Olivia Doak, Pelaajakuva

Tervetuloa Olivia Doak!

PK-35 Vantaa on solminut Olivia Doakin kanssa kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen. 22-vuotias hyökkääjä saapuu Punamustiin kotimaastaan Yhdysvalloista, missä hän on pelannut yliopistosarjaa hyvillä tehoilla. Viime yönä Suomeen saapunut Doak liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen heti alkuviikosta.

Hyökkäyspäässä sekä keskushyökkääjänä että laitarooleissa viihtyvä Doak on kotoisin pienestä Shelbyvillen kaupungista Tennesseen osavaltiosta. Yliopistovuotensa hän pelasi Lipscombin yliopistossa osavaltion pääkaupungissa Nashvillessa. Doak keräsi yliopistojoukkueessaan paljon henkilökohtaisia tunnuksia jalkapallon parissa. Vuonna 2018 hänet nimettiin konferenssinsa vuoden pelaajaksi ja myös kansalliseen All-American –tähdistöjoukkueeseen. Oman alueellisen konferenssinsa tähdistöön Doak valittiin kolmesti peräkkäin. Viimeisenä yliopistovuotenaan Doak kirjautti tililleen 13 maalia 22 ottelussa.

Valmistuttuaan yliopistosta loppusyksystä 2019 Doak on pelannut lähialueen seuran Nashville Rhythmsin riveissä. Vuonna 2019 hän pelasi joukkueensa kaikki 11 ottelua, joissa hän viimeisteli seitsemän maalia ja tarjoili neljä maaliin johtanutta syöttöä. Seitsemän osumansa myötä Doak oli Rhythmsin paras maalintekijä.

Innokkaana uuteen ympäristöön

Doak hankittiin Punamustien riveihin huolellisen, usean viikon taustatyön jälkeen. PK-35 Vantaan päävalmentajan mukaan seura sai Doakista paljon positiivisia kommentteja ja hänestä muodostui kuva Punamustien vahvuuteen sopivana pelaajana.

– Pohdimme jo syksyllä, mistä voisimme löytää meille sopivia pelaajia, mikäli ryhmämme jää kapeaksi. Kartoitimme eri vaihtoehtoja ja löysimme etenkin Yhdysvalloista muutamia pelaajia. Prosessissa oli mukana useita henkilöitä. Olemme totta kai katsoneet Olivian pelivideoita ja kysyneet arvioita entisiltä valmentajilta. Lisäksi pyysimme häneltä vielä myös muutamia ylimääräisiä harjoitusklippejä, Väisänen taustoitti.

– Näkemämme ja kuulemamme perusteella Olivia vaikuttaa kaikin puolin meidän tarpeisiimme sopivalta pelaajalta. Uskomme hänen tuovan lisää vaihtoehtoja hyökkäyspäähämme ja tehoja maalintekoon.

Väisäsen mukaan on todella tärkeää, että Doak liittyy joukkueeseen jo helmikuun alkupuolella. Se takaa hänelle enemmän aikaa tottua uuteen ympäristöön ja joukkueen pelitapaan ennen sarjakauden alkamista.

– On todella hyvä, että Olivia tulee mukaan jo näin aikaisessa vaiheessa. Sen myötä saamme hänet paremmin integroitua joukkueeseen. Hän liittyy harjoitusvahvuuteen heti maanantaina ja toivottavasti saamme hänet mukaan jo seuraavaan Suomen Cupin peliin.

Doak saapui Suomeen hyvillä mielin. Ensimmäistä kertaa ulkomaisessa joukkueessa pelaava Doak on innoissaan uudesta haasteesta sekä kentällä että sen ulkopuolella.

– Olen innoissani kokemaan uutta, sillä täällä jalkapallo on erilaista kuin Yhdysvalloissa. Tämä ympäristö tarjoaa minulle uutta näkökulmaa lajiin ja mahdollisuuden haastaa itseäni pelaajana. Uskon, että pystyn myös tuomaan jotain uutta joukkueen pelaamiseen. Haluan auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin saavuttamaan tavoitteensa ja toivottavasti pystyn tekemään myös paljon maaleja, Doak sanoi.

– Haluan myös tutustua uuteen kulttuuriin. Kyse on totta kai aina myös muustakin kuin jalkapallosta. Haluan kasvaa myös ihmisenä ja saada uusia ystäviä. Ensimmäisenä haluan tietysti oppia tuntemaan kaikki pelaajat ja taustahenkilöt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com