UUTISET

PK-35 Vantaa emännöi punamustien joukkueiden kohtaamista

16.6.2020

Punamustien kotiottelut naisten Kansallisessa Liigassa jatkuvat jo huomenna. Tällä kertaa kyseessä on monella tavalla poikkeuksellinen ottelu, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen samoissa punamustissa väreissä pelaavan ja samaa seuralogoa tunnustavan helsinkiläisen Pallokerho-35:n. Ottelu pelataan keskiviikkona 17.6. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa sarjakausi sai lauantaina onnistuneen alun, kun JyPK kaatui Myyrmäessä selvin lukemin 3-0. Ottelu eteni alusta loppuun asti kotijoukkueen komennossa ja tilaisuuksia olisi ollut useampaankin täysosumaan. Roosa Bröijer viimeisteli taidokkaan suorituksen päätteeksi Kansallisen Liigan historian avausmaalin ja Netta Koso tehtaili kaksi seuraavaa osumaa. Ensimmäinen syntyi puolittaisen saksipotkun seurauksena ja jälkimmäinen ovelasta Sanna Saarisen kanssa pelatusta vapaapotkukuviosta.

Myös Pihlajamäessä majaansa pitävä Pallokerho-35 sai avausottelustaan tyydyttävän lopputuloksen, kun tasasi pisteet Helsingin Jalkapalloklubin vieraana. Töölössä pelattu ottelu eteni pitkään maalittomana, kunnes vajaat viisitoista minuuttia ennen päätösvihellystä Marie Mäkinen käytti vastustajan virheen hyväkseen ja laukoi punamustat vierasjohtoon. HJK nousi kuitenkin lopulta tasoihin, kun vieraiden Anita Abu puski pallon kulmapotkutilanteessa epäonnisesti omaan maaliin. HJK:n vieraana pelattu 1-1-tasapeli oli kuitenkin sarjanousijalle hyvä suoritus ensimmäisessä pääsarjaottelussaan.

Pihlajamäessä pelaa myös kaksi PK-35 Vantaan seuraajille tuttua pelaajaa. Mette Barck debytoi Punamustissa jo loppukaudesta 2016 ja pelasi sen jälkeen Myyrmäessä vielä täydet kaksi kautta. Mikaela Frondelius sen sijaan pelasi viime kaudella viisi kuukautta PK-35 Vantaan riveissä lainasopimuksella Åland Unitedista. Molemmat olivat avauskierroksella mukana Pallokerho-35:n kokoonpanossa, mutta jäivät lopulta vielä ilman peliminuutteja.

Punamustat joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran jo viime kaudella naisten Ykkösessä. Tuolloin PK-35 Vantaa vei huhtikuussa pisteet Pihlajamäestä lukemin 1-3. Elokuussa Myyrmäessä pelattu ottelu oli numeroiden valossa tasaisempi, sillä tuolloin PK-35 Vantaan voittolukemiksi kirjattiin 1-0. PK-35 Vantaa voitti lopulta Ykkösen vakuuttavasti kärsittyään koko sarjakauden aikana vain kaksi pistemenetystä. Pallokerho-35 sen sijaan sijoittui sarjassa toiseksi ja raivasi tiensä pääsarjaan liigakarsinnan kautta. Molemmat osaottelut päättyivät tasalukemiin, mutta pihlajamäkeläiset varmistivat liiganousunsa lopulta dramaattisesti rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona varmuudella pitkäaikaisista loukkaantumisistaan toipuvat Aurora Troberg ja Vera Saastamoinen. Lisäksi pienestä vammasta kärsivä Karoliina Autio lienee vielä sivussa.

”Varmasti kuumempi peli kuin lauantaina”

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa pelisuoritukseen sarjakauden avausottelu JyPKiä vastaan. Hienon 3-0-voiton jälkeen Punamustien katseet kääntyivät kuitenkin nopeasti jo seuraavaan otteluun.

– JyPKiä vastaan saimme pelimme heti hyvin rullaamaan. Olimme tyytyväisiä etenkin joukkueen peli-ilmeeseen, prässipelaamiseen ja 1v1-pelaamiseen. Meidän pitää kuitenkin parantaa vielä tiettyjä asioita, jotta pääsemme yhä paremmin maalintekosektorille. Se on totta kai tavoitteemme tulevassa ottelussa, Väisänen sanoi.

– Neljän päivän palautumisajan pitäisi olla ihan riittävä aika pelien välissä, mutta totta kai se muuttaa harjoittelurytmiä. Päällimmäisenä tavoitteena on kuitenkin ollut vain palautua viime pelistä ja rakentaa taas vähän terävyyttä uutta peliä kohti.

Keskiviikkoillan vastustaja Pallokerho-35 pelasi viime kaudella PK-35 Vantaan tavoin Ykkösessä, joten joukkueet tuntevat toisiaan jo ennestään. Väisäsen mukaan pihlajamäkeläisjoukkue esitti pirteitä otteita jo viikonlopun pääsarjadebyytissään.

– Pallokerho-35 on meille viime kaudelta tuttu vastustaja, jonka runko on pysynyt aika samana. Myös he pyrkivät pelaamaan aktiivista jalkapalloa, pelaamaan lyhyillä syötöillä ja rakentamaan tilanteita. Se on totta kai hyvä ja pelaajia kehittävä pelitapa. Avauskierroksella he kuitenkin osoittivat HJK:ta vastaan kykenevänsä myös tiukkaan puolustamiseen. Lisäksi he käyttivät oman maalipaikkansa hyvin hyödykseen ja saivat tasapelin kautta hyvän startin kauteen, Väisänen totesi.

– Viime kaudella etenkin jälkimmäinen kohtaaminen oli molemmilta joukkueilta hyvä taistelupeli. Pallokerho-35 on tänäkin vuonna hyvä, aktiivinen, hyväkuntoinen ja varmasti nälkäinen joukkue, joka tulee varmasti yllättämään monet tämän kauden aikana.

Väisänen uskoo, että Myyrmäessä nähdään keskiviikkona erilainen ottelu kuin lauantaina. Vastakkain on kaksi aktiivisuuteen pyrkivää joukkuetta, joten punamustapaitojen kohtaamisessa on ainekset viihdyttävään jalkapalloiltaan.

– HJK:ta vastaan Pallokerho-35 ei juuri lähtenyt prässäämään, joten saa nähdä, millä tavalla he lähtevät meitä vastaan. Vastaan asettuu kuitenkin todennäköisesti aktiivisempi ja aggressiivisempi joukkue kuin viikonloppuna kohdattu JyPK. Vaikka Pallokerho-35 ei prässäisikään ylhäältä, he pyrkivät kuitenkin puolustamaan aktiivisella tyylillä. He olivat muutenkin pirteällä jalalla HJK-pelissä, ja lähtevät varmasti samanlaisella asenteella myös meitä vastaan, Väisänen arvioi.

– Luvassa on varmasti kuumempi peli kuin JyPKiä vastaan. Kyseessä on paikallispeli ja myös joukkueiden välinen mielenkiintoinen asetelma tuo varmasti lisälatausta. Kaikista tärkeintä on pitää pää kylmänä ja keskittyä yksittäisiin tilanteisiin pelin sisällä. Jos hoidamme ne hyvin, olemme varmasti vahvoilla.

Naisten Kansallisen Liigan ottelu PK-35 Vantaa – Pallokerho-35 pelataan keskiviikkona 17.6. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat portilta aikuisille 12 euroa ja 12-17-vuotiailla lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Ottelulippuja voi hankkia edullisemmin jo etukäteen. Ennakkoon ostettuina lippujen hinnat ovat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 5 euroa. Ennakkolipunmyyntiin pääset TÄSTÄ!

Lipunmyyntipisteellä on myynnissä myös kauden 2020 kausikortteja. Kausikortin hinta on aikuisille 60 euroa, alennusryhmäläisille 40 euroa ja 12-17-vuotiaille lapsille 30 euroa.

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot