IMG 20200112 WA0032

Suomen Cupin lohkopelit käyntiin Ilveksen vieraana

Punamustien vuoden 2020 kilpailulliset ottelut alkavat jo huomenna. PK-35 Vantaa matkustaa Suomen Cupin lohkovaiheen avauspelissään Tampereen Ilveksen vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 25.1. klo 12.30 Pirkkahallissa.

Naisten Suomen Cupia pelataan nyt toista kautta nykymuodossaan. Kilpailu alkoi elokuussa niin kutsutulla superkierroksella, jonka kautta kymmenen joukkuetta lunasti paikkansa talven lohkovaiheessa. Kaksi viimeistä lohkovaihepaikkaa ratkaistiin syksyn pudotuspelikierroksilla. PK-35 Vantaa raivasi tiensä 12 joukkueen lohkovaiheeseen pudottamalla FC Loviisan, FC Hongan B-tytöt ja lopulta ratkaisevassa ottelussa FC Espoon. Ilves lunasti lohkopaikkansa jo superkierroksella kaadettuaan NJS:n lukemin 3-5.

12 mukana olevaa joukkuetta on arvottu neljään kolmen joukkueen lohkoon. Joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen, joten kussakin lohkossa pelataan kolme ottelua. Jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta etenevät Suomen Cupin puolivälieriin, jossa lohkovoittajat ja –kakkoset arvotaan vastakkain.

Punamustien lohko potkaistiin käyntiin jo viime viikonloppuna, kun JyPKn ja Ilves tasasivat Jyväskylässä pisteet värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 3-3. Keskisuomalainen kotijoukkue karkasi ottelussa jo 3-1-johtoon, mutta Ilves nousi tasoihin osuttuaan kahdesti vajaassa kahdessa minuutissa. JyPK hukkasi tapahtumarikkaassa ottelussa vielä rangaistuspotkun, joten Ilves sai pisteen mukaansa Jyväskylästä. Tamperelaisten osumista vastasivat Saana Tuomala, Jenni Kantanen ja Heta Olmala.

Ilveksen ja JyPKin päädyttyä keskinäisessä ottelussaan pistejakoon, riittäisi voitto lauantaina jatkopaikan sinetöimiseen sekä PK-35 Vantaalle että Ilvekselle. Tasapelillä molempien jatkopaikkojen kohtalo jäisi reilun viikon kuluttua Myyrmäessä pelattavan lohkon päätösottelun varaan. Lopulliset sijoitukset ratkaistaan joka tapauksessa vasta kolmannessa ottelussa.

Ennen lauantaista kilpakauden avausta PK-35 Vantaa on ehtinyt pelata kaksi harjoitusottelua. Kaksi viikkoa sitten joukkue kaatoi Turun Palloseuran Myyrmäessä lukemin 1-0 Roosa Toivasen osumalla. Viime viikonloppuna sen sijaan PK-35 Vantaa haki 0-2-vierasvoiton Viron naisten A-maajoukkueesta. Punamustien maalintekijöinä kunnostautuivat nuoret Wilma Forsblom ja Oona Sevenius.

PK-35 Vantaa ja Ilves kohtasivat edellisen kerran vuosi sitten tammikuussa. Myös silloin kyseessä oli Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu, joka päättyi Punamustien 3-1-voittoon. Sen jälkeen molemmissa joukkueissa on kuitenkin tapahtunut useita muutoksia. Kaudella 2019 Ykkösessä PK-35 Vantaa kohtasi Ilveksen kakkosjoukkueen, jonka se kaatoi Myyrmäessä lukemin 1-0 ja Tampereella lukemin 0-8. Noiden otteluiden pelaajista on kuitenkin Ilveksen cup-ryhmässä mukaan korkeintaan muutama yksittäinen pelaaja.

Viime kaudella Naisten Liigassa kahdeksanneksi sijoittuneen Ilveksen pelaajarunko on pysynyt hyvin kasassa. Ainoastaan nuori maalivahti Hanna Sherazer suuntasi Kuopioon. Tulijoita sen sijaan on ollut useampia. Moona Talka siirtyi Ilvekseen TiPSistä ja Saana Tuomala HFA:sta. Heta Olmala ja Silja Tuominen sen sijaan siirtyivät Tampereelle Ykköseen pudonneesta ONS:stä. Lisäksi maalivahti Marjukka Mikkonen palasi Norjasta tuttuun vanhaan seuraansa.

Punamustien lauantain kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Tia-Maria Jaakonsaari, Aurora Troberg ja Anna Vlasoff. Sanna Saarisen pelaaminen sen sijaan on vielä epävarmaa. Viime ottelusta sivussa olleet Tytti Kemppainen ja Netta Koso sen sijaan palaavat kokoonpanoon.

Panokselliset pelit käyntiin

Suomen Cupin Ilves-ottelu on PK-35 Vantaalle vuoden 2020 ensimmäinen kilpailullinen ottelu, mikä tuo peliin luonnollisesti oman lisämausteensa. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan valmistautuminen on sujunut pääosin hyvin.

– Lähtökohdat ovat aika erilaiset kuin vuosi sitten. Nyt tilanne on seesteinen ja olemme pystyneet keskittymään vain jalkapalloon. Meillä on takana jo kaksi hyvää harjoitusottelua, joissa olemme saaneet hitsattua joukkueen pelaamista yhteen, Väisänen sanoi.

– Kahdessa pelaamassamme ottelussa olemme kehittyneet halutuissa asioissa, mutta tässä vaiheessa vuotta tärkeintä on pelillisen ilmeen löytäminen. Joukkue pitää saada pelaamaan halutulla identiteetillä ja ajaa koko joukkuetta yhä paremmin sisään yhteiseen pelitapaan. Pitää muistaa, että meillä on useita pelaajia, joilla ei ole vielä liigakokemusta.

Jokainen joukkue hakee vielä alkuvuodesta pelitapaansa ja uusien pelaajien sopeutuminen vaatii aina aikansa, mutta nykymuotoinen Suomen Cup pakottaa joukkueet pelaamaan tuloksesta jo kesken valmistautumiskauden. Se ei ole urheilullisesti optimaalista, mutta tilanne on kaikille seuroille tasapuolinen. Väisänen tiedostaa, että huomenna pelataan jo erilaisilla panoksilla kuin viikko sitten.

– Suomen Cupin pelien alkaessa pitää tietysti huomioida se, että nyt pelataan vielä selkeämmin tuloksesta. Nämä ovat meille tärkeitä pelejä.

Kilpakauden avausvastustaja Tampereen Ilves on Punamustille tuttu usean liigakauden ajalta, mutta aivan tuoretta kokemusta keskinäisistä peleistä ei ole. Väisänen ei kuitenkaan usko Ilveksen tekevän merkittäviä muutoksia ryhmälle ominaiseen pelaamiseen.

– Ilveksestä meillä on vielä aika rajallisesti tietoa. Pelasimme vuosi sitten Suomen Cupissa vastakkain ja olemme nähneet heidän JyPK-pelinsä videolta. Tiedämme, että vastaan tulee aggressiivinen joukkue, jolta löytyy myös taitavia pelaajia. Lisäksi he pyrkivät usein kovaan prässiin, Väisänen luonnehti.

PK-35 Vantaa matkustaa Tampereelle varsin kapealla pelaajaryhmällä, sillä sairastelut verottavat kokoonpanoa. Pitkäaikaisista vaivoista ei kuitenkaan onneksi ole kysymys.

– Joukkueessa on ollut nyt flunssakierrettä, joten toivottavasti se saadaan viimein katki ja saamme mahdollisimman monta pelaajaa jalkeille. Jo harjoittelua ajatellen olisi tärkeää saada kaikki pelaajat terveiksi, Väisänen totesi.

Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu Ilves – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 25.1. klo 12.30 Pirkkahallissa Tampereella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com