Tia Maria Jaakonsaari 2020

Tia-Maria Jaakonsaari jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Tia-Maria Jaakonsaaren kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. 25-vuotias keskikenttäpelaaja aloittaa jo peräti kymmenennen kautensa Punamustien riveissä.

Jaakonsaari on aloittanut jalkapalloilijan taipaleensa Puistolan Urheilijoiden riveissä, mistä hän siirtyi B-tyttöikäisenä PK-35:n paitaan. Sieltä hän ponnisti heti yhden B-tyttökauden jälkeen PK-35 Vantaan liigaryhmään. Vielä debyyttikaudella 2011 pelit jäivät muutamaan, mutta sen jälkeen Jaakonsaari on tottunut kantamaan vastuuta aina kunnossa ollessaan.

Taitavan pelaajan viime kaudet ovat olleet rikkonaisia, mutta yhteensä Jaakonsaari on pelannut urallaan 101 Naisten Liigan ottelua ja viimeistellyt niissä yhdeksän maalia. Hän on saavuttanut PK-35 Vantaan paidassa yhteensä kuusi Suomen mestaruutta, neljä Suomen Cupin mestaruutta ja liiganousun menneellä kaudella.

Kausi 2019 jäi Jaakonsaaren osalta vajaaksi, sillä hän toipui pelikuntoon vasta loppukeväästä ja suuntasi elokuussa loppuvuoden ajaksi Etelä-Koreaan vaihto-opiskelujen merkeissä. Yhteensä hän ehti pelata Ykkösessä kuusi ottelua, joissa hän onnistui kertaalleen maalinteossa. Suomen Cupissa otteluita kertyi kaksi ja osumia yksi. Lisäksi Jaakonsaari pelasi kahdessa Mestarien liigan ottelussa Tallinnassa.

Pelitapa tulee jo selkäytimestä

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen odottaa, että Jaakonsaari on kuntoon päästyään jälleen tärkeä palanen joukkueen pelissä. Hän on lukeutunut pitkään Punamustien kantaviin voimiin ja pallonhallintaan nojaava pelitapa tulee jo selkäytimestä.

– ”Tiksun” kannalta viime kausi oli enemmän kuntoutuskausi ja hän pääsi hiljalleen pelirytmiin. Nyt hän vietti syksyn vaihto-opiskelun merkeissä ja on saanut kuntouttaa jalkaansa rauhassa. Uskomme, että tämä on taas Tiksun kausi ja hän pääsee täysipainoisesti peleihin mukaan, Väisänen sanoi.

– Hänessä tärkeitä asioita ovat kokemus, rauhallisuus, päättäväisyys ja pelin ohjaaminen. Tiksu on ollut mukana niin kauan, että hän tuntee pelitapamme todella hyvin. Hän pystyy neuvomaan myös nuoria pelaajia ja auttamaan heitä yhä paremmin pelitapaan sisään myös pelin sisällä.

Jaakonsaari on totuttu näkemään pelin keskiössä keskikentällä rytmittämässä Punamustien pallollista peliä. Samaa valmennus odottaa häneltä myös tulevalla kaudella, mutta alkavalla kaudella tavoitteena on samalla myös monipuolistaa joukkueen pelaamista entisestään.

– Tiksu on hyvä kaksinkamppailuissa ja eteenpäin puolustamisessa. Hänellä on nopeat jalat ja hän pystyy avaamaan sekä rakentamaan peliä hyvin, Väisänen arvioi.

– Hänen vahvuutensa ovat ilman muuta pallonhallintapelissä: Tiksu osaa liikkua pallon kanssa ja ilman sekä syöttää hyvin. Alkavalla kaudella toivomme, että pienen alueen syöttöjen lisäksi hän pystyisi vielä enemmän mahdollistamaan myös nopeampia hyökkäyksiä isommilla syötöillä.

Jaakonsaaren mukaan PK-35 Vantaa on tiivis yhteisö, jossa jatkaminen tuntui luontevalta. Ennen pelillisiä tavoitteita hän pitää tärkeänä, että saisi alle ehjän talvikauden ja pääsisi taas täyteen pelikuntoon.

– Tämä on kuin perhe, jota on vaikea jättää. Takana on nyt pari erittäin rikkinäistä kautta ja neljä kuukautta ilman jalkapallon pelaamista, joten ensisijaisena toiveena on saada jalka täysin kuntoon ja pysyä terveenä, Jaakonsaari tiivisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com