Anna Vlasoff 2020

Anna Vlasoff jatkaa Punamustien puolustuslinjassa

PK-35 Vantaa on solminut puolustaja Anna Vlasoffin kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. 32-vuotias puolustaja palasi viime talvena Punamustiin seitsemän vuoden tauon jälkeen ja nousi heti joukkueen ehdottomien avainpelaajien joukkoon.

Vlasoff on joukkueensa kokenein pääsarjapelaaja, sillä hän on pelannut urallaan peräti 241 Naisten Liigan ottelua ja viimeistellyt niissä 19 maalia. Punamustien lisäksi puolustaja on edustanut liigaurallaan myös Puistolan Urheilijoita, Tikkurilan Palloseuraa, HJK:ta ja FC Honkaa. Komean ottelumääränsä myötä Vlasoff on kaikkien aikojen toiseksi eniten Naisten Liigan otteluita pelannut pelaaja. Suomen mestaruuksia hän on saavuttanut kolme, joista kaksi ensimmäistä tulivat PK-35 Vantaan paidassa. Lisäksi Vlasoff on ollut nostamassa Punamustia kahdesti pääsarjaan.

Menneellä kaudella Vlasoff pelasi Punamustien kaikissa 22 Ykkösen ottelussa. Hän lukeutui joukkueen ehdottomiin luottopelaajiin, sillä hän yhtä loppuhetkien vaihtokomennusta lukuun ottamatta hän pelasi kaikissa peleissä myös täydet minuutit.

Vasemman puolustajan pelipaikkaansa nähden Vlasoff saalisti myös varsin kunnioitettavat tehot, sillä hän tehtaili Ykkösessä peräti kahdeksan maalia ja tarjoili lisäksi syötön neljään osumaan. Suomen Cupissa hän pelasi kaikki neljä ottelua ja viimeisteli niissä kolme maalia. Myös Mestarien liigassa Vlasoff pelasi kaikki kolme ottelua ja onnistui kertaalleen maalinteossa.

”Täysin periksiantamaton pelaaja”

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Vlasoff on tärkeä palanen PK-35 Vantaan joukkueessa. Hän sopii ominaisuuksiltaan erinomaisesti joukkueelle ominaiseen pelityyliin ja pystyy antamaan arvokkaan panoksen niin puolustus- kuin hyökkäyssuunnan pelaamiseen.

– ”Haba” on kokenut pelaaja, mutta on mahtavaa, miten hän edelleen haluaa kehittää itseään. Hän on omaksunut joukkueemme pelitavan hyvin ja on tarpeeksi rohkea toteuttamaan sitä. Pienestä koostaan huolimatta Haba on fyysisesti todella vahva pelaaja. Lisäksi hän on juoksuvoimainen ja erittäin hyvä 1v1 tilanteissa, Väisänen totesi.

– Kyseessä on puolustaja, joka haluaa tehdä maaleja eli siltäkin osin Haba sopii meille hyvin. Hän pystyy koko ajan tukemaan hyökkäyksiä hyvillä nousuillaan ja myös viimeistelemään itse, kuten olemme monta kertaa nähneet. Haba pystyy pelaamaan puolustuksessa millä pelipaikalla tahansa ja tarvittaessa häntä voidaan käyttää myös hyökkäyspäässä, mikä antaa meille todella paljon erilaisia vaihtoehtoja.

Väisäsen mukaan Vlasoff tekee kentällä aina kaikkensa joukkueen eteen. Lisäksi hänellä on tärkeä rooli myös ilmapiirin luomisessa arkisessa tekemisessä.

– Haban kohdalla myös hänen luonteensa on tärkeä vahvuus. Kentällä Haba on täysin periksiantamaton, mutta samalla hän on hauska tyyppi, joka tuo joukkueen tekemiseen iloa, Väisänen kiitteli.

Vlasoff jatkaa Punamustien riveissä hyvillä mielin. Hän uskoo, että PK-35 Vantaa pystyy tarjoamaan hänelle tälle hetkellä parhaalla tavalla hänen tavoitteitaan tukevan ympäristön. Myös joukkueen valmennus painoi vaakakupissa.

– Minulla on tosi hyvät fiilikset jatkosopimuksesta. Päätös oli helppo, sillä haluan pelata Suomen taitavimmassa joukkueessa. Se, että ympärillä on loistavia pelaajia, kehittää myös omaa pelaamista. Koen, että joukkueen pelityylin ansiosta pystyn käyttämään omia vahvuuksiani paremmin, Vlasoff sanoi.

– Pelaamisen lisäksi tietysti parasta on, että joukkueessa on hienoja ihmisiä, joiden kanssa viihtyy ja on hauskaa. Saman valmennuksen jatkaminen totta kai vaikutti päätökseeni. Siinä on hyvä kombo! Odotan etenkin, että Pasin piiskalla pääsen entistä kovempaan lentoon!

Vlasoffin mukaan Punamustilla on jalkeilla hyvä yhdistelmä nuoria ja kokeneempia pelaajia. Puolustajan mukaan tavoitteet ovat korkealla niin joukkueena kuin henkilökohtaisella tasolla.

– On tärkeää ja hienoa, että suurin osa viime kauden pelaajista jatkaa. On myös mukavaa saada uusia, innokkaita, motivoituneita ja taitavia nuoria pelaajia mukaan. Näyttää siltä, että he ovat jo sopeutuneet ryhmään hyvin, Vlasoff totesi.

– Tavoitteenani on kehittyä uudelle tasolle ja nauttia jalkapallosta. Sen eteen tehdään kovasti hommia joka päivä. Motivaatiota ja intoa on kuin nuorella varsalla! Kokeneena pelaajana yritän parhaani mukaan näyttää nuoremmille hyvää esimerkkiä. On selvää, että haluan auttaa joukkuetta ja muita pelaajia kehittymään ja menestymään. Emme lähde peleihin läpsyttelemään, se on varmaa. Eiköhän siitä mestaruudesta taistella niin kuin aiemminkin.

Alkavalla kaudella Naisten Liigassa pelataan poikkeuksellisen paljon pääkaupunkiseudun paikallisotteluita, jotka tuovat oman mausteensa sarjakauteen. Vlasoff odottaa tulevia liigakoitoksia jo innolla.

– On mahtavaa päästä taas liigakentille. Napapiiri on jo nähty! Pääkaupunkiseudulta on nyt monta joukkuetta ja uskon, että peleissä tulee olemaan lämmin tunnelma – ja sehän sopii!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com