Tytti Kemppainen, Sopimuskuva

Tytti Kemppainen Punamustien riveihin

PK-35 Vantaa on solminut Tytti Kemppaisen kanssa kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen. Jo kesällä muutaman ottelun lainakomennuksella käynyt hyökkääjä siirtyy Punamustiin Nurmijärven Jalkapalloseurasta.

27-vuotias Kemppainen on viettänyt jalkapallouransa pääosin NJS:n paidassa lukuun ottamatta kahta Kouvolan Susissa vietettyä kautta. Siellä hän pelasi naisten Ykköstä kausilla 2015 ja 2016. Päättyneellä kaudella Kemppainen oli mukana johdattamassa tappiottoman sarjakauden pelannutta NJS:ää ensin Kakkosen lohkovoittoon ja lopulta nousukarsintojen kautta Ykköseen. Kemppainen kirjasi tililleen 19 Kakkosen ottelua ja viimeisteli niissä 12 maalia.

Punamustien seuraajat saivat jo kesällä pientä esimakua Kemppaisen otteista, sillä hyökkääjä vietti kesäkuussa muutaman viikon lainalla PK-35 Vantaassa. Lainapestinsä aikana hän ehti pelata kolme Ykkösen ottelua, joissa syntyi yksi maali ja yksi maaliin johtanut syöttö.

Juoksuvoimaa ja fiksuja liikkeitä

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen uskoo, että Kemppainen on joukkueelle käyttökelpoinen pelaaja myös liigakentillä. Väisäsen mukaan hyökkääjällä on edelleen hyvät edellytykset ottaa jopa huomattavia kehitysaskeleita.

– Tytti kävi kesällä harjoittelemassa ja pelaamassa mukanamme ja osoitti jo silloin olevansa potentiaalinen hyökkääjä. Hän on äärettömän juoksuvoimainen pelaaja, joka pystyy tekemään oikea-aikaisia juoksuja ja fiksuja liikkeitä linjan taakse, Väisänen arvioi.

– Hän osoitti lainajaksollaan hyvän hyökkääjän ominaisuuksia. Mielestämme hän pystyy edelleen kehittymään paljon ja tuomaan hyvän lisän hyökkäyskalustoomme. Vaikka hänellä ei ole kokemusta pääsarjatasolta, uskomme että Tytin asenteella ja halulla kehittyä hänellä on kaikki mahdollisuudet nousta hyväksi liigatason hyökkääjäksi.

Kemppainen liittyy innolla mukaan PK-35 Vantaan ryhmään. Kesän lainapestin myötä joukkueen tekeminen ehti tulla jo hieman tutuksi, mutta nyt hyökkääjä pääsee mittaamaan osaamistaan myös liigatasolla.

– On tosi jännittävää siirtyä tulevaksi kaudeksi Punamustien riveihin. Kesällä muutamassa pelissä vierailleena jengi on jo vähän tuttu, ja hyvä meininki ja pelityyli vetävät puoleensa, Kemppainen sanoi.

– Tulevalta kaudelta odotan kovaa ja laadukasta pelaamista, omien taitojen kehittämistä ja totta kai kasapäin uusia kokemuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com