Aurora Troberg 2020

Aurora Troberg jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Aurora Trobergin kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. Parhaillaan loukkaantumisesta toipuva nopeajalkainen hyökkääjä aloittaa toisen kautensa Punamustien ryhmässä.

23-vuotias Troberg siirtyi Punamustiin vuosi sitten FC Espoon riveistä. Juniorivuotensa eri espoolaisseuroissa viettäneellä pelaajalla on vankka yleisurheilutausta ja jopa Suomen mestaruuksia, mikä on tarjonnut erinomaisen fyysisen pohjan myös jalkapallouralle. Siitä saatiin esimakua jo viime kaudella, kun Troberg aiheutti nopeudellaan puolustajille suuria vaikeuksia niin kotimaan kentillä kuin myös kansainvälisissä otteluissa. Hyökkääjän kausi päättyi kuitenkin ennen aikojaan polvivammaan jo loppukesästä.

Troberg vietti viime kevään Kanadassa vaihto-opiskelun merkeissä, mutta liittyi joukkueen vahvuuteen vihdoin huhtikuun lopussa. Sen jälkeen hän ehti ennen loukkaantumistaan pelata Ykkösessä 12 ottelua, joissa hän kirjasi tililleen myös viisi maalia. Suomen Cupissa Troberg pelasi kaksi ottelua ja osui niissä kahdesti.  Naisten Mestarien liigassa hän esiintyi kahdessa ottelussa.

Huolellisen kuntoutuksen kautta kentille

Viime kausi lähti Trobergin osalta hyvin käyntiin, mutta ikävä loukkaantuminen pakotti hänet loppukaudeksi katsomon puolelle. Nyt kuntoutuminen on jo hyvässä vauhdissa ja hyökkääjä odottaa uutta kautta jo innolla, vaikka tiedostaa pelikuntoon pääsemisen vievän vielä pitkään.

– Jatkan joukkueen mukana odottavaisin mielin. Viime kaudesta jäi vähän hampaankoloon loukkaantumisen takia. Toivottavasti kuntoutuminen sujuu suunnitelmien mukaan ja pääsisin mahdollisimman nopeasti harjoittelemaan joukkueen kanssa, Troberg sanoi.

– Tulevalla kaudella haluan kehittää etenkin teknisiä taitojani ja totta kai odotan innolla liigapelejä.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Troberg ehti jo viime kaudella osoittaa kykyjään. Samalla hän kuitenkin painotti, että työ jäi vielä kesken ja kuntoutuksen jälkeen hyökkääjällä on edellytyksiä ottaa vielä isoja kehitysaskelia.

”Auru” pääsi hyvin joukkueen mukaan ja meni koko ajan eteenpäin, joten oli todella harmi, että kausi jäi loukkaantumisen takia kesken. Tässä vaiheessa hyvä kuntoutus on tietysti tärkein asia. Aurulla on niin vahva urheilutausta, että hän varmasti hoitaa kuntoutusprosessin niin hyvin kuin mahdollista ja uskomme hänen pääsevän hyvään kuntoon. Harjoituksiin palatessaan hänen pitää olla mahdollisimman valmis fyysisesti, jotta pystymme keskittymään niihin osa-alueisiin, joita haluamme vielä kehittää, Väisänen totesi.

– Aurulla on todella paljon potentiaalia, joten toivomme hänen pääsevän lunastamaan sitä toden teolla. Hänen pallollinen tekemisensä parani koko ajan, minkä myötä Auru pystyi hyödyntämään myös nopeuttaan yhä paremmin. Etenkin 1v1 -tilanteissa hän on äärettömän hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com