Netta Koso 2020

Kauden 2019 tehopelaaja Netta Koso jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa ja hyökkääjä Netta Koso ovat allekirjoittaneet kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. Taitava ja juonikas hyökkäyspään pelaaja oli menneellä kaudella Punamustien paras maalintekijä.

28-vuotias Koso on Länsi-Vantaan kenttien ja Vantaan Jalkapalloseuran kasvatti. PK-35 Vantaan riveihin hän siirtyi kaudelle 2013. Hän on edustanut seuraa yhtäjaksoisesti siitä lähtien, joten tuleva kausi on hänelle jo kahdeksas Punamustien riveissä.

Menneellä kaudella Koso pelasi Ykkösessä 15 ottelua, joissa hän tehtaili 12 maalia ja teki lisäksi esityön yhdeksään osumaan. Koso oli Punamustien paras maalintekijä ja myös syöttö- sekä ottelumäärät huomioiden yksi joukkueen tehokkaimmista pelaajista. Suomen Cupissa hän pelasi neljässä ottelussa ja osui kahdesti. Lisäksi hän pelasi PK-35 Vantaan kaikissa kolmessa Mestarien liigan ottelussa ja onnistui niissäkin maalinteossa kertaalleen.

Liigaurallaan Koso on pelannut yhteensä 52 ottelua ja viimeistellyt niissä 11 maalia. Hän on saavuttanut PK-35 Vantaan paidassa neljä Suomen mestaruutta, kaksi Suomen Cupin mestaruuden ja liiganousun tänä syksynä.

”Yksi Suomen taitavimmista pelaajista”

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen uskoo, että Kosolla on kaikki edellytykset pelata tulevana vuonna uransa paras liigakausi. Kykynsä pelaaja on todistanut jo moneen otteeseen ja nyt tavoitteena on pysyä pelikunnossa läpi kauden.

– Pitkän loukkaantumisensa jälkeen Netalla on nyt alla ehjin vuosi pitkään aikaan. Siitä huolimatta tämä syksykin on vielä edetty rauhassa, mutta äärettömän nousujohteisesti. Tähtäin on ollut vahvasti ensi kaudessa. Pohjatyöt on tehty todella hyvin, joten Netta on nyt valmiimpi kuin koskaan aloittamaan kovemman harjoittelun. Samalla on ollut kiva nähdä Netan silmistä se ilo ja kova halu näyttää, Väisänen sanoi.

– Kunnossa ollessaan Netta on varmasti yksi Suomen parhaista ja taitavimmista pelaajista. Peliymmärrys ja –taito ovat todella kovalla tasolla ja hänellä on totta kai myös paljon kokemusta. Hän osaa liikkua oikeisiin paikkoihin oikeaan aikaan ja antaa oikea-aikaisia ratkaisusyöttöjä. Lisäksi hän osaa viimeistellä hyvin ja on pienestä koostaan huolimatta  myös hyvä pääpelaaja.

Koson mukaan päätös Punamustista jatkamisesta syntyi helposti. Toimintaympäristö on jo pitkältä ajalta tuttu ja hyväksi havaittu, joten juonikas pelaaja odottaa uutta kautta innokkaana.

– Fiilikset jatkosopimuksesta ovat hyvät. Viime kauden seikkailun jälkeen on mukavaa lähteä taas kohti uutta kautta. Täällä on useamman vuoden ajalta tuttu ympäristö ja tuttu taustatiimi. Treeneissä on näkynyt vahvasti tekemisen meininki ja positiivinen ilmapiiri. Jatkan oikein hyvillä mielin Vantaalla, Koso totesi.

PK-35 Vantaa valmistautuu uuteen kauteen poikkeuksellisesti nousijajoukkueena, mutta Koso uskoo, että jalkeilla on jälleen todella kilpailukykyinen ryhmä.

– Joukkueen osalta odotan ensi kautta odottavaisin fiiliksin. On kiva päästä pelaamaan taas liigaa, johon ehdottomasti kuulumme. Meillä ei mielestäni ole nyt samanlaisia paineita kuin aiempina vuosina mestarijoukkueena, vaan jatkamme kovaa työntekoa ja menemme nauttimaan monipuolistuneesta pelaamisestamme, Koso sanoi.

– Tavoitteita joukkueella tietysti on, se on päivänselvä asia. Olemme saaneet ryhmäämme uusia vahvistuksia, jotka ovat pääosin todella taitavia ja hyviä nuoria pelaajia. Kaikki ovat päässeet nopeasti ja hyvin sisälle joukkueeseen, mikä on hieno ja tärkeä asia joukkueen yhteishenkeä ja pelitapaamme ajatellen.

Kausi 2019 oli Kosolta vihdoin varsin ehjä ja sen myötä myös tehoja syntyi mukavasti. Tulevalla kaudella hän haluaa jatkaa samalla kaavalla. Koso kertoo panostaneensa ennen kaikkea siihen, että fyysiset lähtökohdat kauteen olisivat parhaat mahdolliset.

– Henkilökohtaisesti odotukset ensi kauteen ovat aika korkealla. Viime talvesta asti kuntoutumiseni on ollut erittäin nousujohteista. Viime kausi oli moneen vuoteen ensimmäinen kausi ilman isoja loukkaantumisia, joten pohja alkaa hiljalleen olla kunnossa. Olen panostanut talven aikana erityisesti fysiikkaan, joten tästä on hyvä jatkaa kohti kauden alkua. Suurin tavoitteeni on pysyä kunnossa ja jatkaa nousujohteista tekemistä sekä pysyä kentän puolella auttamatta joukkuettamme.

Lopuksi Koso lähettää vielä terveiset Vantaan ja koko pääkaupunkiseudun jalkapalloväelle.

– Tulkaa seuraamaan Myyrmäkeen viihdyttävää jalkapalloa! Vielä ehdit tilaamaan myös kausikortin alennushintaan!