Eerika Appelqvist

Eerika Appelqvist Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut Eerika Appelqvistin kanssa kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen. Nuori laitapelaaja siirtyy Punamustiin FC Hongasta. Espoolaisseurassa hän pelasi päättyneellä kaudella B-tyttöjen SM-sarjaa ja pääsi harjoittelemaan naisten liigajoukkueen mukana.

18-vuotias Appelqvist on pelannut kaikki juniorivuotensa FC Hongassa. Päättyneellä kaudella hän lukeutui FC Hongan B-tyttöjen luottopelaajiin ja pelasi lähes poikkeuksetta kaikki ottelut alusta loppuun. Suomen Cupissa Appelqvist pääsi kohtaamaan myös uuden seuransa. Hän pelasi täyden ottelun, kun espoolaisten B-tytöt kärsivät PK-35 Vantaan vieraana 4-1-tappion Myyrmäessä.

Appelqvist on esiintynyt myös Suomen eri nuorisomaajoukkueissa. Viimeksi hän leireili tammikuussa alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kanssa. Lisäksi hän kuului viime kesänä U17-tyttöjen EM-kisoissa upeasti kolmanneksi sijoittuneeseen maajoukkueryhmään.

Appelqvist hakee PK-35 Vantaasta uusia tuulia ja haluaa nyt ottaa kunnolla ensiaskeleensa liigatasolla. Hän uskoo sopeutuvansa Punamustien ryhmään hyvin niin pelillisesti kuin persoonana.

– Minulle on jäänyt sellainen kuva, että tänne on tosi helppoa tulla ja täällä on hyvä ilmapiiri. Odotan ensi kaudelta, että viihdyn täällä, saan hyvää treeniä ja kehityn pelaajana, Appelqvist sanoi.

– Olen yhteistyökykyinen ja helposti sopeutuva. Pelillisiltä ominaisuuksiltani olen nopea, taitava ja pallollisena rauhallinen pelaaja.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen uskoo, että Appelqvistilla on kaikki edellytykset ottaa tulevalla kaudella hyviä kehitysaskeleita. Väisäsen mukaan hän erottui positiivisesti jo syyskuun Suomen Cupin ottelussa.

– Eerika on laitapelaaja, joka pystyy pelaamaan useammalla eri pelipaikalla kummallakin puolella. Hän osoitti jo keskinäisessä pelissämme paljon sellaisia asioita, joita arvostamme pelaajassa.  Uskomme vakaasti että tässä ympäristössä Eerikalla on hyvät mahdollisuudet kehittyä entisestään, Väisänen totesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com