Emmi Mäensivu

Emmi Mäensivu Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut puolustaja Emmi Mäensivun kanssa kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen. Mäensivu siirtyy Punamustiin Vantaan Jalkapalloseurasta.

17-vuotias Mäensivu on Länsi-Vantaan jalkapallokenttien kasvatti, joka on pelannut kaikki juniorivuotensa VJS:n paidassa. Päättyneellä kaudella hän pelasi kasvattajaseuransa paidassa B-tyttöjen Ykköstä ja lukeutui joukkueensa luottopelaajiin. Ikäluokkansa SM-sarjaa Mäensivu on pelannut kaudella 2018.

Mäensivu pystyy pelaamaan alakerrassa sekä laitapuolustajan että keskuspuolustajan paikoilla. Tänä vuonna hän on noussut mukaan myös nuorisomaajoukkueisiin. Marraskuun lopussa Mäensivu leireilee Eerikkilässä alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kanssa.

Siirtymä VJS:stä ja PK-35 Vantaan riveihin on kevyt, sillä stadion ja ympäristö ovat jo ennestään tuttuja. Mäensivu on seurannut myös Punamustien otteita tarkasti, mutta hän myöntää, että uusi askel on aina jännittävä.

– Nyt on aika jännittävät ja odottavat tunnelmat. On kivaa päästä mukaan tähän joukkueeseen, kun kaikki kanssapelaajat ovat niin hyviä ja taitavia. Samalla on hienoa päästä näyttämään omia taitojani ja katsomaan, miten pärjään tällä tasolla, Mäensivu sanoi.

– Olen seurannut tätä joukkuetta varmaan viimeiset seitsemän vuotta. Asun lähellä ja olen käynyt aktiivisesti katsomassa pelejä.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Mäensivu on jo harjoituskentillä näyttänyt halunsa kehittyä ja haastaa itseään yhä korkeammalla tasolla.

– Emmi on potentiaalinen pelaaja, joka on noussut tänä syksynä mukaan myös maajoukkueleireille.  Hän on harjoitellut mukanamme jo syksyllä ja osoittanut, että haluaa mennä eteenpäin. Kyseessä on nopea ja kehityskelpoinen pelaaja, joka on valmis ottamaan peliurallaan seuraavan askeleen, Väisänen sanoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com