48483714012 123e95ab89 O

Vera Saastamoinen jatkaa Punamustissa

Uuden sarjakauden käynnistymisen ajankohdasta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta joukkueen vahvistaminen jatkuu. PK-35 Vantaa on solminut Vera Saastamoisen kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. 24-vuotias hyökkääjä aloittaa nyt toisen kautensa Punamustien riveissä.

Ensiaskeleensa jalkapalloilijana Saastamoinen otti Mäntsälän Urheilijoissa. Kotikaupunkinsa seuran lisäksi hyökkääjä pelasi juniorivuosinaan myös Järvenpään Palloseurassa ja lahtelaisessa FC Kuusysissä. Aikuisurallaan Saastamoinen on edustanut pääsarjassa aiemmin HJK:ta ja FC Honkaa yhteensä viiden kauden ajan. Naisten Liigassa hän on pelannut urallaan 88 ottelua ja viimeistellyt niissä 39 maalia.

PK-35 Vantaan ryhmään Saastamoinen liittyi vuosi sitten huhtikuussa. Hän nousi pikavauhtia pääsarjaan palanneessa joukkueessa nopeasti tärkeään rooliin. Ennen elokuista kauden päättänyttä loukkaantumistaan Saastamoinen ehti pelata Ykkösessä 12 ottelua, joissa hän kirjasi tililleen kymmenen maalia ja seitsemän maalisyöttöä. Pelimäärään suhteutettuna hän oli Punamustien tehokkain pelaaja. Kotimaan kenttien lisäksi Saastamoinen osui myös kansainvälisissä otteluissa, kun hän onnistui Mestarien liigan karsinnoissa maalinteossa tasokasta kazakstanilaisjoukkuetta BIIK Kazygurtia vastaan.

Kuntoutuminen hyvässä vaiheessa

Saastamoisen mukaan PK-35 Vantaan riveissä jatkaminen tuntui luontevalta päätökseltä. Sarjakauden alkamiseen liittyy vielä paljon epävarmuustekijöitä, mutta hyökkääjän mukaan aikanaan alkava kausi on lähtökohdiltaan kiinnostava.

– Tuntuu ihan loogiselta jatkaa täällä hyvän viime kauden jälkeen. Polvi kuntoutuu kovaa vauhtia ja toivottavasti ennen kauden alkua olisin kunnossa. Henkilökohtaisesti odotan etenkin ehjää kautta ilman isompia vammoja, Saastamoinen sanoi.

– Kaudesta on tulossa mielenkiintoinen jo tämän koronatilanteen takia. Vielä ei ole tietoa, milloin kausi päästään aloittamaan ja montako peliä lopulta pelataan. Joukkueen kannalta on mielenkiintoista nähdä, missä tasomme menee liigan suhteen nyt yhden Ykkösessä pelatun kauden jälkeen. Uskon, että meidät nähdään siellä mestaruustaistelussa.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Saastamoisen jatkosopimus on hyvä palanen joukkueen hyökkäyskalustoon. Samalla hän kuitenkin painottaa, että pitkän loukkaantumisen jälkeen kaiken perustana on huolellinen kuntouttaminen.

– On hienoa, että Vera jatkaa joukkueessa. Hän oli meille tärkeä pelaaja viime kaudella. Vera on huippuhyökkääjä liigatasolla ja tuo meille jälleen lisää hyökkäysvoimaa, Väisänen sanoi.

– Tässä vaiheessa tärkeintä on kuitenkin saada Vera kuntoon. Kuntoutus on hyvässä vaiheessa ja nyt on hyvin aikaa viedä se suunnitellusti loppuun. Toivottavasti saamme Veran mukaan siinä vaiheessa, kun joukkueharjoituksia päästään jälleen jatkamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com