UUTISET

Vera Saastamoinen jatkaa Punamustissa

23.4.2020

Uuden sarjakauden käynnistymisen ajankohdasta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta joukkueen vahvistaminen jatkuu. PK-35 Vantaa on solminut Vera Saastamoisen kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. 24-vuotias hyökkääjä aloittaa nyt toisen kautensa Punamustien riveissä.

Ensiaskeleensa jalkapalloilijana Saastamoinen otti Mäntsälän Urheilijoissa. Kotikaupunkinsa seuran lisäksi hyökkääjä pelasi juniorivuosinaan myös Järvenpään Palloseurassa ja lahtelaisessa FC Kuusysissä. Aikuisurallaan Saastamoinen on edustanut pääsarjassa aiemmin HJK:ta ja FC Honkaa yhteensä viiden kauden ajan. Naisten Liigassa hän on pelannut urallaan 88 ottelua ja viimeistellyt niissä 39 maalia.

PK-35 Vantaan ryhmään Saastamoinen liittyi vuosi sitten huhtikuussa. Hän nousi pikavauhtia pääsarjaan palanneessa joukkueessa nopeasti tärkeään rooliin. Ennen elokuista kauden päättänyttä loukkaantumistaan Saastamoinen ehti pelata Ykkösessä 12 ottelua, joissa hän kirjasi tililleen kymmenen maalia ja seitsemän maalisyöttöä. Pelimäärään suhteutettuna hän oli Punamustien tehokkain pelaaja. Kotimaan kenttien lisäksi Saastamoinen osui myös kansainvälisissä otteluissa, kun hän onnistui Mestarien liigan karsinnoissa maalinteossa tasokasta kazakstanilaisjoukkuetta BIIK Kazygurtia vastaan.

Kuntoutuminen hyvässä vaiheessa

Saastamoisen mukaan PK-35 Vantaan riveissä jatkaminen tuntui luontevalta päätökseltä. Sarjakauden alkamiseen liittyy vielä paljon epävarmuustekijöitä, mutta hyökkääjän mukaan aikanaan alkava kausi on lähtökohdiltaan kiinnostava.

– Tuntuu ihan loogiselta jatkaa täällä hyvän viime kauden jälkeen. Polvi kuntoutuu kovaa vauhtia ja toivottavasti ennen kauden alkua olisin kunnossa. Henkilökohtaisesti odotan etenkin ehjää kautta ilman isompia vammoja, Saastamoinen sanoi.

– Kaudesta on tulossa mielenkiintoinen jo tämän koronatilanteen takia. Vielä ei ole tietoa, milloin kausi päästään aloittamaan ja montako peliä lopulta pelataan. Joukkueen kannalta on mielenkiintoista nähdä, missä tasomme menee liigan suhteen nyt yhden Ykkösessä pelatun kauden jälkeen. Uskon, että meidät nähdään siellä mestaruustaistelussa.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Saastamoisen jatkosopimus on hyvä palanen joukkueen hyökkäyskalustoon. Samalla hän kuitenkin painottaa, että pitkän loukkaantumisen jälkeen kaiken perustana on huolellinen kuntouttaminen.

– On hienoa, että Vera jatkaa joukkueessa. Hän oli meille tärkeä pelaaja viime kaudella. Vera on huippuhyökkääjä liigatasolla ja tuo meille jälleen lisää hyökkäysvoimaa, Väisänen sanoi.

– Tässä vaiheessa tärkeintä on kuitenkin saada Vera kuntoon. Kuntoutus on hyvässä vaiheessa ja nyt on hyvin aikaa viedä se suunnitellusti loppuun. Toivottavasti saamme Veran mukaan siinä vaiheessa, kun joukkueharjoituksia päästään jälleen jatkamaan.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot