Aurora Troberg 2020

Aurora Troberg jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Aurora Trobergin kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. Parhaillaan loukkaantumisesta toipuva nopeajalkainen hyökkääjä aloittaa toisen kautensa Punamustien ryhmässä.

23-vuotias Troberg siirtyi Punamustiin vuosi sitten FC Espoon riveistä. Juniorivuotensa eri espoolaisseuroissa viettäneellä pelaajalla on vankka yleisurheilutausta ja jopa Suomen mestaruuksia, mikä on tarjonnut erinomaisen fyysisen pohjan myös jalkapallouralle. Siitä saatiin esimakua jo viime kaudella, kun Troberg aiheutti nopeudellaan puolustajille suuria vaikeuksia niin kotimaan kentillä kuin myös kansainvälisissä otteluissa. Hyökkääjän kausi päättyi kuitenkin ennen aikojaan polvivammaan jo loppukesästä.

Troberg vietti viime kevään Kanadassa vaihto-opiskelun merkeissä, mutta liittyi joukkueen vahvuuteen vihdoin huhtikuun lopussa. Sen jälkeen hän ehti ennen loukkaantumistaan pelata Ykkösessä 12 ottelua, joissa hän kirjasi tililleen myös viisi maalia. Suomen Cupissa Troberg pelasi kaksi ottelua ja osui niissä kahdesti.  Naisten Mestarien liigassa hän esiintyi kahdessa ottelussa.

Huolellisen kuntoutuksen kautta kentille

Viime kausi lähti Trobergin osalta hyvin käyntiin, mutta ikävä loukkaantuminen pakotti hänet loppukaudeksi katsomon puolelle. Nyt kuntoutuminen on jo hyvässä vauhdissa ja hyökkääjä odottaa uutta kautta jo innolla, vaikka tiedostaa pelikuntoon pääsemisen vievän vielä pitkään.

– Jatkan joukkueen mukana odottavaisin mielin. Viime kaudesta jäi vähän hampaankoloon loukkaantumisen takia. Toivottavasti kuntoutuminen sujuu suunnitelmien mukaan ja pääsisin mahdollisimman nopeasti harjoittelemaan joukkueen kanssa, Troberg sanoi.

– Tulevalla kaudella haluan kehittää etenkin teknisiä taitojani ja totta kai odotan innolla liigapelejä.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Troberg ehti jo viime kaudella osoittaa kykyjään. Samalla hän kuitenkin painotti, että työ jäi vielä kesken ja kuntoutuksen jälkeen hyökkääjällä on edellytyksiä ottaa vielä isoja kehitysaskelia.

”Auru” pääsi hyvin joukkueen mukaan ja meni koko ajan eteenpäin, joten oli todella harmi, että kausi jäi loukkaantumisen takia kesken. Tässä vaiheessa hyvä kuntoutus on tietysti tärkein asia. Aurulla on niin vahva urheilutausta, että hän varmasti hoitaa kuntoutusprosessin niin hyvin kuin mahdollista ja uskomme hänen pääsevän hyvään kuntoon. Harjoituksiin palatessaan hänen pitää olla mahdollisimman valmis fyysisesti, jotta pystymme keskittymään niihin osa-alueisiin, joita haluamme vielä kehittää, Väisänen totesi.

– Aurulla on todella paljon potentiaalia, joten toivomme hänen pääsevän lunastamaan sitä toden teolla. Hänen pallollinen tekemisensä parani koko ajan, minkä myötä Auru pystyi hyödyntämään myös nopeuttaan yhä paremmin. Etenkin 1v1 -tilanteissa hän on äärettömän hyvä.