Pallokerho-35 pystyi pelivälineen saatuaan myös pitämään sitä hallussaan ja vastustaja oli muutenkin edellistä aktiivisempi niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan.

Aktiivinen ote palkittiin 74. minuutilla, kun Rantanen pääsi katkaisemaan Punamustien puolustajan jatkoyrityksen. Rantanen eteni nopeasti kohti rangaistusaluetta ja tarjoili lopulta poikittaissyötön mukaan nousseelle Katja Hakalalle. Lopputuloksena oli lopulta avausmaalia muistuttanut osuma, kun Hakala sijoitti pallon vastaan tulleen Oikarisen ohi verkon perukoille ja muutti numeroiksi jo 0-2.

PK-35 Vantaa yritti kuitenkin vielä aloittaa takaa-ajoa ja vaihtoi lisää hyökkäysvoimaa kentälle. Kotijoukkue saikin palloja pelattua hyökkäyskolmannekselle, mutta vieraat puolustivat tiukasti ja pystyivät estämään kunnon maalipaikoille pääsemisen.

Ottelun lisäajalla nuori Oona Sevenius pääsi kuitenkin murtautumaan hyvin rangaistusalueelle ja laukoi pienestä kulmasta, mutta laukaus päätyi maalivahdin käsien kautta päätyrajan yli. Seuranneesta kulmapotkusta Sanna Saarinen pääsi hyvin puskemaan taka-alueelta, mutta pusku suuntautui pihlajamäkeläisten maalivahdin Rosenströmin käsiin. Punamustien maalihanat jäivät lopulta avaamatta ensimmäistä kertaa tänä vuonna, joten lopputulokseksi kirjattiin Pallokerho-35:n 0-2-vierasvoitto. Samalla kyseessä oli PK-35 Vantaan ensimmäinen sarjapelitappio Myyrmäessä sitten lokakuun 2017.

Tasaista vääntöä, jossa vastustaja oli tehokkaampi

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kotijoukkue ei päässyt omassa pallollisessa pelissään samalle tasolle kuin lauantaina JyPK-voitossa. Se näkyi muun muassa tavanomaista takkuisempana hyökkäyspelaamisena.

– Ensimmäisellä jaksolla pystyimme hyvin liikuttamaan vastustajaa, mutta emme oikein kyenneet viemään pallonhallintaa riittävän korkealle. Lyhyillä syötöillä emme päässeet kunnolla eteenpäin, mutta saimme kuitenkin muutaman hyvän liikkeen ja pidemmän syötön linjan taakse. Yhtä Roosa Bröijerin laukausta lukuun ottamatta emme kuitenkaan päässeet hyville maalintekosektoreille, Väisänen totesi.

– Pystyimme kuitenkin pitämään myös vastustajan avausjaksolla poissa maalipaikoilta. Siltä osin ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä.

Väisänen löysi joukkueensa keskiviikon pelisuorituksesta myös onnistuneita asioita, mutta samalla kentällä tapahtui paljon asioita, joissa Punamustien pitää parantaa suoritustaan tulevissa otteluissa.

– Tänään pallo poltti meillä hieman jalassa, mihin toki vaikutti myös vastustajan hyvä tilanneprässi. Olimme kautta linjan vähän staattisia. Meidän olisi pitänyt pystyä liikuttamaan palloa nopeammin ja luomaan ylivoimatilanteita. Emme päässeet pelinopeudessa sille tasolle, että olisimme saaneet luotua enemmän maalipaikkoja. Myös kierrättämisessä meidän olisi pitänyt olla rohkeampia, jotta olisimme saaneet painetta ylemmäs, Väisänen tuumi.

– Emme olleet tänään ihan valmiita puolustamaan eteenpäin pitkissä syötöissä. Lisäksi kaksinkamppailuissa pallot pomppivat usein vastustajalle. He tuntuivat olevan niissä tilanteissa tänään ahneempia ja sen myötä he myös voittivat niitä.

Maalipaikat olivat molemmissa päissä todella vähissä, mutta vierailija Pallokerho-35 onnistui harvoista paikoistaan kahdesti maalinteossa. Väisäsen mukaan molemmat takaiskuosumiin johtaneet tilanteet syntyivät kotijoukkueen harmillisten virheiden seurauksena.

– Toisen jakson alussa pyrimme hyökkäämään enemmän ja kenttätasapainomme pääsi hieman pettämään. Pallokerho-35 sai pelattua Anita Abulle hyvän pallon linjan eteen ja tilanne päättyi lopulta hyvään läpisyöttöön ja hyvään viimeistelyyn. Maaleihin johtaneet vastaiskut tulivat virheitä, kuten ne yleensä tulevat. Tänään vastustaja hyödynsi nuo tilanteensa tehokkaasti, Väisänen myönsi.

– Pallokerho-35 pelasi tänään kovaa, kuten tietysti pitääkin. Vastustaja pelasi hyvin ja ansaitsi voittonsa.

Keskiviikon ottelujen myötä sarjapelit jäävät lyhyelle juhannustauolle. Vaikka takana on vasta kaksi sarjakierrosta, on lyhyt tauko Väisäsen mukaan paikallaan, sillä sen jälkeen sarja jatkuu intensiivisenä syksyyn asti.

– Nyt toivomme, että jokainen nauttii juhannuksesta ja saa ajatuksia vähän irti jalkapallosta. Lyhyen tauon jälkeen lähdemme kuitenkin taas täysillä valmistautumaan seuraavaan peliin. Sitten olemme puolentoista viikon päästä FC Honkaa vastaan fyysisesti ja henkisesti valmiimpia.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat juhannustauon jälkeen lauantaina 27.6. vierasottelulla FC Honkaa vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran perjantaina 3.7., jolloin Myyrmäkeen vieraaksi saapuu Helsingin Jalkapalloklubi.

 

PK-35 Vantaa – Pallokerho-35 0-2 (0-0)

47´ 0-1 Amanda Rantanen

75´ 0-2 Katja Hakala

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Filippa Kilponen (80´ Siiri Koivula)

5 Eerika Appelqvist

9 Netta Koso (46´ Tytti Kemppainen)

10 Wilma Forsblom (70´ Anna Olmala)

11 Oona Sevenius

13 Sanna Saarinen

19 Anna Vlasoff (83´ Elina Salmi)

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

6 Emmi Mäensivu

7 Siiri Koivula

14 Elina Salmi

17 Anna Olmala

29 Tytti Kemppainen

31 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Päävalmentaja Jari Väisäsen mietteet ottelun päätyttyä

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot