IMG 20191211 WA0016

Punamustien harjoitusottelut käyntiin sunnuntaina

PK-35 Vantaa pelaa sunnuntaina vuoden 2020 ensimmäisen harjoitusottelunsa. Punamustat ottavat mittaa mustavalkoisista, kun Turun Palloseura vierailee Myyrmäessä. Ottelu pelataan sunnuntaina 12.1. klo 13.00 Myyrmäki-hallissa.

Virallisista otteluista poiketen sunnuntain harjoituspeli koostuu kolmesta 30-minuuttisesta jaksosta, minkä myötä joukkueiden valmennuksilla on enemmän mahdollisuuksia antaa palautetta, suorittaa pelaajavaihtoja tai tehdä taktisia muutoksia. Harjoitusottelu on kummallekin joukkueelle vuoden ensimmäinen ja tärkeä osa valmistautumista kohti kuun lopussa alkavia Suomen Cupin lohkovaiheen koitoksia.

Sunnuntai-iltapäivän vastustaja TPS sijoittui kaudella 2019 Naisten Liigassa seitsemänneksi. Talven aikana merkittävin muutos Aurajoen rannoilla on ollut Sami Haltian paluu mustavalkoisten päävalmentajaksi muutaman vuoden tauon jälkeen. Pelaajiston osalta muutokset ovat olleet maltillisia. Annika Haanpää siirtyi Turusta Tikkurilaan ja tilalle TPS sai Rauman Pallo-Iiroista lupaavan nuoren hyökkääjän Viivi Ollonqvistin.

Vuoden ensimmäinen ottelu on samalla myös PK-35 Vantaan kotiyleisölle mahdollisuus nähdä joukkue pitkästä aikaa tositoimissa ja tilaisuus nähdä uusia pelaajia ensimmäistä kertaa Punamustien paidassa. Täysin uusina pelaajina ryhmään ovat liittyneet Oona Sevenius, Eerika Appelqvist ja Emmi Mäensivu. Wilma Forsblomin, Tytti Kemppaisen ja Siiri Koivulan otteita sen sijaan ehdittiin nähdä hieman jo viime kaudella, mutta nyt kolmikko on alusta lähtien täysipainoisesti mukana.

Lähtökohdat sunnuntain otteluun eivät olet aivan optimaaliset, sillä flunssa-aalto ja muutama loukkaantuminen verottavat Punamustien ryhmää. Kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pienestä lihasvammasta kärsivä Anna Vlasoff sekä pitkästä loukkaantumisestaan kuntoutuva Aurora Troberg.

PK-35 Vantaa saa jalkeille määrällisesti riittävän pelaajaryhmän, mutta osa pelaajista on vasta palannut harjoituksiin sairastelun jälkeen, joten heidän rasituksensa suhteen halutaan vielä ottaa varovasti ja päätöksiä pelaamisesta tehdään vasta pelipäivänä. Sen myötä PK-35 Vantaa saa sunnuntain peliin poikkeuksellisesti muutamia täydennyksiä  VJS:n 06-poikajoukkueesta. Tällä tavalla pystytään takaamaan hyvin kauteen valmistautumista tukeva harjoitusottelu sekä Punamustille että vierasjoukkue TPS:lle.

Ennen ottelun alkua pidetään minuutin hiljainen hetki kahden joulukuussa menehtyneen PK-35 Vantaan luottotalkootyöntekijän muistolle.

PK-35 Vantaa – TPS pelataan sunnuntaina 12.1. klo 13.00 Myyrmäki-hallissa. Otteluun on vapaa pääsy.