IMG 20191211 WA0016

Punamustien harjoitusottelut käyntiin sunnuntaina

PK-35 Vantaa pelaa sunnuntaina vuoden 2020 ensimmäisen harjoitusottelunsa. Punamustat ottavat mittaa mustavalkoisista, kun Turun Palloseura vierailee Myyrmäessä. Ottelu pelataan sunnuntaina 12.1. klo 13.00 Myyrmäki-hallissa.

Virallisista otteluista poiketen sunnuntain harjoituspeli koostuu kolmesta 30-minuuttisesta jaksosta, minkä myötä joukkueiden valmennuksilla on enemmän mahdollisuuksia antaa palautetta, suorittaa pelaajavaihtoja tai tehdä taktisia muutoksia. Harjoitusottelu on kummallekin joukkueelle vuoden ensimmäinen ja tärkeä osa valmistautumista kohti kuun lopussa alkavia Suomen Cupin lohkovaiheen koitoksia.

Sunnuntai-iltapäivän vastustaja TPS sijoittui kaudella 2019 Naisten Liigassa seitsemänneksi. Talven aikana merkittävin muutos Aurajoen rannoilla on ollut Sami Haltian paluu mustavalkoisten päävalmentajaksi muutaman vuoden tauon jälkeen. Pelaajiston osalta muutokset ovat olleet maltillisia. Annika Haanpää siirtyi Turusta Tikkurilaan ja tilalle TPS sai Rauman Pallo-Iiroista lupaavan nuoren hyökkääjän Viivi Ollonqvistin.

Vuoden ensimmäinen ottelu on samalla myös PK-35 Vantaan kotiyleisölle mahdollisuus nähdä joukkue pitkästä aikaa tositoimissa ja tilaisuus nähdä uusia pelaajia ensimmäistä kertaa Punamustien paidassa. Täysin uusina pelaajina ryhmään ovat liittyneet Oona Sevenius, Eerika Appelqvist ja Emmi Mäensivu. Wilma Forsblomin, Tytti Kemppaisen ja Siiri Koivulan otteita sen sijaan ehdittiin nähdä hieman jo viime kaudella, mutta nyt kolmikko on alusta lähtien täysipainoisesti mukana.

Lähtökohdat sunnuntain otteluun eivät olet aivan optimaaliset, sillä flunssa-aalto ja muutama loukkaantuminen verottavat Punamustien ryhmää. Kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pienestä lihasvammasta kärsivä Anna Vlasoff sekä pitkästä loukkaantumisestaan kuntoutuva Aurora Troberg.

PK-35 Vantaa saa jalkeille määrällisesti riittävän pelaajaryhmän, mutta osa pelaajista on vasta palannut harjoituksiin sairastelun jälkeen, joten heidän rasituksensa suhteen halutaan vielä ottaa varovasti ja päätöksiä pelaamisesta tehdään vasta pelipäivänä. Sen myötä PK-35 Vantaa saa sunnuntain peliin poikkeuksellisesti muutamia täydennyksiä  VJS:n 06-poikajoukkueesta. Tällä tavalla pystytään takaamaan hyvin kauteen valmistautumista tukeva harjoitusottelu sekä Punamustille että vierasjoukkue TPS:lle.

Ennen ottelun alkua pidetään minuutin hiljainen hetki kahden joulukuussa menehtyneen PK-35 Vantaan luottotalkootyöntekijän muistolle.

PK-35 Vantaa – TPS pelataan sunnuntaina 12.1. klo 13.00 Myyrmäki-hallissa. Otteluun on vapaa pääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com