Wilma Forsblom 2020

Wilma Forsblom sopimukseen PK-35 Vantaan kanssa

PK-35 Vantaa on solminut Wilma Forsblomin kanssa kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen. 16-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyy Punamustiin yhteistyöseura EBK:sta. Forsblom on pelannut PK-35 Vantaan pelejä jo tällä kaudella yhteistyöseurasopimuksen kautta.

Forsblom on AC Kirkkonummen kasvatti, joka siirtyi jo varsin varhaisessa vaiheessa naapurikaupunkiin ja Esbo Bollklubbin riveihin. EBK:n lahjakas nuorisoikäluokka on saavuttanut viime vuosina hyvää menestystä niin kotimaassa kuin myös kansainvälisillä kentillä. Kenties paras osoitus joukkueen kyvyistä saatiin viime vuonna, kun EBK voitti Ranskassa järjestetyn tasokkaan Alsace Cup –kutsuturnauksen, jossa taakse jäivät muun muassa suurseurat Lyon, PSG ja FC Bayern. Lisäksi EBK juhli viime kesänä T15-tyttöjen Laura Kalmarin nimeä kantavan SM-lopputurnauksen voittoa. Forsblom valittiin sekä Alsace Cupin että Laura Kalmari –turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Tällä kaudella Forsblom on pelannut EBK:n paidassa B-tyttöjen SM-sarjassa 15 ottelua ja tehtaillut niissä 12 maalia. Keskikenttäpelaaja on ollut tuttu näky myös Suomen nuorisomaajoukkueissa. Hän mukana myös viime viikolla nimetyssä U17-maajoukkueessa, joka matkaa lokakuun lopussa EM-karsintaturnaukseen Slovakiaan.

PK-35 Vantaan ja EBK:n välinen yhteistyöseurasopimus on mahdollistanut Forsblomille myös Punamustien pelien pelaamisen tällä kaudella. Pelaamissaan viidessä Ykkösen otteluissa Forsblom on viimeistellyt kolme maalia ja tehnyt esityön kahteen osumaan.

”Silminnähden nauttii pelaamisesta”

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mielestä Forsblom istuu joukkueen pelitapaan hyvin. EBK-yhteistyön ja tämän kauden pelien sekä harjoitusten myötä nuori pelaaja on jo ehtinyt osoittaa osaamistaan.

– Wilma on nuori, mutta ikäisekseen erittäin kypsä pelaaja. Kun hän saa ympärilleen taitavia ja kokeneita pelaajia, hänen taitotasonsa pääsee vieläkin paremmin esiin. Wilma on luonteeltaan iloinen ja todella vastaanottavainen pelaaja, joka haluaa oppia koko ajan lisää. Hän on mainio lisä joukkueeseemme, Väisänen sanoi.

– Kun Wilma on kentällä, hän silminnähden nauttii siitä ja pystyy sekä uskaltaa heittäytymään peliin täysillä. Hänellä on luontainen kyky pelata linjojen välissä, etsiä itselleen pelitilaa ja käyttää sitä. Wilma pystyy pelaamaan palloa eteenpäin ja osaa huomioida muiden pelaajien liikkeet. Lisäksi hänellä on hyvä laukaus ja uskallusta käyttää sitä – ja hän saa jalan vapaaksi tarvittaessa pienessäkin tilassa.

PK-35 Vantaan kuviot ja pelaajat ovat tulleet Forsblomille jo kuluvan kauden aikana tutuiksi. Hän uskoo ominaisuuksiensa sopivan hyvin Punamustien tuttuun pallonhallintapeliin.

– Olen tekninen pelaaja, jolla on hyvä peliäly ja hyvä laukaus. Tykkään pelata nimenomaan pallollista syöttelypeliä, Forsblom arvioi itseään pelaajana.

– Liityn ryhmään tosi hyvillä mielin. Treeneissä on hyvä tempo ja on kivaa päästä pelaamaan kovia pelejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com