Sanna Saarinen 2020

Kapteeni Sanna Saarinen jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut keskikenttäpelaaja Sanna Saarisen kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. Tuleva kausi on joukkueen monivuotiselle kapteenille jo 11. kausi Punamustien paidassa.

28-vuotias Saarinen on kantanut PK-35 Vantaan pelipaitaa seuran perustamisesta lähtien. Hän liittyi joukkueeseen kaudella 2009, jonka päätteeksi seura nousi ensimmäistä kertaa Naisten Liigaan. Samalla Saarinen on Punamustien nykyjoukkueen ainoa pelaaja, joka on ollut mukana seuran jokaisella liigakaudella. Vuodet ovat olleet menestyksekkäitä, sillä Saarinen on saavuttanut PK-35 Vantaan paidassa kaikkiaan seitsemän Suomen mestaruutta, neljä Suomen Cupin voittoa ja kaksi liiganousua.

Keskikenttäpelaaja vietti viime kevään vaihto-opiskelujen merkeissä Italiassa ja palasi joukkueen vahvuuteen kesäkuussa. Sen jälkeen Saarinen ehti pelata 14 Ykkösen ottelua, joissa hänen tililleen kirjattiin kahdeksan maalia ja kuusi maalisyöttöä. Suomen Cupin syksyn kierroksilla Saarinen pelasi kaikki neljä ottelua ja viimeisteli niissä yhtä monta maalia. Kotimaan pelien lisäksi kapteeni pelasi myös kaikissa Punamustien Mestarien liigan otteluissa.

Liigaurallaan Saarinen on pelannut yhteensä 171 ottelua ja viimeistellyt niissä 75 maalia. Nykyisten liigapelaajien joukossa Saarinen on kauteen lähdettäessä eniten maaleja Naisten Liigassa tehnyt pelaaja. Kapteeni pitää hallussaan ykkössijaa myös PK-35 Vantaan eniten kansainvälisiä pelejä pelanneena pelaajana, sillä Saarisella on tilillään peräti 25 Mestarien liigan ottelua, joissa on syntynyt 12 maalia. Naisten A-maajoukkueessa hän on esiintynyt 17 kertaa ja osunut kolmesti.

”Voimme saavuttaa hienoja asioita”

Pitkään PK-35 Vantaata edustaneen Saarisen mukaan jatkopäätös syntyi helposti. Hän uskoo, että Punamustien tuttu pelitapa, valmennus, olosuhteet ja kanssapelaajat tarjoavat parhaan mahdollisen ympäristön kehitykselle. Hänen mukaansa myös joukkueen hyvä ilmapiiri on tärkeässä roolissa, kun kentällä tavoitellaan jälleen menestystä.

– Jatkan totta kai tosi hyvillä mielin. Täällä on loistavat olosuhteet ja valmennus, minkä lisäksi porukkaan on saatu sekä taustavoimiin että kentälle loistavia ihmisiä. Olemme treenanneet jo useamman viikon yhdessä ja treeneissä on loistava tekemisen meininki hyvällä huumorilla höystettynä, Saarinen sanoi.

– Koen, että PK-35 Vantaassa pystyn kehittymään tulevalla kaudella kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi harjoittelemalla ammattimaisesti sekä joukkueen kanssa että omalla ajalla. Uskon pelitapaamme ja siihen, että voimme joukkueena saavuttaa hienoja asioita myös tulevalla kaudella.

PK-35 Vantaa pelasi kauden 2019 poikkeuksellisesti naisten Ykkösessä, mutta palasi vakuuttavan kauden päätteeksi takaisin pääsarjaan. Saarinen on nykyjoukkueen ainoa pelaaja, jolla on aiempaa kokemusta liiganousuista. Punamustien edellinen nousukausi vuonna 2010 päättyi heti mestaruusjuhliin.

– Odotan tulevalta kaudelta etenkin kovia pelejä ja hauskoja hetkiä. Lähtökohdat ovat totta kai hieman erilaiset moneen aikaisempaan kauteen nähden, sillä lähdemme kauteen nousijajoukkueena. Se on siinäkin mielessä mielenkiintoista, että viimeksi olen ollut samassa tilanteessa kymmenen vuotta sitten edellisen liiganousun jälkeen ensimmäisellä liigakaudellani, Saarinen kertoi.

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Saarinen on joukkueelle todella arvokas pelaaja niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Kapteeni johtaa esimerkillään ja on myös pelillisesti tärkeä palanen joukkueen pelaamisessa.

– Sanna on tietysti joukkueen pitkäaikainen kapteeni. Hän toimii loistavana malliesimerkkinä muille niin harjoituksissa, peleissä kuin myös kentän ulkopuolella. Sanna oli viime vuonna hyvin mukana vaikeissa hetkissä ja tärkeä palanen läpi vuoden, vaikka hän ei ollutkaan keväällä fyysisesti läsnä. Nyt on hienoa lähteä taas uuteen liigakauteen tutun kapteenin johdolla, Väisänen sanoi.

– Kyseessä on taitava pelaaja, joka pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalla ja tuomaan sen myötä paljon lisää mahdollisuuksia joukkueen pelaamiseen ja ryhmityksiin. Sanna pystyy pitämään palloa omalla joukkueella ja rytmittämään peliä. Lisäksi hän on hyvä viimeistelijä ja jaksaa tehdä töitä molempiin suuntiin koko pelin ajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com