Kiitos Ella

Ella Hopponen päättää pelaajauransa

Punamustia pitkään edustanut Ella Hopponen päättää pelaajauransa. 24-vuotias Hopponen edusti PK-35 Vantaata yhtäjaksoisesti kuuden vuoden ajan ja oli mukana luomassa monia ikimuistoisia hetkiä.

Hopponen otti ensiaskeleensa jalkapallon parissa itävantaalaisen KOPSE:n riveissä. Sieltä keskikenttäpelaajan tie vei ensin Vantaan Jalkapalloseuraan ja lopulta PK-35 Vantaan liigaryhmään vuonna 2014. Pääsarjadebyyttinsä Hopponen teki heti samana vuonna. Yhteensä Hopposelle kertyi urallaan 30 Naisten Liigan ottelua.

Suomen nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt Hopponen oli saavuttamassa PK-35 Vantaan paidassa kolmea Suomen mestaruutta, yhtä Suomen Cupin mestaruutta ja liiganousua viime syksynä.

Hopponen oli päättämässä pelaajauransa jo vuosi sitten, mutta hän halusi auttaa monivuotista seuraansa pikaisesti takaisin pääsarjaan ja päätti jatkaa pelejä vielä yhden kauden verran. Nousujuhliin päättyneellä viime kaudella Hopponen pelasi Ykkösessä 19 ottelua, joissa hän kirjasi tililleen kolme maalisyöttöä. Suomen Cupissa otteluja kertyi kolme ja osumia yksi. Lisäksi Hopponen esiintyi viime elokuussa yhdessä naisten Mestarien liigan karsintaottelussa Tallinnassa.

Riemukkaaseen liiganousuun päättyneestä pelaajaurasta on jäänyt Hopposelle paljon hienoja muistoja ja arvokkaita ihmissuhteita. Vaikka kilpatason pelit on tältä erää pelattu, Hopponen tulee jatkossakin toimimaan jollain tavalla Punamustien apuna.

– Parhaita muistojani ovat kaikki Mestarien liigan reissut, Suomen mestaruudet ja vielä tuo viimeinen kausi. Se oli tosi erilainen, mutta samalla ikimuistoinen, Hopponen sanoo.

– Koko futiselämä on tehnyt minusta tällaisen kuin olen ja futis ei tule lähtemään minusta mihinkään, vaikka en tällä hetkellä pelaakaan. Sen myötä olen saanut monta tärkeää kaveria ja ystävää, joiden kanssa olen pelannut yhdessä. Kiitokset koko PK-perheelle. Se on minulle tosi läheinen ja tärkeä!

Kiitos yhteisistä kausista ja onnea jatkoon Ella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com