IMG 20191007 WA0030

Punamustat Suomen Cupin lohkovaiheeseen

PK-35 Vantaa selvitti Leppävaaran myöhäisillassa tiensä Suomen Cupin lohkovaiheeseen. Kotijoukkue FC Espoo taisteli ja puolusti hyvällä asenteella, mutta joutui taipumaan selvin lukemin 0-4.

Tunnelmallisessa iltavalaistuksessa pelattu neljännen kierroksen ottelu eteni alusta loppuun vahvasti PK-35 Vantaan hallinnassa. Vierasjoukkue piti palloa, juoksutti vastustajaansa ja etsi maltillisesti etenemis- ja murtautumisväyliä. FC Espoo sen sijaan joutui puolustamaan syvällä omalla alueellaan, minkä myötä kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen jäi lähes olemattomaksi. Pallonmenetysten jälkeenkin PK-35 Vantaa onnistui voittamaan pelivälineen nopeasti takaisin itselleen.

Punamustien ensimmäinen maalipaikka avautui pelin alussa Netta Kosolle, joka pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Espoolaisten maalia vartioinut Tiina Krooks onnistui kuitenkin torjumaan Koson yrityksen. FC Espoo puolusti omaa aluettaan kurinalaisesti, mutta Punamustien jatkuva painostus tuotti myös maalipaikkoja tasaiseen tahtiin. Karoliina Autio pohjusti hyvän paikan Wilma Forsblomille, jonka ohjaus suuntautui kuitenkin maalin yli. Anna Vlasoff sen sijaan laukoi rangaistusalueen rajan takaa ylärimaan.

Ottelun avausosumaa saatiin kuitenkin odottaa yli puoli tuntia. Lopulta vieraiden yritys tuotti tulosta 36. peliminuutilla. Punamustien kapteeni Sanna Saarinen pääsi rangaistusalueella päätyrajan tuntumaan ja tarjoili matalan syötön maalille. Kira Laurennolla oli lopulta helppo työ ohjata pallo takatolpalta tyhjään maaliin.

Vierailla oli vielä avausjakson lopulla kaksi tilaisuutta lisätä johtoaan. Ensin Ella Hopponen laukoi hyvästä paikasta voimalla aavistuksen ohi maalin ja juuri ennen taukovihellystä Krooks torjui Filippa Kilposen läheltä tulleen maalintekoyrityksen. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 0-1-vierasjohdossa.

Toinen jakso noudatti hyvin samankaltaista käsikirjoitusta. FC Espoo joutui puolustamaan syvällä omalla alueellaan, joten sillä oli todella pitkä matka vastahyökkäyksiin. Punamustien puolustuslinja hoiti harvat orastavat hyökkäykset varmaotteisesti ja kotijoukkue ei kyennyt luomaan käytännössä ainuttakaan vaarallista maalintekoyritystä.

PK-35 Vantaa sen sijaan loi tasaisesti hyviä tekopaikkoja. Toisen jakson alussa Saarinen vapautti Koson, joka pääsi tuikkaamaan pallon ohi vastaan tulleen maalivahdin, mutta peliväline lipui tolppaa hipoen ohi maalin. 59. minuutilla Koso ei kuitenkaan enää erehtynyt. Hän pelasi hyvän seinäsyötön Forsblomin kanssa, ohitti yhden puolustajan ja laukoi pallon lopulta etukulmaan.

Koso oli jälleen pahanteossa pian 0-2-maalinsa jälkeen. Vaihdosta kentälle tullut EBK-pelaaja Sinna Suuriniemi tarjoili hyvän syötön, mutta Koso laukoi pelivälineen läheltä tolppaan. Punamustien kolmas osuma nähtiin kuitenkin jo 66. minuutilla. Saarinen sai pelivälineen noin 25 metrissä ja laukoi pallon vasemmalla jalallaan kauniisti aivan takayläkulmaan.

Vieraat osuivat lähes iltakymmeneen asti venyneessä ottelussa vielä kertaalleen 74. minuutilla. Suuriniemi kirmasi karkuun oikealta laidalta ja tarjoili hyvän poikittaissyötön keskustaan. Forsblom pääsi kääntymään, sai jalkansa vapaaksi ja sijoitti pallon etukulmaan ohi espoolaismaalivahti Krooksin.

Punamustilla oli Leppävaaran illassa vielä muutamia tilaisuuksia lisäosumiin, mutta ne eivät enää tuottaneet tulosta. Ottelun lopputulokseksi kirjattiin siis vieraiden voitto selvin lukemin 0-4. Voiton myötä PK-35 Vantaa selvitti tiensä Suomen Cupin 12 parhaan joukkoon. Kilpailun lohkovaiheen ottelut pelataan tammi-helmikuun aikana.

”Vastustaja jaksoi puolustaa”

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli pääosin tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen FC Espoota vastaan.

– Mielestäni tämä oli hyvää jatkumoa viikonlopun Vasa IFK –voitollemme. FC Espoo puolusti hyvin ja tiukasti. Ajoittain he pyrkivät myös prässäämään ylhäältä, mutta saimme rikottua prässin aika hyvin, Väisänen sanoi.

Väisänen myönsi, että Punamustilla oli ottelun alussa pieniä käynnistymisvaikeuksia. Tutun hyvän rytmin löydyttyä vieraiden hallinta alkoi konkretisoitua yhä tiheämmin maalipaikoiksi, kun taas espoolaisten hyökkäysuhka kuihtui lähes tyystin.

– Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin pystyimme liikuttamaan palloa niin sivuttais- kuin pystysuunnassa. Lisäksi vähensimme hieman syöttöjä keskustaan, minkä myötä FC Espoolle ei enää auennut edes mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, Väisänen totesi.

– Me sen sijaan saimme hyviä tilanteita maalille. Oli tolppaa, ylärimaa ja vetoja päin maalivahti. Toki heidän maalivahtinsa otti myös pari vetoa hyvin kiinni. Maalipaikkoja oli siis tosi paljon.

Vaikka joukkueiden tasoero oli huomattava ja näkyi selkeästi kentällä, FC Espoo onnistui kuitenkin pitämään loppulukemat siedettävinä. Väisänen jakoikin pelin jälkeen kunniaa myös vastustajan suoritukselle.

– FC Espoo ansaitsee kaiken kunnian siitä, että he jaksoivat puolustaa koko ajan ja pystyivät tiukkana. Valmentaja ohjasi heidän tekemisiään koko ajan ja joukkue sitä hyvin. Toisella jaksolla FC Espoo joutui kuitenkin niin syvälle, että he eivät enää montaa kertaa päässeet omalta alueeltaan pois.

PK-35 Vantaan leirissä ajatukset suunnataan nukutun yön jälkeen nopeasti jo seuraavaan peliin. Lauantaina ohjelmassa on peräti neljäs ottelu kahteentoista päivään, joten lokakuun pelitahti on ollut poikkeuksellisen tiivis.

– Olimme tänään liikkeelle aika pienellä ryhmällä, joten onneksi vältyimme loukkaantumisilta. Nyt meidän pitää jälleen palautua ja valmistautua jo seuraavaan peliin. Huominen on vapaapäivä ja perjantaina pidämme lyhyet harjoitukset. Sen myötä olemme toivottavasti taas lauantaina valmiita, Väisänen sanoi.

Punamustien pelit jatkuvat vielä kahden ottelun verran naisten Ykkösessä. Tulevana viikonloppuna PK-35 Vantaa hakee sinettiä sarjanousulleen kotiottelussa kokkolalaista GBK:ta vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 12.10. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

 

FC Espoo – PK-35 Vantaa 0-4 (0-1)

36´ 0-1 Kira Laurento

59´ 0-2 Netta Koso

66´ 0-3 Wilma Forsblom

74´ 0-4 Sanna Saarinen

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Filippa Kilponen

6 Wilma Forsblom

7 Kira Laurento

9 Netta Koso (70´ Sanni Solehmainen)

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi (46´ Sinna Suuriniemi)

15 Karoliina Autio

18 Ella Hopponen

19 Anna Vlasoff

26 Roosa Toivanen

 

Vaihtopelaajat:

21 Sanni Solehmainen

22 Sinna Suuriniemi

 

PK-35 TV: Päävalmentaja Jari Väisäsen kommentit 0-4-vierasvoitosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com