PK 35 Vantaa – HJK P06

Punamustille arvokas kenraaliharjoitus

PK-35 Vantaa pelasi lauantai-iltapäivänä viimeisen harjoitusottelunsa ennen viikon kuluttua käynnistyvää uutta sarjakautta. Samalla kyseessä oli joukkueen ensimmäinen ottelu kahden ja puolen kuukauden mittaisen tauon jälkeen.

Covid-19 –pandemia keskeytti maaliskuun puolivälissä myös Punamustien kauteen valmistautumisen vain muutamaa viikkoa ennen suunniteltua sarjakauden aloitusta. Kahden kuukauden omatoimiharjoittelun jälkeen pienryhmäharjoittelu sallittiin vihdoin toukokuun puolivälissä ja koko joukkueen voimin päästiin harjoittelemaan kesäkuun alussa. Aikataulu on Kansallisen Liigan alkua ajatellen poikkeuksellisen tiukka, joten joukkue ehti harjoitella normaalisti vain viikon ajan ennen sarjaan valmistavaa kenraaliharjoitusta.

Lauantain harjoitusottelussa PK-35 Vantaa sai vastaansa tasokkaan ryhmän, kun se kohtasi Myyrmäessä HJK:n 06-poikien akatemiaryhmän. Ikäluokkansa parhaisiin joukkueisiin kuuluva HJK 06 tarjosi Punamustille kovatasoisen ja vauhdikkaan vastuksen, mikä palveli hyvin kotijoukkueen valmistautumista viikon päästä odottavaan liiga-avaukseen. Lopputulokseksi kirjattiin lopulta toisen jakson usean takaiskuosuman myötä poikien 1-7-voitto, mutta lukemia lukuun ottamatta Punamustien leirissä oltiin varsin tyytyväisiä harjoitusottelun antiin.

Punamustien iltapäivän ainoa osuma syntyi hienon syöttöyhdistelmän päätteeksi. Anna Vlasoff kavensi hyvin keskustaan ja syötti pallon Oona Seveniukselle rangaistusalueen rajalle. Sevenius jatkoi pallon heti ensimmäisellä kosketuksellaan laitaan Siiri Koivulalle, joka pääsi tarjoilemaan hyvän keskityksen takatolpalle. Keskitys tavoitti Wilma Forsblomin, joka puski pallon maalivahdin estelyistä huolimatta lähietäisyydeltä maaliin.

– Saimme sen, mitä lähdimme hakemaan. Tulos oli mitä oli, mutta oli tärkeää saada tällainen kova peli noin pitkän tauon jälkeen. Saimme taas vähän palauteltua mieleen, millaista kova kontaktipelaaminen on. Se täytyy sanoa, että tämä oli yksi parhaista poikajoukkueista, joita vastaan olemme koskaan pelanneet, päävalmentaja Jari Väisänen sanoi.

– Meillä oli pelissä hyviä hetkiä, joita meidän kannattaa nyt käydä vielä yhdessä läpi. Lisäksi meillä oli sellaisia hetkiä, jolloin meillä olisi ollut mahdollisuus päästä hyviin tilanteisiin, jos olisimme tehneet erilaisia ratkaisuja. Kokonaisuutena olen peliin erittäin tyytyväinen.

Punamustien seuraava ottelu pelataan viikon päästä lauantaina 13.6. Silloin PK-35 Vantaa saa Subway Kansallisen Liigan avaavassa ottelussa vieraakseen Jyväskylän Pallokerhon.

PK-35 Vantaan avauskokoonpano: Oikarinen; Vlasoff, Toivanen, Kilponen, Salmi; Saarinen, Sevenius; Koivula, Forsblom, Appelqvist; Kemppainen.

Vaihtopelaajat: Solehmainen, Jaakonsaari, Bröijer, Autio.

PK-35 TV: Punamustille arvokas kenraaliharjoitus