PK 35 Vantaa – HJK P06

Punamustille arvokas kenraaliharjoitus

PK-35 Vantaa pelasi lauantai-iltapäivänä viimeisen harjoitusottelunsa ennen viikon kuluttua käynnistyvää uutta sarjakautta. Samalla kyseessä oli joukkueen ensimmäinen ottelu kahden ja puolen kuukauden mittaisen tauon jälkeen.

Covid-19 –pandemia keskeytti maaliskuun puolivälissä myös Punamustien kauteen valmistautumisen vain muutamaa viikkoa ennen suunniteltua sarjakauden aloitusta. Kahden kuukauden omatoimiharjoittelun jälkeen pienryhmäharjoittelu sallittiin vihdoin toukokuun puolivälissä ja koko joukkueen voimin päästiin harjoittelemaan kesäkuun alussa. Aikataulu on Kansallisen Liigan alkua ajatellen poikkeuksellisen tiukka, joten joukkue ehti harjoitella normaalisti vain viikon ajan ennen sarjaan valmistavaa kenraaliharjoitusta.

Lauantain harjoitusottelussa PK-35 Vantaa sai vastaansa tasokkaan ryhmän, kun se kohtasi Myyrmäessä HJK:n 06-poikien akatemiaryhmän. Ikäluokkansa parhaisiin joukkueisiin kuuluva HJK 06 tarjosi Punamustille kovatasoisen ja vauhdikkaan vastuksen, mikä palveli hyvin kotijoukkueen valmistautumista viikon päästä odottavaan liiga-avaukseen. Lopputulokseksi kirjattiin lopulta toisen jakson usean takaiskuosuman myötä poikien 1-7-voitto, mutta lukemia lukuun ottamatta Punamustien leirissä oltiin varsin tyytyväisiä harjoitusottelun antiin.

Punamustien iltapäivän ainoa osuma syntyi hienon syöttöyhdistelmän päätteeksi. Anna Vlasoff kavensi hyvin keskustaan ja syötti pallon Oona Seveniukselle rangaistusalueen rajalle. Sevenius jatkoi pallon heti ensimmäisellä kosketuksellaan laitaan Siiri Koivulalle, joka pääsi tarjoilemaan hyvän keskityksen takatolpalle. Keskitys tavoitti Wilma Forsblomin, joka puski pallon maalivahdin estelyistä huolimatta lähietäisyydeltä maaliin.

– Saimme sen, mitä lähdimme hakemaan. Tulos oli mitä oli, mutta oli tärkeää saada tällainen kova peli noin pitkän tauon jälkeen. Saimme taas vähän palauteltua mieleen, millaista kova kontaktipelaaminen on. Se täytyy sanoa, että tämä oli yksi parhaista poikajoukkueista, joita vastaan olemme koskaan pelanneet, päävalmentaja Jari Väisänen sanoi.

– Meillä oli pelissä hyviä hetkiä, joita meidän kannattaa nyt käydä vielä yhdessä läpi. Lisäksi meillä oli sellaisia hetkiä, jolloin meillä olisi ollut mahdollisuus päästä hyviin tilanteisiin, jos olisimme tehneet erilaisia ratkaisuja. Kokonaisuutena olen peliin erittäin tyytyväinen.

Punamustien seuraava ottelu pelataan viikon päästä lauantaina 13.6. Silloin PK-35 Vantaa saa Subway Kansallisen Liigan avaavassa ottelussa vieraakseen Jyväskylän Pallokerhon.

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano: Oikarinen; Vlasoff, Toivanen, Kilponen, Salmi; Saarinen, Sevenius; Koivula, Forsblom, Appelqvist; Kemppainen.

Vaihtopelaajat: Solehmainen, Jaakonsaari, Bröijer, Autio.

 

PK-35 TV: Punamustille arvokas kenraaliharjoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com