IMG 20191012 WA0021

Punamustille sarjakauden suurin voitto

PK-35 Vantaa yltyi Ykkösen kauden viimeisessä kotiottelussaan todelliseen maali-ilotteluun. Kokkolalaisvierailija GBK jäi täysin vaille mahdollisuuksia, kun Punamustien hyökkäyskoneisto takoi taululle sarjakauden suurimmat voittolukemat 10-0. Voiton myötä PK-35 Vantaa otti huomattavan harppauksen kohti paluuta liigakentille.

Ottelu eteni alusta lähtien tiukasti kotijoukkueen komennossa. Mainioon syysvireeseen äitynyt joukkue teki heti ensimmäisillä minuuteilla selväksi, että se haluaa tarjota kotiyleisölleen vielä vahvan peliesityksen. Anna Vlasoffin ohjaus kävi heti pelin alussa jo lähes maaliviivalla ja Netta Koson laukaus painui yläriman kautta maalin yli, mutta GBK kesti vielä Punamustien ensimmäiset rynnistykset.

Ensimmäinen maali nähtiin lopulta 15. minuutilla, kun kotijoukkueen kolmas kulmapotku tuotti tulosta. Roosa Toivanen antoi vasemmalla jalallaan hyvän pallon takatolpalle ja puolustajan kannoiltaan karistanut Koso puski pelivälineen läheltä maaliin. Seuraava osuma syntyi yhdeksän minuuttia myöhemmin, kun vahvan ottelun pelannut Kira Laurento ohitti näyttävästi puolustajan ja eteni oikealta laidalta rangaistusalueen tuntumaan. Lopulta Laurento tarjoili päätyrajalta matalan syötön maalin edustalle ja Vlasoff laukoi pallon suoraan syötöstä takakulmaan.

Punamustien 3-0-osuma syntyi heti seuraavasta hyökkäyksestä 26. minuutilla. Laurento oli jälleen pitelemätön oikealla laidalla ja pääsi taas keskittämään päätyrajalta. Syöttö tavoitti takatolpalta Siiri Koivulan, joka siirsi pallon läheltä maaliin. Näin ollen Koivula onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussaan PK-35 Vantaan paidassa.

Maalitahti jatkui tiiviinä, sillä seuraavaa maalia tuuletettiin 32. minuutilla. Viime otteluissa näyttävien osumien makuun päässyt Sanna Saarinen sai pelivälineen noin 30 metrissä ja päätti yrittää omaa ratkaisua. Hyvä oikean jalan veto painui pienen pompun kautta vastustamattomasti etualakulmaan ja vei Punamustat jo 4-0-johtoon.

Koson puskuyritys pysähtyi hetkeä myöhemmin GBK-maalivahdin torjuntaan, mutta kotijoukkue osui vielä kahdesti avausjaksolla. Laurento kirjasi nimiinsä jo iltapäivän kolmannen maalisyöttönsä, kun hän pelasi pallon Vlasoffille rangaistusalueen vasempaan laitaan. Tehopuolustaja siirsi pallon vasemmalle jalallaan ja laukoi sen näyttävästi aivan takayläkulmaan. Hetkeä myöhemmin Laurento toimitti jälleen pelivälineen maalille ja Wilma Forsblom pääsi Koson yrityksen jälkeen laukomaan pallon läheltä verkon perukoille. Tauolle lähdettiin siis Punamustien vakuuttavissa 6-0-johtolukemissa.

Toinen jakso noudatti samaa kaavaa. PK-35 Vantaa vyöryi jatkuvasti kokkolalaisten päätyyn, kun taas GBK:lta ei nähty Myyrmäessä yhtäkään maalintekoyritystä. Kotijoukkueen maalitehtailu sen sijaan jatkui heti 50. minuutilla, kun Koivula tarjoili loistokeskityksen vasemmalta maalille. Koso pääsi laukomaan pallon suoraan ilmasta maalivahdin käsien sekä takatolpan kautta maaliin ja vei näyttävällä osumalla Punamustat jo 7-0-johtoon. Hetkeä myöhemmin Saarinen kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti ja hän sijoitti pallon pilkulta itse varmasti keskelle maalia.

PK-35 Vantaalla oli kova halu rikkoa kymmenen maalin raja ensimmäistä kertaa tämän kauden Ykkösen peleissään, mutta kahdeksatta osumaa piti odottaa aina viimeiselle kymmenminuuttiselle asti. Lopulta iltapäivän hahmoihin lukeutunut Laurento sai pallon rangaistusalueella, ohitti puolustajan ja sijoitti pelivälineen maltilla taka-alakulmaan.

Kymmenen maalin raja rikkoutui lopulta 88. minuutilla. Roosa Bröijer teki hyvän esityön nousemalla oikealta ja tarjoilemalla hienon noston maalille. Vaihdosta kentälle tullut Karoliina Autio venytti pallon takatolpalta maaliin ja pääsi tuulettamaan kotijoukkueen kymmenettä täysosumaa. Kyseinen maali jäi myös ottelun viimeiseksi, joten PK-35 Vantaa päätti tämän kauden kotipelinsä tyylipuhtaaseen 10-0-voittoon.

Hurjista voittolukemista huolimatta liiganousun kohtalo venyy Ykkösen loppumetreille saakka. Samaan aikaan pelatussa ottelussa Pihlajamäen PK-35 kaatoi FC Sportin niin ikään lukemin 10-0, joten piste-ero pysyi kolmessa pisteessä ennen päätöskierroksen otteluita. PK-35 Vantaalla on kuitenkin viimeisellä kierroksella merkittävä etulyöntiasema, sillä sen maaliero on kymmenen osumaa kilpailijaansa parempi.

”Yksi kauden parhaista peleistä”

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. Hänen mukaansa PK-35 Vantaa tarjosi vielä syksyn viimeisessä kotiottelussaan Myyrmäen yleisölle yhden kauden parhaista esityksistään.

– Tänään joukkue pystyi toteuttamaan hyvin haluttua taktiikkaa. Estimme hyvin menetysten jälkeiset tilanteenvaihdot. Pääsimme nopeasti riistoihin ja pakotimme GBK:n huonoihin ratkaisuihin. Saimme pallon aina takaisin ja pääsimme jatkamaan hyökkäyksiämme, Väisänen sanoi.

– Peli-ilme ja halu voittaa yksittäiset tilanteet näkyi tänään tosi vahvasti. Tämä oli ilman muuta yksi kauden parhaista peleistämme. 10-0-voitto kertoo aina siitä, että koko joukkue on pelannut hienon pelin. Kaikki pelaajat osallistuivat mahtavasti niin puolustamiseen, hyökkäämiseen kuin tilanteenvaihtoihin.

Väisäsen mukaan Punamustien peli sujui lauantaina mallikkaasti usealla eri osa-alueella. Se johti monipuoliseen hyökkäämiseen ja lopulta huimaan maalitehtailuun.

– Pääsimme hyvin läpi oikealta ja vasemmalta  sen sijaan ajoimme hyvin sisään. Hyödynsimme molempia laitoja onnistuneesti ja saimme paljon laadukkaita keskityksiä maalille. Myös kulmapotkumme olivat tänään vaarallisia ja Netta tekikin niistä yhden maalin.

Sarjakauden suurinumeroisin voitto oli ennen kaikkea onnistuneen joukkuepelin tulosta, mutta Väisänen jakoi pelin päätyttyä erityisesti kiitoksia myös kahdelle yksilölle. Siiri Koivula pelasi hyvän debyyttiottelun Punamustissa, kun taas Kira Laurento pelasi viimeisen ja samalla tehokkaimman pelinsä joukkueen mukana.

– Siiri pelasi ensimmäisen pelinsä tämän ryhmän mukana ja kirjasi nimiinsä heti yhden maalin ja yhden syötön. Hän pääsi hyvin peliin mukaan ja oli aktiivinen. Pienen alkujännityksen jälkeen hän pelasi koko ajan paremmin ja paremmin, Väisänen kiitteli.

– Kira sen sijaan pelasi tältä erää viimeisen pelinsä PK-35 Vantaan paidassa ja oli todella vahva oikealla laidalla. Kaksi eri puolustajaa yritti pysäyttää häntä, mutta eivät kyenneet pitelemään Kiraa. Oli hienoa, että hän teki viimeisessä pelissään maalin ja alusti vielä useamman osuman. Olen todella iloinen Kiran puolesta, sillä hän on ottanut syksyn aikana joka pelissä hyviä askeleita eteenpäin.

Lauantain tulosten myötä varmistui, että Ykkösen kärkisijojen kohtalo ja suora nousu pääsarjaan ratkeavat vasta viikon kuluttua pelattavalla päätöskierroksella. Sarjatilanne näyttää PK-35 Vantaan kannalta todella suotuisalta, mutta Väisäsen mukaan viimeinenkin peli pitää vielä hoitaa kunnialla.

– Lähdemme tietysti myös Rovaniemelle voitto mielessämme. Se on hyvä, että saamme nyt ehjän harjoitteluviikon alle ja olemme sen myötä valmiita ensi lauantain peliin. Lähtökohdat ovat totta kai meidän kannaltamme erittäin hyvät.

Punamustien sarjakausi huipentuu viikon kuluttua pelattavaan päätöskierrokseen kaukana pohjoisessa. PK-35 Vantaa matkustaa ensi lauantaina 19.10. Rovaniemen Palloseuran vieraaksi Lappiin.

 

PK-35 Vantaa – GBK 10-0 (6-0)

15´ 1-0 Netta Koso

24´ 2-0 Anna Vlasoff

26´ 3-0 Siiri Koivula

32´ 4-0 Sanna Saarinen

36´ 5-0 Anna Vlasoff

43´ 6-0 Wilma Forsblom

50´ 7-0 Netta Koso

55´ 8-0 Sanna Saarinen (rp.)

83´ 9-0 Kira Laurento

88´ 10-0 Karoliina Autio

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Filippa Kilponen

6 Wilma Forsblom (83´ Karoliina Autio)

7 Kira Laurento

8 Siiri Koivula (79´ Ella Hopponen)

9 Netta Koso (68´ Sinna Suuriniemi)

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi (64´ Selina Mustajoki)

19 Anna Vlasoff

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

15 Karoliina Autio

16 Selina Mustajoki

18 Ella Hopponen

21 Sinna Suuriniemi

30 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Punamustien Siiri Koivulan ja Kira Laurennon mietteet 10-0-kotivoitosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com