IMG 20190616 WA0024

PK-35 Vantaan sarjakausi huipentuu Rovaniemellä

Punamustilla on lauantaina edessään sarjakauden viimeinen ja samalla pisin vieraspelimatka. Nousulleen sinettiä hakeva PK-35 Vantaa matkaa nimittäin päätöskierroksella Lappiin Rovaniemen Palloseuran vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 19.10. klo 13.00 Rovaniemen keskuskentällä.

Lähtökohdat Ykkösen päätöskierrokselle ovat Punamustien osalta selkeät. Piste-eroa sarjakakkosena olevaan Pihlajamäen PK-35:een on kolme pistettä, joten yksikin piste riittäisi sinetöimään PK-35 Vantaan pikaisen paluun takaisin liigakentille. Lisäksi sen maaliero on kymmenen osumaa kilpailijaansa parempi, joten etumatka on viimeisen sarjakierroksen alla varsin turvallinen.

PK-35 Vantaa on voittanut Ykkösessä 21 ottelustaan peräti 19. Sen ainoat pistemenetykset ovat olleet vierastasapeli FC Herttaa vastaan Joensuussa sekä tappio HPS:n vieraana Helsingissä. Punamustien maaliero 89-9 on sarjan paras – joukkue on tehnyt eniten maaleja sekä päästänyt niitä vähiten.

Rovaniemelle sarjakärki matkustaa kolmen ottelun voittoputkessa, kun se kaatoi VIFKin ja GBK:n Ykkösessä sekä FC Espoon Suomen Cupissa. Kolmen ottelun yhteismaalit kirjattiin Punamustien hyväksi vakuuttavasti 20-0. Viime lauantaina taululle lyötiinkin Punamustien sarjakauden suurimmat voittolukemat, kun GBK taipui Myyrmäessä maalein 10-0. Kotijoukkueen osumista vastasivat maali-ilottelussa Siiri Koivula, Wilma Forsblom, Karoliina Autio, Kira Laurento sekä kahdesti osuneet Netta Koso, Anna Vlasoff ja Sanna Saarinen.

RoPS sen sijaan majailee Ykkösen sarjataulukossa kuudennella sijalla. Rovaniemeläisillä on kuitenkin vielä päätöskierroksella mahdollisuus kohentaa loppusijoitustaan, sillä viidentenä oleva PKKU on kerännyt vain yhden pisteen enemmän. PKKU:n maaliero on kuitenkin siinä määrin parempi, että käytännössä RoPSin nousu viidenneksi vaatisi voiton lauantaina.

Sarjan pohjoisin joukkue on kerännyt Ykkösessä 28 pistettä kahdeksalla voitolla ja neljällä tasapelillä. Tappioita RoPS on kärsinyt yhdeksän. Rovaniemeläisten maaliero on 35 – 48. Viime viikonloppuna RoPS kärsi edellisessä sarjaottelussaan 3-2-tappion Haukiputaan Pallon vieraana.  Vieraiden osumista vastasivat tuolloin Oonakaisa Ämmälä ja Enni Yli-Suvanto.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin kesäkuun puolivälissä Myyrmäessä. Tuolloin PK-35 Vantaa jätti pohjoiset vieraansa vaille mahdollisuuksia ja vei pelin nimiinsä tylyin lukemin 9-0. Loppukauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Vera Saastamoinen osui tuolloin RoPSin verkkoon peräti neljästi. Punamustien muista osumista vastasivat Anna Vlasoff, Netta Koso, Roosa Toivanen ja kahdesti osunut Roosa Bröijer.

PK-35 Vantaan tämän sarjakauden tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet 11 osumaa tehtailleet Roosa Bröijer ja Karoliina Autio. Lisäksi Netta Koso ja Vera Saastamoinen ovat yltäneet kymmenen maaliin. RoPSin tehopelaaja on sen sijaan ollut 12 maalia viimeistellyt Pinja Spets, joka on tehnyt peräti kolmasosan joukkueensa osumista.

Punamustien riveistä puuttuvat päätöskierroksella varmuudella loukkaantumisista kärsivät Vilma Väisänen, Vera Saastamoinen ja Aurora Troberg sekä Etelä-Koreassa vaihto-opiskeleva Tia-Maria Jaakonsaari. Lisäksi Selina Mustajoki on estynyt matkaamasta Rovaniemelle, yhdysvaltainen Kira Laurento palasi tiistaina kotimaahansa ja Wilma Forsblom suuntaan maajoukkuetehtäviin.  Flunssasta kärsivän Mikaela Frondeliuksen pelaaminen on epätodennäköistä.

Huolellinen valmistautuminen ratkaisupeliin

PK-35 Vantaa pääsee sarjakauden päätöskierrokselle mukavista lähtökohdista. Sarjakausi on ollut pitkä, mutta päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkueen vireystila on ratkaisupelin alla hyvä.

– Kaikki keskittyminen on ollut tämän viikon ajan vain tulevassa viimeisessä sarjapelissä. Tavoitteenamme on pitää kiinni viime peleissä nähdystä peli-ilosta ja hyvästä tekemisestä. Harjoituksissa on ollut hyvä fiilis ja kaikista on näkynyt halu harjoitella edelleen kovaa, Väisänen sanoi.

Punamustien lokakuun alkupuolisko oli poikkeuksellisen tiivis, mutta nyt joukkue on saanut alle täyden harjoitusviikon. Väisäsen mukaan RoPS-vierasotteluun on pyritty valmistautumaan mahdollisimman huolellisesti.

– Joukkueen kannalta on tietysti mukavaa, että pääsimme tällä viikolla taas normaaliin harjoittelurytmiin. Huomenna pidämme vielä valmistavat harjoitukset ja ruokailemme yhdessä. Siitä siirrymme lentokentälle, joten pääsemme Rovaniemelle jo perjantai-iltana. Pyrimme tekemään kaikkemme sen eteen, että pystymme pelaamaan hyvän ottelun lauantaina, Väisänen kertoi.

Kesäkuussa pelattu ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Punamustien 9-0-kotivoittoon, mutta Väisäsen mukaan RoPSin pelaamisesta erottui kuitenkin pyrkimys pelata aloitteellista jalkapalloa. Samalla hän kuitenkin toivoi, että PK-35 Vantaa määrää pelin tahdin myös Rovaniemellä.

– Silloin onnistuimme RoPSia vastaan pelissämme hyvin ja viimeistelimme paikoistamme tehokkaasti. Nyt olemme pyrkineet hieman monipuolistamaan pelaamistamme kesään nähden. RoPS puolusti silloin kurinalaisesti, mutta he myös avasivat lyhyellä ja pyrkivät pelaamaan aktiivista jalkapalloa, Väisänen totesi.

– Meillä on nyt alla muutama hyvä peli, joissa olemme saaneet paljon onnistumisia laajalla rintamalla. Ne ruokkivat aina hyvää tekemistä entisestään. On tärkeää, että pystymme pitämään tempoa yllä, olemaan kentällä se aktiivisempi osapuoli ja pääsemme sen myötä mahdollisimman usein maalipaikoille.

RoPS – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 19.10. klo 13.00 Rovaniemen keskuskentällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com