Anna Olmala, Sopimuskuva

Anna Olmala Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut Anna Olmalan kanssa kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen. 20-vuotias hyökkääjä siirtyy Punamustiin oululaisesta ONSista. Nuoresta iästään huolimatta Olmala on jo kokenut liigapelaaja.

Olmala on syntynyt Helsingissä, mutta asunut käytännössä koko ikänsä Oulussa ennen nyt koittanutta muuttoa pääkaupunkiseudulle. Oulussa hyökkääjä aloitti jalkapallon paikallisen ONSin riveissä, kävi läpi kaikki juniori-ikäluokat ja nousi lopulta seuran edustusjoukkueeseen pääsarjatasolle. Lisäksi Olmala on esiintynyt myös Suomen eri nuorisomaajoukkueissa.

Liigakentillä Olmala debytoi jo kaudella 2016. Sen jälkeen hän ehti pelata ONSin paidassa neljän kauden aikana yhteensä 77 ottelua ja viimeisteli niissä 18 maalia. Olmalan maalit olivat oululaisjoukkueelle arvokkaita, kun ryhmä taisteli usein tiukasti sarjapaikastaan. Etenkin kahden ensimmäisen liigakautensa aikana Olmala viimeisteli merkittävän osan joukkueensa osumista.

Hyökkääjän viime kausi jäi kesken vakavan loukkaantumisen vuoksi, mutta nyt Olmala on jälleen hyvää vauhtia kuntoutumassa ja palaamassa pelikentille. Punamustien harjoituksissa hän on osallistunut jo joihinkin pallollisiin harjoitteisiin.

Nyt etelään muuttanut Olmala liittyy PK-35 Vantaan ryhmään hyvillä mielin. Hyökkääjällä on kova halu kehittyä ja Punamustien tarjoama ympäristö on tehnyt jo lyhyessä ajassa positiivisen vaikutuksen.

– Olen totta kai tosi iloinen ja innoissani. Seurasta, joukkueesta ja harjoituksista on jäänyt tosi hyvä kuva. Odotan jo innolla, että pääsen pelikuntoon ja täysillä mukaan, Olmala sanoi.

– Minulla on hyvä asenne, olen kova tekemään töitä ja haluan koko ajan kehittyä. Olen monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan myös selkä maalia kohden, suojaamaan hyvin ja pudottelemaan palloja.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Olmalan ominaisuudet olivat valmennukselle jo ennestään tuttuja. Hän uskoo, että joukkueen ja pelaajan intressit kohtaavat hyvin.

– Tunsimme tietysti Annan pelaajana liigakausien myötä ja tiesimme hänen taustansa. Ennen harmittavaa loukkaantumistaan hän oli yksi monen kauden ajan yksi ONSin kantavista voimista. Nyt meidän harjoituksissamme hän on osoittanut samoja hyviä merkkejä. Odotamme innolla, että saamme Annan täysillä mukaan harjoituksiin, Väisänen totesi.

– Annalla on ihan loistava asenne ja hän haluaa mennä eteenpäin. Hän on siis myös siltä osin juuri sellainen pelaaja, joita tähän joukkueeseen haluamme. Uskomme, että pystymme tarjoamaan hänelle hyvän ympäristön kehittyä pelaajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com