IMG 20191023 WA0023

Punamustien valmennuskolmikko jatkaa myös tulevina kausina

PK-35 Vantaa jatkaa tutun valmennusryhmän komennossa myös tulevalla kaudella. Kuuden vuoden ajan menestyksekkään valmennuskolmikon muodostaneet Jari Väisänen, Pasi Jaakonsaari ja Jouni Puttonen ovat allekirjoittaneet Punamustien kanssa kaudet 2020 ja 2021 kattavat jatkosopimukset.

Valmennuskolmikko on työskennellyt nykymuodossaan yhdessä kaudesta 2014 lähtien. Sinä aikana PK-35 Vantaa on juhlinut neljää Suomen mestaruutta, yhtä hopeaa ja yhtä Suomen Cupin mestaruutta. Tänä syksynä joukkue voitti Ykkösen vakuuttavaan tyyliin ja juhli nopeaa paluuta Naisten Liigaan.

Hienon menestyksen lisäksi PK-35 Vantaa on onnistunut nykyisen valmennuskolmikon aikakaudella hyvin myös yksilöiden kehittämisessä. Viiden edellisen kauden aikana Punamustien riveistä on tapahtunut peräti yhdeksän siirtoa tasokkaisiin ulkomaisiin sarjoihin ja lisäksi yhdeksän pelaajaa on tehnyt ensiesiintymisensä naisten A-maajoukkueessa.

Väisänen nousi Punamustien päävalmentajaksi kaudelle 2014 toimittuaan sitä ennen apuvalmentajan roolissa. Myös Jaakonsaari liittyi valmennusryhmään samalla kaudella. Puttonen sen sijaan on toiminut tehtävässään yhtäjaksoisesti peräti kaudesta 2011 lähtien, joten hän aloittaa jo kymmenennen kautensa Punamustien maalivahtivalmentajana.

Kenttätyötä tekevän kolmikon lisäksi myös Pasi Oikarinen jatkaa tehtävässään joukkueen videovalmentajana. Punamustien fysiikkaharjoittelusta vastaavat alkaneella kaudella Marko Demidoff ja Janne Merikallio.

Sitoutunut ryhmä täynnä intoa

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan kausi 2019 oli vahva osoitus valmennusryhmän sitoutumisesta. Pitkään yhdessä toiminut tiimi piti myös vaikeuksien hetkellä yhtä, sai joukkueen rivit kasaan ja johdatti lopulta Punamustat riemukkaasti takaisin pääsarjaan.

– Tämä valmennusryhmä osoitti kuluneen vuoden aikana sitoutumisensa. Tiimi uskoi tähän juttuun, jatkoi hyvää tekemistä ja saavutti lopulta joukkueen yhteisen tavoitteen. Kun sitoutuminen on näin vahvaa, se kantaa pitkälle myös uuteen kauteen, Väisänen sanoi.

– Pasi Jaakonsaari, Jouni Puttonen ja Pasi Oikarinen olivat täysillä mukana jo viime kaudella ja nyt kaikki lähtevät uuteen kauteen varmasti entistäkin kovemmalla innolla.

Valmennusryhmä on tehnyt töitä yhdessä jo pitkään ja hienolla menestyksellä. Sitä tavoitellaan myös tulevalla kaudella, mutta Väisäsen mukaan kaiken perustana on joukkueen pelillinen kehitys. Kun pelaaminen kehittyy, tulokset kulkevat tavallisesti rinnalla.

– Nykyinen ydinryhmä jatkaa jo seitsemättä kautta yhdessä. Olemme pystyneet hienoihin suorituksiin ja joka vuosi joukkue ja sen pelaaminen ovat menneet eteenpäin. Tavoitteemme on, että kehityskäyrä kulkee edelleen ylöspäin, Väisänen totesi.

– Tulevalla kaudella yksi valmennuksen painopistealueista on fysiikan kehittäminen. Se on äärettömän tärkeää, jotta pelillinen identiteettimme olisi jatkossa entistäkin vahvempi. Kun joukkue on fyysisesti hyvässä kunnossa, se tuo myös uusia mahdollisuuksia pelin kehittämiseen.

Väisäsen, Jaakonsaaren ja Puttosen nyt solminut sopimukset kattavat kaudet 2020 ja 2021. PK-35 Vantaan puheenjohtajan Samu Liskin mukaan kaksivuotiset sopimukset luovat seuralle tärkeää jatkuvuutta ja takaavat hyvän pohjan tulevien vuosien urheilulliselle kehitykselle.

– ”Väikän”, Pasin ja ”Joken” jatkosopimukset ovat seuralle todella arvokas asia. Viimeisen kuuden vuoden tulokset puhuvat puolestaan: neljä Suomen mestaruutta, yksi hopea ja liiganousu tänä syksynä. Lisäksi kolmikko on tehnyt erinomaista työtä joukkueen pelaamisen ja yksiköiden kehittymisen suhteen, mistä hyvänä osoituksena meiltä on siirtynyt useita pelaajia ulkomaisiin huippusarjoihin, Liski sanoi.

– Seurassa on tapahtunut kuluneen vuoden aikana jonkin verran muutoksia, joten tutun valmennustiimin kaksivuotiset sopimukset tuovat kaivattua jatkuvuutta.  Heidän valmennuskaudellaan joukkueeseen on ajettu tasaisin väliajoin sisään joukko uusia nuoria pelaajia. Nyt sellainen ajankohta on jälleen käsillä, joten pidemmät sopimukset tuovat rauhaa myös joukkueen uusiutumiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com