PK 35 Vantaa – FC Honka Suomen Cup, Instagram

PK-35 Vantaa emännöi FC Honkaa ystävänpäivänä

Punamustien tosipelit jatkuvat huomenna kotiyleisön edessä. Ystävänpäivän ilta huipentuu Suomen Cupin puolivälierään, jossa PK-35 Vantaa saa vieraakseen espoolaisen FC Hongan. Ottelu pelataan perjantaina 14.2. klo 19.30 Myyrmäki-hallissa.

Jo loppukesästä niin kutsutulla superkierroksella alkanut Suomen Cup lähestyy huipennustaan. Kilpailu on edennyt alkuvuoden lohkovaiheen jälkeen jälleen pudotuspelimuotoiseen vaiheeseen ja jäljellä on enää kahdeksan joukkuetta. Punamustien puolivälierävastustajaksi arvottiin FC Honka, joten joukkueella on perjantai-iltana edessään vuoden ensimmäinen pääkaupunkiseudun paikallisottelu. Kamppailun voittaja kohtaa välierässä vieraskentällä voittajan otteluparista IK Myran – TiPS.

PK-35 Vantaa eteni puolivälieriin voitettuaan oman alkulohkonsa. Avausottelussaan joukkue kuitenkin menetti lopussa johdon Ilveksen vieraana ja joutui taipumaan 1-1-pistejakoon. Punamustien osumasta vastasi Tampereella Oona Sevenius. Viikkoa myöhemmin PK-35 Vantaa kaatoi JyPKin Myyrmäessä Wilma Forsblomin maalin turvin lukemin 1-0.

Espoolaiset sen sijaan aloittivat Suomen Cupin lohkovaiheen 1-1-tasapelillä Åland Unitedin vieraana. FC Honka nousi saarella tasoihin Milla Punsarin loppuhetkien osumalla. Jatkopaikkansa FC Honka varmisti toisessa ottelussaan kaadettuaan TPS:n toissa kaudella Punamustia edustaneen Jasmin Leppiojan maalilla lukemin 1-0. Tapiolalaiset sijoittuivat lopulta lohkossaan toiseksi Åland Unitedin jälkeen.

PK-35 Vantaa ja FC Honka kohtaavat tämän kauden Suomen Cupissa jo toistamiseen, sillä joukkueet pelasivat vastakkain jo heinäkuun lopussa superkierroksen ottelussa.  Tuolloin Mestarien liigan karsintoihin valmistautunut PK-35 Vantaa oli tuolloin kentällä hallitsevampi osapuoli, mutta espoolaiset käyttivät kotijoukkueen virheen tehokkaasti hyväkseen ja karkasivat Dana Leskisen viimeistelemällä osumalla 0-1-johtoon. FC Hongan puolustustaistelu kantoi lopulta pelin loppuun saakka, joten Punamustien hyvää peliesitystä ei palkittu tuloksen muodossa.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat perjantaina varmuudella Tia-Maria Jaakonsaari, Aurora Troberg, Elina Salmi ja Emmi Mäensivu. Lisäksi Eerika Appelqvistin pelikunto on vielä epävarmaa. Poissaolijoiden vastapainoksi viikko sitten joukkueeseen liittynyt yhdysvaltalaishyökkääjä Olivia Doak tulee uutena pelaajana kokoonpanoon. Lisäksi PK-35 Vantaa saa cup-otteluun pelaaja-apuja myös yhteistyöseura EBK:sta.

Tavoitteena pallonhallinta yhä korkeammalla

Päävalmentaja Jari Väisänen uskoo PK-35 Vantaan olevan valmis perjantai-illan cup-koitokseen. Muutamat pikkuvammat ja sairastelut kiusaavat joukkuetta edelleen, mutta muilta osin valmistautuminen on edennyt suunnitellusti.

– Meillä on takana yksi talven kovimmista harjoittelujaksoista. Tällä viikolla olemme tietysti vähän pudottaneet tehoja ja yrittäneet valmistautua peliin mahdollisimman hyvin. Sen myötä toivomme kaikkien pelaajien olevan mahdollisimman valmiita perjantaihin Väisänen sanoi.

– Emme ole vielä täysin selättäneet joukkuetta vaivannutta flunssakierrettä. Pelaajistossa on vielä pientä epävarmuutta, mutta toivottavasti saamme mahdollisimman monta pelaajaa kokoonpanoon. Lisäksi Olivia Doak tulee nyt uutena mukaan ja lisäksi saamme kaksi EBK:n nuorta pelaajaa vahvistamaan rivejämme.

Pääkaupunkiseudun joukkueet tuntevat toisensa yleisesti ottaen hyvin, eikä Punamustien ja tapiolalaisten kohtaaminen tee poikkeusta. Myös loppukesästä pelattu edellinen Suomen Cupin ottelu on vielä tuoreessa muistissa.

– Pelasimme FC Honkaa vastaan viimeksi heinäkuun lopussa. Silloin pystyimme hyvään suoritukseen, joten olimme ihan tyytyväisiä esitykseen, mutta emme tietenkään lopputulokseen. Heillä on pysynyt viime kauden runko hyvin kasassa, minkä lisäksi he ovat saaneet mukaan pari kokeneempaa pelaajaa ja myös muutamia nuoria, Väisänen totesi.

– Tunnemme FC Hongan vahvuudet hyvin. Heillä on nopeita pelaajia, jotka pystyvät kuljettamaan palloa ja vaihtamaan pelin painopistettä. Noiden asioiden kanssa meidän pitää olla tarkkoina.

Väisänen uskoo, että PK-35 Vantaalta löytyy hyvät eväät vastata FC Hongan pelaamiseen. Kaikista arvokkainta on kuitenkin luotto usko omaan tekemiseen ja tuttuun pallonhallintapeliin.

– Uskomme pystyvämme vastaamaan heidän vahvuuksiinsa ja pitämään palloa, mikä on meille tärkeää. Tavoitteenamme on saada pallonhallinta ja pelin painopiste yhä korkeammalle vastustajan kenttäpuoliskolle. Samalla meidän pitää kuitenkin pystyä estämään heidän nopeita vastahyökkäyksiään.

Suomen Cupin puolivälierä PK-35 Vantaa – FC Honka pelataan perjantaina 14.2. klo 19.30 Myyrmäki-hallissa.

Liput otteluun maksavat 5 euroa. Lipunmyyntipisteellä on myynnissä myös PK-35 Vantaan kausikortteja. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com