UUTISET

Punamustille vakuuttava kotivoitto Vasa IFK:sta

5.10.2019

PK-35 Vantaa palasi lauantai-iltana vakuuttavasti voittojen tielle naisten Ykkösessä. Vierailija Vasa IFK jäi Myyrmäessä täysin vaille mahdollisuuksia ja kotijoukkue tyylitteli taululle selkeät 6-0-voittolukemat. Punamustilta nähtiin siis väkevä kasvojenpesu ja iso harppaus kohti sarjavoittoa.

Ottelu eteni alusta lähtien täysin Punamustien komennossa. Kotijoukkue otti heti pallonhallinnan itselleen ja vei pelin painopisteen VIFKin puolustusalueelle, missä se pysyi käytännössä koko pelin ajan. PK-35 Vantaa pääsi rauhassa etenemään keskiviivan yli ja alkoi sitten jauhaen etsimään väyliä maalintekoalueille murtautumiseen. Vaasalaiset sen sijaan tyytyivät puolustamaan syvällä ja vieraiden pallollinen peli rajoittui lähes yksinomaan muutamiin vastahyökkäyksiin.

Ensimmäinen todella hyvä maalipaikka nähtiin kahdeksannella minuutilla, kun Sanna Saarinen vapautti Roosa Bröijerin näyttävällä nostolla. Bröijerin laukaus painui kuitenkin niukasti taka-alakulman ohi. Myös vaasalaisten pelin vaarallisin maalipaikka nähtiin jo kymmenennellä minuutilla, kun Fanny Forss karkasi pitkästä pystypallosta läpiajoon. Punamustien maalia vartioinut Velma Oikarinen tuli kuitenkin tilanteessa hyvin vastaan peittämään ja Forssin sijoitusyritys lipui lopulta maalin ohi.

PK-35 Vantaa sen sijaan käytti seuraavan tilaisuutensa ja siirtyi johtoon heti seuraavasta hyökkäyksestä 12. minuutilla. Roosa Toivanen tarjoili hyvän noston rangaistusalueelle ja Netta Koso sijoitti kauniin haltuunoton jälkeen pallon läheltä varmasti takakulmaan.

Avausmaalin jälkeen Punamustien paine yltyi entisestään. Pallo pyöri jatkuvasti vaasalaisten rangaistusalueella ja kotijoukkueen kulmapotkut olivat vaarallisia. Avauskokoonpanoon noussut nuori EBK-pelaaja Wilma Forsblom pääsi yrittämään kahdesti lyhyen ajan sisään, mutta yritykset eivät vielä tuottaneet tulosta. Myös Karoliina Aution ensimmäinen maalintekoyritys jäi tuloksettomaksi.

Kotijoukkueen johto tuplaantui vihdoin 25. minuutilla, kun VIFKin puolustuksen purkupallo päätyi suoraan Saariselle. Punamustien kapteeni ei aikaillut, vaan laukoi pomppivan pelivälineen noin 25 metristä kauniissa kaaressa vaasalaismaalivahdin yli.

Saarisen 2-0-osuman jälkeen Autiolla oli kaksi hyvää paikkaa maalintekoon, mutta molemmat laukaukset painuivat yli maalin. 33. minuutilla hän ei kuitenkaan enää erehtynyt. Forsblom väänsi itsensä vapaaksi päätyrajan tuntumassa ja tarjoili pallon maalin edustalle. Autio laukoi pallon voimalla vastakkaiseen kulmaan ja vei Punamustat jo 3-0-johtoon.

Forsblom karkasi heti seuraavasta hyökkäyksestä läpiajoon ja yritti nostaa pallon maaliin, mutta VIFK:n veräjää vartioinut Karoliina Muurimäki sai kätensä väliin. 42. minuutilla Muurimäki oli kuitenkin jälleen voimaton, kun Bröijer kaadettiin rangaistusalueella ja hän laukoi pallon itse varmasti yhdestätoista metristä verkon perukoille. Tauolle lähdettiin siis Punamustien selkeissä 4-0-johtolukemissa.

Toinen jakso jatkui siitä, mihin avausjakso jäi. PK-35 Vantaa vyörytti hyökkäyksiään ja piti syvällä oman rangaistusalueensa rajalla puolustaneen vaasalaisalakerran jatkuvasti varpaillaan. Vaikka VIFK puolusti omaa aluettaan yhdeksän pelaajan voimin, kotijoukkue löysi jatkuvasti puolustuksesta tilaa ja pääsi murtautumaan rangaistusalueelle.

Jälkimmäisen jakson ensimmäiset maalipaikat eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta PK-35 Vantaa iski lopulta viidennen kerran juuri ennen tunnin täyttymistä. Kira Laurento eteni vasemmalta hyvin päätyrajalle ja tarjoili syötön rangaistusalueelle. Forsblom sai puolustajan estelyistä huolimatta hyvin jalkansa vapaaksi ja laukoi pelivälineen noin seitsemästä metristä varmasti etukulmaan.

Ottelun hahmoihin lukeutuneella nuorella Forsblomilla oli vielä muutamakin tilaisuus lisäosumiin. Ensin hän pääsi läpiajosta jo kiertämään maalivahdin, mutta sijoitusyritys lipui niukasti maalin ohi. Hetkeä myöhemmin nuori keskikenttäpelaaja ohjasi pallon Saarisen tarjoilusta ylärimaan.

PK-35 Vantaa jaksoi pitää painostustaan yllä loppuun saakka ja jahtasi viiden maalin johdossakin edelleen lisäosumia. Forsblomin ja Laurennon yritykset pysähtyivät pelin loppupuolella Muurimäen torjuntoihin, kun taas Bröijerin kaukolaukaus painui yläriman kautta maalin yli.

Illan päätteeksi nähtiin kuitenkin vielä yksi upea osuma. Toivanen sai pelivälineen kulmapotkun jälkitilanteessa rangaistusalueen rajalla ja pääsi laukomaan tulisesti vasemmalla jalallaan. Toivasen painava laukaus upposi takakulmaan aivan tolpan juureen ja näyttäviin maaleihin erikoistunut keskuspuolustaja kirjasi nimiinsä jo sarjakauden viidennen osumansa.

Myyrmäessä nähtiin lauantai-iltana todellinen Punamustien näytös, joka päättyi lopulta kotijoukkueen selvänumeroiseen 6-0-voittoon. Samalla PK-35 Vantaa nousi väkevästi jaloilleen tiistaina kärsityn sarjakauden avaustappion jälkeen ja otti vahvan kiinnityksen Ykkösen ykkössijaan. Voiton myötä liiganousu on ensi viikonloppuna ensimmäistä kertaa katkolla.

Vahva kokonaisvaltainen esitys

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. Myyrmäen stadionilla nähtiin pimenevässä lauantai-illassa yksi Punamustien tämän kauden väkevimmistä pelisuorituksista.

– Jos tappiot käsitellään oikein, ne antavat joukkueelle vain lisää voimaa. Se näkyi tänään konkreettisesti kentän joka osa-alueella. Pelasimme nyt niillä vahvuuksilla, joilla osaamme ja pysyimme sovitussa pelisuunnitelmassa. Kun yksilöt toivat peliin vielä omat mausteensa, tulos oli tämä, Väisänen tiivisti.

– Tämä oli yksi kauden vahvimmista peliesityksistämme. Pitää muistaa, että VIFK on kuitenkin hyvä joukkue. Tänään pystyimme laittamaan heidät joka osa-alueella ahtaalle. Tulimme hyvin vasemmalta, oikealta, keskeltä ja keskityspalloilla. Saimme luotua tosi kovaa painetta heidän alakerralleen. Olimme päättäneet, että tänään hyökkäämme kovaa etenkin tietyille alueille ja se onnistui todella hyvin.

Vaikka ottelu oli täyttä Punamustien hallintaa, Väisänen muistutti, että myös VIFKillä oli tilaisuutensa pelin alussa. Sen jälkeen kotijoukkue avasi maalihanat eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

– Tiesimme vastahyökkäysten olevan se VIFKin ase. He pääsivätkin alussa kerran läpi, mutta Velma peitti maalin todella hyvin ja laukaus suuntautui niukasti ohi maalin. Pelin kannalta oli todella tärkeää, että VIFK ei saanut alussa maalia, Väisänen sanoi.

– Me sen sijaan saimme ensimmäisen maalin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Kun pallonhallintajoukkue tekee avausmaalin, se auttaa pelaamista todella paljon. Silloin vastustaja ei voinut enää valua alemmas, joten saimme hieman lisää tilaa. Pystyimme pyörittämään peliä koko ajan vastustajan alueella ja saimme paikkoja koko ajan eri puolilta.

Väisäsen mukaan koko joukkue palasi lauantaina jälleen tutulle omalle tasolleen. Jokainen kentällä esiintynyt pelaaja pystyi hyvään suoritukseen ja yksilöiden onnistumiset tukivat toisiaan. Etenkin ensimmäistä kertaa PK-35 Vantaan avauskokoonpanossa esiintynyt nuori Wilma Forsblom sai kehuja.

– Vaikka teimme toisella jaksolla vain kaksi maalia, tämä oli kokonaisvaltaisesti hyvä peli. Meillä oli läpi pelin niin paljon hyviä paikkoja, että olisimme voineet jopa tuplata maalimäärämme. Halusimme olla aktiivisia ja silloin pallot yleensä pomppivat omalle joukkueelle, Väisänen totesi.

– Koko joukkue onnistui todella hyvin. Wilma pääsi etenkin toisella jaksolla todella hyvin pelin rytmiin mukaan ja oli mukana monessa hyvässä hyökkäyksessämme.

Kausi lähestyy jo loppuaan, mutta PK-35 Vantaan pelitahti ei vielä hellitä. Seuraavan kahden viikon aikana ohjelmassa on kolme tärkeää ottelua.

– Keskiviikkona meillä on vuorossa tärkeä Suomen Cupin peli, johon pyrimme löytämään saman rytmin kuin tämänpäiväiseen peliin. Tässä vaiheessa kautta jokainen peli on tärkeä. Se on meille äärettömän tärkeä voimavara tulevia pelejä ajatellen, että pystyimme käsittelemään tappiopelimme ja pystyimme nousemaan siitä tällä tavalla.

Punamustien pelit jatkuvat jo keskiviikkona 9.10. Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelulla FC Espoon vieraana. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran viikon kuluttua lauantaina 12.10., jolloin vieraaksi saapuu kokkolalainen GBK.

 

PK-35 Vantaa – VIFK 6-0 (4-0)

12´ 1-0 Netta Koso

25´ 2-0 Sanna Saarinen

33´ 3-0 Karoliina Autio

42´ 4-0 Roosa Bröijer (rp.)

59´ 5-0 Wilma Forsblom

90´ 6-0 Roosa Toivanen

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Filippa Kilponen

6 Wilma Forsblom

7 Kira Laurento

9 Netta Koso (66´ Sinna Suuriniemi)

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi (69´ Selina Mustajoki)

15 Karoliina Autio (88´ Sanni Solehmainen)

19 Anna Vlasoff (75´ Ella Hopponen)

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

16 Selina Mustajoki

18 Ella Hopponen

21 Sinna Suuriniemi

24 Mikaela Frondelius

30 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Punamustien Sanna Saarisen ja Wilma Forsblomin mietteet vakuuttavasta 6-0-kotivoitosta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.