Elina Salmi 2020

Elina Salmelle jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut Elina Salmen kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. 25-vuotias puolustaja aloittaa jo kahdeksannen täyden kautensa Punamustien riveissä.

Espoolaislähtöinen Salmi edusti juniorivuosinaan ensin EBK:ta sekä HooGeetä ja ponnisti lopulta liigatasolla VJS:n kautta. Puolustaja teki ensiesiintymisensä Naisten Liigassa jo kaudella 2011, mutta vakituisesti hän nousi PK-35 Vantaan liigaryhmään kaudella 2013. Muutaman rikkonaisemman kauden jälkeen Salmi on ollut neljän viime kauden ajan tärkeässä roolissa Punamustien puolustuksessa. Laitapuolustaja pystyy pelaamaan sekä alakerran oikealla että vasemmalla laidalla.

Kaikkiaan Salmi on pelannut urallaan 72 pääsarjaottelua. Kuluneella kaudella Salmi pelasi Ykkösessä 18 ottelua, joissa syntyi kaksi maalia ja neljä maaliin johtanutta syöttöä. Suomen Cupissa hän kirjasi tililleen neljä ottelua ja yhden maalin. Mestarien liigassa Salmi pelasi kahdessa ottelussa.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Salmi on kokeneena ja seuran pelitavan omaksuneena pelaajana tärkeä palanen uuden kauden joukkueeseen. Punamustissa etenkin molempiin suuntiin pelaaminen on arvokas taito.

– ”Ellu” on joukkueen monivuotinen luottopelaaja. Olen valmentanut häntä jo B-tytöissä, joten kyseessä on todella tuttu pelaaja. Ellu on vahva 1v1-pelaaja molempiin suuntiin. Hän on äärettömän rauhallinen pallon kanssa ja pystyy tekemään hyökkäyksiä tukevia nousuja. Lisäksi hän kykenee pelaamaan tarpeen mukaan useammalla eri pelipaikalla, Väisänen totesi.

– Ellu on vasta liittynyt joukkueen mukaan talven jälkeen, joten nyt on tärkeää päästä nopeasti hyvään harjoitusrytmiin.

Salmi odottaa jo innolla tosipelien alkamista. Hän uskoo, että PK-35 Vantaalla on jälleen kasassa iskukykyinen joukkue.

– Odotan innolla alkavaa kautta ja paluuta liigaan. On hienoa, että joukkue on saanut muutaman nuoren ja taitavan pelaajan vahvistamaan runkoa. Itse odotan tältä kaudelta kovia pelejä sekä kehittymistä yksilönä ja joukkueena, Salmi sanoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com