Roosa Bröijer 2020

Roosa Bröijer jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut monivuotisen luottopelaajansa Roosa Bröijerin kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen.  22-vuotias keskikenttäpelaaja aloittaa jo seitsemännen kautensa Punamustien mukana.

Bröijer on Länsi-Vantaan kasvatti, joka aloitti jalkapallotaipaleensa Vantaan Jalkapalloseuran paidassa. Sieltä hän siirtyi lopulta PK-35 Vantaan liigaryhmään ja teki ensiesiintymisensä Naisten Liigassa jo kaudella 2014. Lopullisesti hän vakiinnutti paikkansa avauskokoonpanossa kaudella 2016 ja oli mestarijoukkueessa heti näkyvässä roolissa.

Päättyneellä kaudella Bröijer pelasi Ykkösessä 20 ottelua, joissa hän viimeisteli 11 maalia ja teki esityön 14 osumaan. Maalit ja maalisyöttö huomioiden hän oli Punamustien sarjakauden tehokkain pelaaja. Sarjapeliosumien lisäksi Bröijer osui kahdesti myös Suomen Cupissa.

Pääsarjatasolla Bröijer on pelannut urallaan 77 ottelua ja tehnyt niissä 11 maalia. Hän on lukeutunut Punamustien ehdottomiin runkopelaajiin, mistä hyvänä osoituksena Bröijeriltä on jäänyt neljän viime kauden aikana väliin vain kaksi sarjapeliä.

Joukkueen kantavia voimia

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen on tyytyväinen monivuotisen runkopelaajan jatkosopimukseen. Hänen mukaansa VJS:n hyvästä 97-ikäluokasta noussut Bröijer otti nopeasti paikkansa Punamustissa ja on ollut siitä lähtien isossa roolissa.

– Roosa on lukeutunut tämän joukkueen kantaviin voimiin jo usean vuoden ajan. Hän on ollut nuoresta lähtien mukana ja kasvanut tähän ryhmään ja pelitapaan. Lisäksi Roosa on mainio värikäs persoona, joka tuo joukkueen arkeen hauskuutta ja iloa, mutta niiden myötä myös tekemisen meininkiä, Väisänen sanoi.

– Hän pystyy taidollaan ja tekemisellään toteuttamaan haluamaamme pelitapaa. Voisi jopa sanoa, että Roosa on yksi malliesimerkki tähän pelitapaan istuvasta pelaajasta. Hänellä on sellainen taito ja rytmi, jota ei Suomesta monelta löydy. Roosa pystyy pitämään pallon omalla joukkueella, luomaan tilanteita muille ja tarvittaessa päättämään niitä itsekin. Hän on meille äärettömän tärkeä pelaaja.

Bröijerin mukaan päätös jatkaa PK-35 Vantaassa syntyi helposti. Tulevan kauden aikana hän haluaa edelleen kehittyä kokonaisvaltaisesti pelaajana ja henkilökohtaiset tavoitteet on asetettu sen mukaisesti.

– Tämä on sellainen joukkue, jossa haluan pelata myös ensi kaudella ja ympäristö on tuttu. Nyt mukaan tulee uusia pelaajia, joten joukkue tietysti muuttuu jälleen hieman. Uskon, että meille tulee hyvä kausi ja on kiva päästä taas pelaamaan liigaa. Siellä pääsemme mittaamaan taas tasoamme vähän eri tavalla, Bröijer totesi.

– Tulevalla kaudella haluan keskittyä tosi paljon fysiikkaan ja laittaa sen kuntoon. Kun on paremmassa kunnossa, on myös kivempi pelata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com